Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz Açıklaması

''Yılmaz Özdil'in Hürriyet'ten ayrılmasını AK Parti'ye bağlamaya çalışıyorlar.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, gazeteci-yazar Yılmaz Özdil'in Hürriyet'ten ayrılmasının AK Parti'ye bağlanmaya çalışıldığını belirterek, "Bu mesele ne basın özgürlüğü meseledir, ne de hükümetin sorunudur. Bu mesele, Özdil ile patronu arasındaki bir konudur. Kimse bunun üzerinden AK Parti'yi suçlamaya kalkmasın" dedi.

Kapusuz, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal paylaşım ağı Twitter üzerinden paylaştığı mesajlara yer vererek, Özdil'in yayınlanmayan yazısı üzerinden basın özgürlüğünün olmadığı iddialarına değindi. Kapusuz, "Bir gazetede yazar olmak, önüne gelene hakaret ve küfür etme hakkını kimseye vermez. Basın özgürlüğü, hakaret özgürlüğü değildir" ifadelerini kullandı.

Bugün Türkiye'de gazetecilerin özgürlüğünü kısıtlayan birileri varsa onların patronun emriyle yazı yazan gazeteciler olduğunu belirten Kapusuz, şunları kaydetti:

"Patronunun talimatıyla yazı yazan bir gazeteci, gün gelir o patronunun talimatıyla işten el çektirilir. Şimdi Yılmaz Özdil'in Hürriyet'ten ayrılmasını da AK Parti'ye bağlamaya çalışıyorlar. Bu kadar süredir Özdil'in hakaret dolu yazılarını yayınlayan ve sahip çıkan yine Hürriyet değil miydi?

Bu mesele ne basın özgürlüğü meseledir, ne de hükümetin sorunudur. Bu mesele, Özdil ile patronu arasındaki bir konudur. Kimse bunun üzerinden AK Parti'yi suçlamaya kalkmasın."

Artık Türkiye'de siyasete, gazete manşetlerinin değil, milletin yön verdiğini belirten Kapusuz, şu ifadeleri kullandı:

"Yılmaz Özdil konusunu dilinden düşürmeyenler, Kılıçdaroğlu'nun bir telefonuyla kovulduğunu iddia eden Hulki Cevizoğlu'nu niye konuşmamaktalar? Zaten Türkiye'de CHP'nin basın bürosu gibi hareket eden bir kısım medya, hükümetin olumlu işlerini söyleyen gazetecileri hemen yandaş olarak yaftalıyor. CHP'nin kongrelerinde masa üstüne çıkıp Kılıçdaroğlu'nu alkışlayan gazeteciler de nedense tarafsız gazeteci olarak anılıyor. Bunlardan birisi, bu hareketi nedeniyle daha sonradan CHP'den vekilliği kapmamış mıydı?" - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Yılmaz Özdil Ak Parti Hürriyet Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title