Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, iktidarları döneminde çok ciddi hamleler yaptıklarını belirterek, "Engellilere maaş bağlanması, engellilerin ailelerine bakım ücreti verilmesi, engellilerin kullanmış olduğu araç ve gereçlerin ücretsiz temini, en son beyaz bastonun da reçete ile temin edilmesi, ortopedik ve fiziksel engelliler için akülü ve aküsüz araçların dağıtılması gibi önemli hizmetler yaptık." dedi.

Engelliler Haftası dolayısıyla Soma ilçesinde Spastik Çocuklar Derneğini ziyaret eden Özdağ, engelliler ve aileleri ile bir araya geldi.

Dernek öğrencilerinin okuduğu şiir, ilahi ve şarkıları dinleyen Özdağ, ziyaret sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 13 Mayıs'ta Soma'daki şehitlikte maden şehitlerini andıklarını söyledi.

Soma'da ne kadar engelli varsa problemleri ve beklentilerini çözüme kavuşturmak için çaba sarf ettiklerini dile getiren Özdağ, şöyle konuştu:

"İktidarımız döneminde çok ciddi hamleler yaptık. Engellilere maaş bağlanması, engellilerin ailelerine bakım ücreti verilmesi, engellilerin kullanmış olduğu araç ve gereçlerin ücretsiz olarak temini, en son beyaz bastonun da reçete ile temin edilmesi, ortopedik ve fiziksel engelliler için akülü ve aküsüz araçların dağıtılması gibi önemli hizmetler yaptık. Şu ana kadar gerek özel idare, gerek hayırseverler, gerekse kendi gayretlerimle binin üzerinde akülü aracı dağıttım.

Manisa'da akülü aracı olmayan, beyaz bastonu olmayan kalmayacak. Aynı zamanda engelli yaşam merkezi açıyoruz. Merkezimiz bitmek üzere, ihalesi yapıldı. İşitme, görme, zihinsel, ortopedik engelliler, anneleri pazara, misafirliğe giderken buraya bırakılacak. Belediye başkanlarımızı da devreye sokacağız. Servis araçları tahsis ettireceğiz. Anneler bir yerleri ziyarete giderken veya asker çocuğunu, öğretmen çocuğunu, gelin giden kızını ziyaret etmek isterse 2-3-5 gün buraya bırakacak, daha sonra geldiklerinde devletin şefkatli kollarından alıp tekrar, yeniden evlerinin huzurlu ortamlarına götürmüş olacaklar."

Manisa'daki engelliler için hem rehabilitasyon hem de üretim merkezi açmak istediklerini belirten Özdağ, tüm engellilerin gününü kutladı.

-"Engelli oluşu engelleyeceğiz"

Herkesin potansiyel bir engelli olduğunu, kimsenin bir dakika sonrasını bilemediğini, bir trafik kazasında kollar veya gözlerin kaybedilebileceğini, felç kalınabileceğine dikkati çeken Özdağ, herkesin engellilerin durumunu empati yaparak idrak etmesi gerektiğini kaydetti.

Özdağ, şöyle devam etti:

"Türkiye olarak engelli oluşu engelleyeceğiz. Spor kazalarına, iş kazalarına, trafik kazalarına dikkat edeceğiz, herkes motosiklet kullanırken kask takacak, araba kullanırken kemerini takacak, trafik kurallarına riayet edeceğiz, alkollü araç kullanmayacağız. Evimizde çocuklarımızla olduğumuz zaman içinde ise çocuklarımızın dikkatli bir şekilde hayata tutunmalarını sağlayacağız. Kullandığımız ilaçlara dikkat edeceğiz.

Böylece önce engelli olmayı engelleyeceğiz. Buna rağmen engelleyemediğimiz engelli kardeşlerimizi hayata tutundurmak için devlet sosyal devlet olacak. Onları meslek sahibi yaparak eğiteceğiz."

Özdağ, ziyaretin anısına engellilerle fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA / Politika

Engelliler Haftası Selçuk Özdağ AK Parti Soma Politika Güncel Haberler

title