Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "AK Parti, bir cemaat ya da camiayla rakip olamaz. Biz bir siyasi partiyiz. Biz aynı kulvarda yarışan iki rakip değiliz. Biz kendimizi cemaat yerine koyarsak biz kaybederiz. Bir cemaat ya da cemiyet de kendini siyasi parti yerine koyarsa o da kaybeder" dedi.

Partisinin Pendik İlçe Başkanlığı'nca Gülistan Sofrası'nda düzenlenen programda mali müşavirlerle bir araya gelen Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok önemli bir seçime gittiğini söyledi.

Türkiye'de Tanzimat'tan beri, halkın değerleriyle barışık olan ve bunun yanında da halka tepeden bakan iki temel siyaset tarzı olduğunu belirten Kurtulmuş, bu iki anlayış arasındaki mücadeleyi her zaman, milletten yana olanların kazandığını kaydetti.

Kurtulmuş, Türkiye'de zaman zaman askeri darbeler yaşandığını anımsatarak, "Bunlar bizim iktidarımızda da yapılmak istendi. İşte Ergenekon'lar, Balyoz'lar, Yakamoz'lar vesaire. Dışarıdan, ağa babalarından izin alan darbe yapabildi. Alamayanların darbe elinde kaldı. Ayrıca uzun yıllar terör ve faili meçhul cinayetlerle uğraştık. Tüm bunların Türkiye'ye ekonomik maliyetini hesapladık. 28 yılda bunun maliyeti Türkiye'ye 1,2 trilyon dolar oldu. Ayrıca 32 bin insanımız öldü" diye konuştu.

17 Aralık süreci

Türkiye'de uzun yıllar askeri vesayetin yaşandığını anımsatan Kurtulmuş, şunları aktardı:

"Türkiye bu vesayeti geride bıraktı ama şimdi yargı, polis, iş adamları gibi başka vesayetler örmeye çalışıyorlar. 28 şubat benzeri yeni bir olağanüstü bir dönem oluşturmaya çalışıyorlar ama millet bunu da aşacaktır. 17 Aralık'la başlayan süreçte, dün birbirini can düşmanı gören cemiyetler, camialar aynı ittifakın içinde yer alıyor. Bunlar kimlerden oluşuyor, isimlerini vermeye gerek yok. Türkiye'de ekonomik ve siyasi kriz çıkarmak istiyorlar. Gelin, siyasette rakip olun beğenmiyorsanız. Milletin verdiği iktidarı haram yollarla elde etmek isteyenlere müsaade etmeyiz. Ukrayna'dan beter bir Türkiye olsun istiyorlar. Buna izin vermeyiz."

Kurtulmuş, yaşanan süreçle cumhurbaşkanlığı seçiminin de etkilenmek istendiğini vurgulayarak, kısa bir süre sonra milletin cumhurbaşkanını seçeceğini hatırlatıp, kapalı kapılar ardında cumhurbaşkanı seçmeye alışmış kişilerin bundan korktuğunu dile getirdi.

İnternetteki ses kayıtları

Karşılarında çok ciddi bir koalisyonun, ülke içinden ve dışından grupların bulunduğunu kaydeden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Halkın yüzde 70'i, 'Kim yolsuzluk yapıyorsa, yetimin 1 lirasını yiyorsa haram zıkkım olsun, hesabı sorulsun ama bunlar bir yolsuzluk operasyonu değil, hükümeti yıkma operasyonu' diyor. Bu kadar kasetler, tapeler çıkıyor. Ama millet artık bunlara çok fazla inanmıyor. Samimi olarak bu yolsuzluk operasyonu olsa bayrağı alarak sokağa ilk biz çıkardık."

Kurtulmuş, kendilerinin siyasi rakiplerinin belli olduğunu vurgulayarak, "AK Parti bir cemaat ya da camiayla rakip olamaz. Biz bir siyasi partiyiz. Parti programımız, yaptıklarımız ve yapacaklarımız ortada. Parti olarak eksiklerimiz ya da fazlalarımız var. Herhangi bir cemaat, cemiyet ya da camianın da kendi programları, çalışma şekilleri var. Biz aynı kulvarda yarışan iki rakip değiliz. Biz kendimizi cemaat yerine koyarsak biz kaybederiz. Bir cemaat ya da cemiyet de kendini siyasi parti yerine koyarsa o da kaybeder. Bu ilk kez olmuyor. Daha önce de oldu. Cemaat gibi davranan partiler, parti gibi davranan camialar kaybetti. Bizim rakibimiz CHP, MHP ve diğer partilerdir."

Kurtulmuş, programdan önce Pendik Yenişehir Mahallesi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı. Numan Kurtulmuş'un daha önce Tuzla ve Pendik ilçelerinde katılacağı bildirilen çeşitli etkinlikler ise iptal edildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Ak Parti Ak Parti Türkiye Cemaat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title