Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz - BOSNA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, Brezilya'da devam eden Dünya Kupası'nda Bosna Hersek ile Nijerya arasında yapılacak grup karşılaşmasına ilişkin, "Gönlüm açıkçası Bosna Hersek'in kazanarak, yoluna devam etmesinden yana" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, Brezilya'da devam eden Dünya Kupası'nda Bosna Hersek ile Nijerya arasında yapılacak grup karşılaşmasına ilişkin, "Gönlüm açıkçası Bosna Hersek'in kazanarak, yoluna devam etmesinden yana" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bosna Hersek'i ziyaret eden Kapusuz, AA'ya yaptığı açıklamada, TSİ 01.00'de oynanacak Nijerya-Bosna Hersek karşılaşmasını değerlendirdi.

Her iki ülkenin de Türkiye'nin dostu olduğunu ve Dünya Kupası'nda başarılı olmalarını dilediğini belirten Kapusuz, ''Fakat gönlüm açıkçası Bosna Hersek'in kazanarak yoluna devam etmesinden yana'' ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek'in güzel bir takıma, önemli futbolculara sahip olduğunu kaydeden Kapusuz, ''Doğrusu geçen biraz şanssızlık oldu ve 2-1 gibi bir skorla mağlup oldular. Ümit ederim, bu gece yapılacak maç, onu telafi edecek'' diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül de Dünya Kupası'ndaki favori takımının Bosna Hersek olduğunu söyledi.

Gül, ''Biz Dünya Kupası'nda Bosna'yı tutuyoruz. Bütün Türkiye, bugün bu maçı izleyecektir. Bugünkü maçta, inşallah Bosna'nın kazanmasını diliyoruz. Güzel bir sonuçla, Dünya Kupası'nda başarılı olmasını diliyoruz. Kalbimiz Bosna Hersek'in yanında'' şeklinde konuştu.

- ''İnsana yapılan yatırım hepsinden önemli''

Kapusuz, Bosna Hersek ziyareti kapsamında, Ankara'nın Keçiören ve Gaziantep'in Şahinbey belediyelerinin maddi desteğiyle Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) koordinasyonunda inşa edilen Sultan Mehmed Fatih İslam Kültür Merkezi'nin dün yapılan açılış törenine de katıldıklarını söyledi.

İslam Kültür Merkezi'nin iki belediyenin ortaklaşa üstlendiği ve TİKA'nın öncülüğünde gerçekleştirilen çok güzel bir eser olduğunu kaydeden Kapusuz, aynı alanda daha önce Kayseri Camisi'nin de inşa edildiğini ve merkezin de yapılmasıyla ''ecdadın anlayışına, ruhuna uygun bir şekilde'' bir külliyenin ortaya çıktığını dile getirdi.

Kapusuz, projenin Bosna Hersek'in doğusunda uygulanmış önemli bir proje olduğunu belirterek, ''Özellikle meslek edindirmekten iş sahibi yapmaya, sağlıktan eğitime, kültüre, spora varıncaya kadar, biz bu coğrafyaya önem veriyoruz ve birçok eserin gerçekleşmesine katkı sağlıyoruz. Doğrusu bu eser, onların taçlanmış hali olacak. İnsana ve eğitime yapılmış olan yatırım, hepsinden önemli olan yatırımdır. Bu eserin, iki dost ve kardeş ülkenin bağlarının güçlenmesinde önemli bir köprü olacağını ümit ediyorum'' şeklinde konuştu.

Merkezin açılış törenine katılan Gül ise AK Partili belediyelerin, Türkiye'deki mevzuata göre de kardeş belediye imkanı bulunduğunu ve bu kapsamdan Şahinbey ve Keçiören belediyelerinin Gorajde ile kardeş belediye protokolü imzaladıklarını söyledi.

Gül, ''Bu çerçevede de orada güzel bir kültür merkezinin açılışını yaptık. Bir sene gibi çok kısa sürede güzel bir tesis Bosna'ya, Gorajde'ye hediye edildi. Gorajde, savaş zamanında çok şehit vermiş, direniş göstermiş olan bir şehir" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Saraybosna Ak Parti Nijerya Politika Güncel Haberler

title