Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, emeklilere vaatleri verenlerden daha çok düşündüklerini belirterek, "Kendi bütçemizi nasıl titizlikle yönetiyorsak milletin bütçesini de öyle yönetmek zorundayız. Afaki bir takım rakamlarla, karşılığı olmayan bir takım vaatlerle bu milleti kandıramayız" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, emeklilere vaatleri verenlerden daha çok düşündüklerini belirterek, "Kendi bütçemizi nasıl titizlikle yönetiyorsak milletin bütçesini de öyle yönetmek zorundayız. Afaki bir takım rakamlarla, karşılığı olmayan bir takım vaatlerle bu milleti kandıramayız" dedi.

Hayırsever iş adamı Sedat Namal tarafından yaptırılan Karabük Üniversitesi Ovacık Şaban Namal Meslek Yüksek Okulunun temel atma törenine katılan Şahin, projenin karar sürecinde yaşadıkları zorlukları ve bu süreci nasıl aştıklarını anlattı.

Şahin, okulun inşa edilmesiyle projenin bitmeyeceğini, sosyal yapılar için iş adamlarının adım atması gerektiğini bildirdi.

" 70 milyar lira açık veriliyor"

Hükümetleri dönemlerinde yapılan sosyal yardımlara değinen Şahin, şunları söyledi:

"7 Haziran seçimlerine giderken bize 'emeklilere bir şey yapsaydınız' deniyor. Bin liranın altına maaş alan emeklilerimize hükümet olarak seyyanen 100 lira vermeyi TBMM'den kanunen çıkarttık. Temmuzdan itibaren yansıtacağız. Ama öle afaki olarak bütçede karşılığı olamayan vaatlerle karşı karşıya kalıyoruz ki... Sadece iki maaş ikramiye vermelerinin tutarı 24 milyar 750 milyon lira. Yani yatırımlar için ayırdığımız paranın yüzde 70'ini bir tarafa ayırmamız lazım. Ayrıca emekli maaşlarını yükseltirseniz 70 milyar lira açık veriliyor."

"Bir takım vaatlerle bu milleti kandıramayız?"

Şahin, emeklileri bu vaatleri verenlerden daha çok düşündüklerini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Emekli kardeşlerimize bütçeden daha fazla vermek istemez miyiz? 300 lira verdiğiniz okuyan çocuğunuz gelip 'baba bunu 600 lira yap' dese bütçenize bakarsınız. Gelir belli, gider belli. Kendi bütçemizi nasıl titizlikle yönetiyorsak milletin bütçesini de öyle yönetmek zorundayız. Afaki bir takım rakamlarla, karşılığı olmayan bir takım vaatlerle bu milleti kandıramayız?. Biz de yapabilirdik. Ama bu karşılığı olmayan vaatte bulunanlar iktidara gelemeyeceklerini bildikleri için bu vaatte bulunuyorlar. Biz karşılığı olmayan vaatlerde bulunamayız. İktidarımızın devam edeceğine bu aziz milletin yaptıklarımızı görerek bize 'durmak yok yola devam' diyeceğine inandığımız için sizlere mahcup olmamak için uçuk vaatlerde bulunmadık."

1990'lı yıllarda 39-40 yaşlarında insanların emekliye ayrılmalarına izin verilmeseydi, emekli maaşlarının şu anda en az 2 bin 500 lira olacağını savunan Şahin, iki çalışana bir emeklinin düştüğünü ve hazineden sürekli emekliler için para aktarıldığını söyledi.

Şahin, hesaplarını yaptıklarını, 2017'de bütçeyi denk bütçe haline getirdikten sonra emeklilere ve çalışanlara daha fazla kaynak aktaracaklarına işaret ederek, milletin her defasına AK Parti'ye destek verdiğini ve aldıkları bu güçle de hizmet etme şansı yakaladıklarını bildirdi.

Daha sonra Şahin, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Vali Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Samit Tokmak, Ovacık Kaymakamı Hakan Şeker, Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, AK Parti Karabük Milletvekili adayı Sedat Namal, butona basarak okulun temelini attı.

Öte yandan, Ovacık Kaymakamlığı tarafından düzenlenen çiftçilere arı kovanı dağıtım törenine katılan ve çiftçilerle bir süre sohbet eden Şahin, Ovacık Gençlik ve Kültür Merkezi'nin de temelini attı.

Şahin, törende yaptığı konuşmada, gençlere ve onların her alanda iyi yetişmesine ön ayak olunmasının önemine değinerek, bu konuda büyük yatırımlar yaptıklarını kaydetti.

Ovacık Spor Lisesi Spor Salonu'nun açılış törenine de katılan Şahin, öğrencilerin çeşitli branşlarda sergilediği gösterileri izledi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Ali Şahin Ak Parti Karabük Ovacık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title