Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Son liman, son vatan parçası, son kale tehlikededir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Son liman, son vatan parçası, son kale tehlikededir. Şimdi parti ayırımı yapmaksızın herkes dış güçlere karşı beraber olacak. CHP'li, MHP'li, A partili B partili demeden bir ve beraber olacağız. Milli meselelerde particilik ön plana çıkmaz. Milli meselelerde önce devlet millet, bayrak ve egemenlik ön plana çıkar" dedi.

Salihli ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulunan Özdağ, öğretmen evinde şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Şehit yakınlarının sorunlarını dinleyen Özdağ, "Sizin için ne yapsak azdır, eksiğiniz neyse dernekleriniz vasıtasıyla bize bildirin. Yüreğimiz sizinle beraber" ifadesini kullandı.

Terör örgütleriyle mücadelenin devam ettiğine işaret eden Özdağ, şöyle devam etti:

"Doğu ve Güneydoğu'daki halk bunlara destek vermiyor. Terör ve teröristle, bölücülükle mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz. Bunlara destek veren herkes için geçerli, biz bu devleti sokakta bulmadık. Biz ne özerkliğe müsaade edeceğiz, ne de bayrağımızın yanında başka bayrak dalgalandıracağız. Daha son türkümüzü söylemedik, aklınızı başınıza alın ve Türkiye Cumhuriyeti devletine sığının. Bir yandan PKK ile mücadele ederken diğer yandan da bölücülükle mücadele edeceğiz. Teröristin beslenmiş olduğu siyasal, bürokratik uzantılarını, kaçakçılığını, uyuşturucu ticaretini, lojistik desteklerini ve medya ayaklarıyla mücadele etme mecburiyetindeyiz. Bu memlekette Arap, Çerkez, Kürt, Laz, Türk beraber yaşayacak. Herkes birinci sınıf vatandaş. Bu toprakları birlikte vatan yaptık. Son liman, son vatan parçası, son kale tehlikededir. Şimdi parti ayrımı yapmaksızın herkes dış güçlere karşı beraber olacak. CHP'li, MHP'li, A partili B partili demeden bir ve beraber olacağız. Milli meselelerde particilik ön plana çıkmaz. Milli meselelerde önce devlet millet, bayrak ve egemenlik ön plana çıkar."

Güneydoğu'da bazı kentlerde yürütülen operasyonlara ilişkin HDP'nin tutumunu eleştiren Özdağ, "O bölgede istiyorlar ki sadece HPD olsun. İstiyorlar ki sadece PKK olsun. Sandık deyince tek partinin sandıkta seçime girmesini algılıyorlar. Başka hiç kimsenin olmasını istemiyorlar. Kendilerinden olmayan Kürtlere de tahammülü yok bunların. Buna demokrasi denmez" diye konuştu.

Özdağ, operasyonların sürdüğü bölgede evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlara yapılan yardımların kesileceğine yönünde bazı haberlerin olduğuna da dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Evlerinden ayrılan vatandaşlarımıza bin lira kira yardımız yapıyoruz. Aynı zamanda da yiyecek yardımı yapıyoruz. Diyorlar ki 'Operasyonlar bitince bu kira yardımları bitecek.' İşleri güçleri yalan, dedikodu ve iftira. Bu yardımlar onların evleri yapılana kadar devam edecek. TOKİ aracılığı ile o bölgeye 47 bin konut yapıyoruz."

Kaynak: AA / Politika

Selçuk Özdağ AK Parti Salihli Politika Güncel Haberler

title