Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar

HALİL ŞAHİN - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ardından başlatılan soruşturma kapsamındaki kamuda görevden almalara ilişkin, "Devletten uzaklaştırılan, atılan, görevine son verilen kişiler için lütfen hiçkimse üzülmesin. Çünkü bu kişilerin girişimiyle yaptıkları darbe gerçekleşmiş olsaydı şu anda hayatta olup olmadığımız bile belli değildi." dedi.

Hotar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişimi ardından başlatılan soruşturma süreciyle ilgili "her işte bir hayır var" değerlendirmesinde bulundu.

Yaşananlardan sonra artık devletteki tüm kurumların, AK Parti de dahil tüm siyasi partilerin FETÖ unsurlarından temizlenmesinin şart olduğunu vurgulayan Hotar, kamuda binlerce çalışanın görevden uzaklaştırıldığını, çok sayıda askerin ordudan ihraç edildiğini hatırlattı.

Hotar, bu rakamların FETÖ uzantısının bağlantılı kişilerinin örneklerini oluşturduğunu ifade ederek, "Altını çizmek istiyorum, tüm devlet büyüklerimiz defalarca vurguluyor, yapılan eylemlerin, girişimlerin hukuk çerçevesi içinde, hukuki sürecin gerektirdiği şekilde yapıldığına kimsenin şüphesi olmasın. Birçok kaynaktan birbirini kontrol edecek şekilde, kurunun yanında yaş yanmasın anlayışıyla titiz çalışmanın ürünü." diye konuştu.

Devletten uzaklaştırılan, atılan, görevine son verilen kişiler için kimsenin üzülmemesi gerektiğini kaydeden Hotar, şunları söyledi:

"Çünkü bu kişilerin girişimiyle yaptıkları darbe gerçekleşmiş olsaydı şu anda hayatta olup olmadığımız bile belli değildi. Ülkemiz belki üçe beşe bölünmüştü. Ülkenin üzerinde akbaba gibi bekleyen devletler, düşman güçler var. Bir sürü terör örgütleri var. Bunların hepsi ne kadar pay kaparsak o kadar fayda diye paylaşım, bölüşüm içine girmişti.

Çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakma anlayışını hayal etmeyi bırakın, 'çocuklarımız hayatta kalacak mı' ya da 'neredeler?'in kaygısını yaşıyor olcaktık. Bu kadar büyük bir süreç atlattık. Bildiğimiz, bilmediğimiz, söylediğimiz, söyleyemediğimiz daha bir çok unsur, detay var. Bunların hepisini göz önüne alırsak, bu yapılanlar mutlaka olması gerekendi. Bunların yanında istisna olarak belki bir takım eksikler, yanlışlar olabilir ama bunlar fark edilince düzeltilecektir. Nihai olarak devletimiz ülkesini, milletini, vatanını, devletini seven kişilerden oluşan bir işgücü, memur, bürokrat yapısıyla donatılacaktır. Bu bizim olmazsa olmazımızdır."

"Ayıklanmadığı sürece risk var"

Hotar, yeni bir darbe girişimi beklentisinin olup olmadığına ilişkin de şu ifadeleri kullandı:

"Bu temizlikler yapılmadığı, bunlar ayıklanmadığı ve gerekli cezalar verilmediği sürece böyle bir risk her zaman var ve olacaktır. Ama bunlar minimuma indiği sürece, ülkemizin birlik beraberlik sürecine ne kadar ihtiyacı olduğunu ve bunu ne kadar sahiplendiğini göz önüne aldığımızda bir daha inşallah bu tür kalkışmalar, darbe girişimleri ilelebet olmayacaktır diye düşünüyorum."

Kaynak: AA / Politika

Nükhet Hotar AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title