Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısına ilişkin, "Fransa'da yaşanan terör hadisesi şunu bir kez daha hatırlattı; terörün dili, dini, ırkı, meşrebi, mezhebi ne olursa olsun terörist, teröristtir.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısına ilişkin, " Fransa'da yaşanan terör hadisesi şunu bir kez daha hatırlattı; terörün dili, dini, ırkı, meşrebi, mezhebi ne olursa olsun terörist, teröristtir. İyi ve kötü terörist ayrımı yapmak, kendine ve insanlığa ihanettir." dedi.

Kaya, AK Parti Düzce İl Başkanlığını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında İl Başkanı Hikmet Keskin'den bilgi aldı.

Türk ve dünya siyasi tarihinde önemli olaylar yaşandığını belirten Erol Kaya, "Dün Fransa Nice'te yaşanan olay, Türkiye'nin 40 yıldır verdiği mücadelenin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. 80'den fazla insanın öldüğü, 100'den fazla insanın yaralandığı hadiseden dolayı öncelikle Fransa halkına başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

Fransa'daki Charlie Hebdo saldırısından sonra 50'ye yakın dünya liderinin ülkeye gittiğini anımsatan Kaya, şunları söyledi:

"Teröre karşı bir tavır ortaya koydular. Biz aynı tavrı gerek Ankara, gerek İstanbul, gerekse diğer farklı noktalarda yaşadığımız dramlarda kaybettiğimiz insanlarımız için dünyadan aynı sesi beklerken, Türkiye'de terör eylemlerini hadiselerini ortaya koyanların, devlet binalarının hemen yakınlarında çadır kurmalarını lanetlediğimizi öncelikle ifade edeyim. Terörü lanetliyoruz. Terörün dini, dili, ırkı ne olursa olsun lanetlenmesi gerekiyor."

Daha sonra Düzce Belediyesine geçen Erol Kaya'ya, Başkan Mehmet Keleş tarafından çalışmalar hakkında sunum yapıldı.

Burada konuşan Kaya, şehirlerin dönüşümünün kendileri için önemli olduğunu belirterek, AK Parti olarak sadece şehirlerin fiziki dönüşümü değil, insani dönüşümüne de dikkat ettiklerini söyledi.

Belediyelerin büyük bir kısmının bakım ve onarıma harcama yaptığını ifade eden Erol Kaya, "Oysa şehirli davranışları arttırdığımızda bunu azaltabileceğimize inanıyorum. Bugün Türkiye'de bin 397 belediyenin 874'ü AK Parti'li. Yaklaşık yüzde 60 AK Parti'li belediye başkanlarımızın sıkıntılarına ortak olmak, gerek hukuk mevzuat olarak taleplerini dikkate almak, gerekse yaptıkları faaliyetleri yerinde görmek bizim birinci derece görevimiz." şeklinde konuştu.

Şehirlerin gelişmesinin bu ülkenin taşıyıcı motoru olduğunu vurgulayan Kaya, Türkiye'nin kendi çaba ve gayretiyle geleceği iyi bir noktaya geldiğini bildirdi.

Erol Kaya, her şehrin ülkeyi taşıyabilecek farklı bir motor gücü olması gerektiğini anlatarak, "Çünkü artık ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Dolayısıyla İstanbul'un, İzmir'in, Antalya'nın, Gaziantep'in, Kahramanmaraş'ın, Van'ın, Trabzon'un bu ülkeye katacak çok şeyleri olduğunu düşünüyorum. Tek başına bu ülkeye, kalkınması için önemli işler yapacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Huzur için dünya terörle topyekun mücadele etmeli"

Kaya, Türkiye'de bazı belediyelerin teröre destek verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Teröre karşı verdiğimiz mücadelenin sonunda gelinen nokta o ki ülkede aymazlık o kadar ileri gitti ki belediyelerimiz maalesef terörü kamu kaynaklarından finanse etme açısından, personel istihdamıyla örtülü destek vermek, gerekse bizzat araçlarında terörün bombalarını, silahlarını taşımayı, ki bunlar affedilecek şeyler değildir, bugün belediyelere kayyum atanmasının altında yatan nedenlerden birisi de budur. Bunu asla kabul etmemiz mümkün değil. Temenni ediyorum ki dünya artık terörü desteklemekten vazgeçmeli ve topyekun hangi dil, hangi ırk, hangi bölgeden olursa olsun ona karşı bir duruş sergilemeliyiz ki ülkemizin ve bütün dünyanın huzuru için buna ihtiyaç var. 2015 yılı itibarıyla bin 397 belediyenin, Türkiye'deki tüm belediyelerin kamu kaynaklarında tutulan para 100 milyar lira. Çok ciddi bir kaynak kullanılıyor. Bunun AK Parti açısından disiplinli, doğru kullanılması ve şehirlerimizin imarı, geleceği açısından iyi kullanılması ile ilgili hep birlikte takip etmek ve belediyelerimiz bu anlamda disiplinize olmasıyla ilgili gayretlerimizi sürdürmemiz lazım."

Türkiye'de belediyeciliğin başarı hikayelerinin yanında yaşadıkları başka bir travma da bulunduğunu belirten Erol Kaya, şöyle devam etti:

"Fransa'da yaşanan terör hadisesi şunu bir kez daha hatırlattı; terörün dili, dini, ırkı, meşrebi, mezhebi ne olursa olsun terörist, teröristtir. İyi ve kötü terörist ayrımı yapmak kendine ve insanlığa ihanettir. Türkiye, terörden son 40 yılda çok büyük acılar ve travmalar yaşayan bir ülke. Geldiğimiz nokta itibarıyla terörle ilgili verilen mücadelenin ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu. Üzülerek ifade edeyim, bu bin 397 belediyenin içerisinde bir kısım HDP'li arkadaşlarımızın teröre şu veya bu şekilde destek verdiğinin ortaya çıkması bizi fevkalade üzmüştür. Bununla ilgili de yeni bir yasa çalışmamız var. Hiç kimse bu ülkenin kamu kaynaklarıyla askerine, polisine ya da güvenlik güçlerine karşı kamunun imkanlarını kullanma hakkına sahip değil, haddi değil. Bunun hesabını hukukta verecekleri gibi, mahşer-i vicdanda, toplum nezdinde vereceklerine de inanıyorum. Hem Türkiye'de, hem dünyada terörle bazı şeyleri devşireceğine inananların yanlış yolda olduklarını ve lanetleneceklerini, bu millet nezdinde de mahkum olacaklarının altını çizmek istiyorum."

Ziyaretlere AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ve AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan da katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Erol Kaya AK Parti Türkiye Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title