Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik saldırılara ilişkin, "Dünyanın tüm bölgelerinde olduğu gibi Myanmar'da yapılan katliama da karşı çıkıp mücadele ediyoruz.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik saldırılara ilişkin, "Dünyanın tüm bölgelerinde olduğu gibi Myanmar'da yapılan katliama da karşı çıkıp mücadele ediyoruz." dedi.

Kavakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Arakan'da yaşanan zulmü uluslararası gündeme taşıyan ülke olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler'in (BM) Türkiye'nin çağrıları sonucu Arakan ile ilgili bir açıklama yaptığına dikkati çeken Kavakcı, şöyle konuştu:

"BM'nin yaptığı açıklamayı başka ülkelerden de bekliyoruz. Ancak açıklamalar da yeterli olmuyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlarımız gerekli açıklamaları yaptılar. En son Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bangladeş hükümeti ile görüşerek kapılarını Arakanlı Müslümanlara açmaları durumunda her türlü desteği vereceğini bildirdi. Biz dünyanın tüm bölgelerinde olduğu gibi Myanmar'da yapılan katliama da karşı çıkıp mücadele ediyoruz. Oradaki canlara sahip çıkmaya devam edeceğiz inşallah."

Kaynak: AA / Güncel

Ravza Kavakcı Kan Ak Parti Myanmar Arakan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title