Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, Giresun'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu memlekette çözüm süreci akamete uğrasın insanlar silahları toprağa gömmekten vazgeçsin, tekrar silahları çıkarsın istiyorlar" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu memlekette çözüm süreci akamete uğrasın insanlar silahları toprağa gömmekten vazgeçsin, tekrar silahları çıkarsın istiyorlar" dedi.

Kurtulmuş, partisinin il başkanlığı tarafından kent merkezindeki bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, kendisinin, eşinin ve çocuklarının dinlendiğini söyledi.

Dinleyenlerin, kızının ismini bilmedikleri için yanına "x" işareti koyduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Madem bir yolsuzluk operasyonu yapıyorsunuz, böyle bir operasyon söz konusu niçin iki sene, üç sene, dört sene insanları dinlediniz. Sırf 2012-2013'de 509 bin kişi dinlenmiş. Nasıl? mahkeme kararın var mı yok. Nasıl dinlemişsin, 'savcı demiş ki polise git dinle'. Savcının amirinden haberi yok, polisin amirden haberi yok. Böyle bir şey olabilir mi?" diye konuştu.

- "Uzun tutukluluk süresi bir ceza haline gelmiş"

Numan Kurtulmuş, son zamanlardaki tahliye kararlarına da değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En son işte Silivri Cezaevi'nden çıkanlar, birisine eski Genelkurmay Başkanına müebbet hapis cezası veriyorsun, ötekine başka ceza veriyorsun. Cezayı veriyorsun eyvallah ama madem ceza veriyorsun niçin 7 aydır bunun gerekçesini mahkeme olarak yazmıyorsun. Ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi yasa çıkarmış. 10 yıl tutukluk süresi olur mu?, öyle davalar biliyoruz ki bu siyasi davaların dışında uzun yıllar devam etmiş adam iki sene, üç sene, altı sene yatmış, 'pardon suçsuzsun' demişler adamı çıkarmışlar. Uzun tutukluluk süresi bir ceza haline gelmiş. Cezayı veren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi diyor ki 'ben Parlamentonun çıkardığı yazıya uymam, buna itiraz ediyorum, ben işte tekrar aynı suçun devam etmesini istiyorum'. Kardeşim yasa değişti artık o yasa yok. Yeni yasaya göre böyle bir karar almak zorundasın."

Kurtulmuş, müdüründen haberi olmadan polis memurlarının kendilerince operasyon yaptığını iddia ederek, "Cumhuriyet başsavcısının haberi olmadan herhangi bir cumhuriyet savcısı operasyon yapıyor. Bunlar bir yerlerde, bir takım yerlerde biriktiriliyor. Resmi şekilde dinlemeler yapılmadığı için bakıyorsunuz kayıtlar alınmış gidilmiş. Böyle bir ülke yönetilebilir mi. Böyle bir cumhuriyet olur mu, böyle bir demokrasi olabilir mi? İstiyorlar ki Türkiye yönetilemez hale gelsin. Biz bu oyunları çok gördük" diye konuştu.

- Çözüm süreci

Türkiye'de birçok işler yapıldığını ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın en önemli projesinin çözüm süreci olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, bu uğurda çok büyük bir siyasi iradenin ortaya konduğunu söyledi.

Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'ın bu konudaki kararlılığına dikkati çekerek, "Türkiye tarihini yazanlar 50 sene sonra diyecekler ki Allah'ın izniyle, 'Türkiye terör meselesini tereyağından kıl çeker gibi çözdü. Türkiye bir daha insanlarını teröre kaybettirmedi' diyeceklerdir. Son zamanlarda Türkiye'de oynanan provokasyonlara dikkatinizi çekerim. Bazı siyasi partilerin il ve ilçe binalarına yapılan saldırılar. Bazı siyasi partilerin toplumsal tabanını sokağa çıkarıp bir takım vurdu kırdı işlerinin içine çekmek için tezgahlanıyor. Bu memlekette çözüm süreci akamete uğrasın, insanlar silahları toprağa gömmekten vazgeçsin, tekrar silahları çıkarsın istiyorlar. Böylece Türkiye yine binerce insanını kaybetsin, tekrar büyük miktarda maddi gücünü kaybetsin istiyorlar" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Numan kurtulmuş Ak Parti Giresun Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title