Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli Trabzon'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Yerel Seçimler Öncesinde Bütün Belediye Başkanları Hakkında Halkın Eğilimlerini Görmek Amacıyla Bir Kamuoyu Araştırması Yaptıklarını ve Sonuçtan Kendi Belediye Başkanlarını da Haberdar Ederek Gerekli Uyarıları Yaptıklarını Söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, yerel seçimler öncesinde bütün belediye başkanları hakkında halkın eğilimlerini görmek amacıyla bir kamuoyu araştırması yaptıklarını ve sonuçtan kendi belediye başkanlarını da haberdar ederek gerekli uyarıları yaptıklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, bir akrabasına ait işyerinin açılışına katılmak üzere geldiği memleketi Trabzon'da partisinin il başkanlığını ziyaret etti. AK Parti Trabzon İl Başkan Vekili Erdoğan Beder ve partililerle görüşen Gedikli, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Henüz 6.5 yıllık bir parti olan AK Parti'nin 22 Temmuz'da yapılan seçimlerden büyük bir başarıyla çıktığını ve bunun bir zafer olduğunu vurgulayan Gedikli, bu zaferin üç temel sebepten

kaynaklandığını söyledi. Bu sebepleri, 'tepki, endişe ve umut' olarak sıralayan Bülent Gedikli, tepkinin 11. cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşanılanlardan, endişenin geçmiş dönemlerde yaşanan istikrarsızlıklardan ve halkın 'Acaba aynı günlere tekrar döner miyiz?' düşüncesinden kaynaklandığını belirterek, AK Parti iktidarında yapılan başarılı çalışmalar dolayısıyla halkın büyük bir umutla yeniden AK Parti'yi iktidara taşıdığını söyledi.

Genel seçimin ardından şimdi de kongreler ve yerel seçime hazırlandıklarını kaydeden Gedikli, şu anda halkın beklenti ve şikayetlerini görmek için kendi partilerinden veya diğer partilerden bütün belediye başkanları hakkında kapsamlı bir anket çalışması yaptıklarını ve sonuçtan AK Partili belediye başkanlarını haberdar ederek gerekli uyarıları yaptıklarını ifade etti. Gedikli, yerel seçimlerde aralarında Trabzon'un da bulunduğu 7 belediye başkanlığıyla özel olarak ilgilendiklerini dile getirerek,

Trabzon'da AK Parti'nin 22 Temmuz'da elde ettiği başarının Trabzon Belediyesi'nin de kazanılacağının en önemli işareti olduğunu söyledi. "Trabzon Belediyesi'ni istiyor ve bekliyoruz" diyen Gedikli, bu doğrultuda il teşkilatına ve milletvekillerine de büyük görevler düştüğünü ve yapılacak sıkı bir çalışmanın ardından Trabzon Belediyesi'nin AK Partili olacağına inandıklarını vurguladı.

Gazetecilerin, genel seçim öncesinde Ahmet Metin Genç'in milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesinin ardından boşalan ve o tarihten bu yana Erdoğan Beder tarafından vekaleten yürütülen AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'na şu ana kadar neden atama yapılmadığıyla ilgili sorusu üzerine Bülent Gedikli şu açıklamayı yaptı:

"Şu anda 7 ilimiz ve birçok ilçelerimizde yeni başkanların atanması durumu söz konusu. Bu Merkez Yürütme Kurulumuzun (MYK) karar vereceği bir husus. Bunları biz toplu olarak MYK'da ele alıp yıl sonuna kadar nihai kararları vereceğiz. Ama öncesinde bir süreç işliyor. Teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımız nabız yoklamaları yapıyorlar. Buradan gelen yansımalar, buradaki arkadaşlarımızla yapılan görüşmeler var. AK Parti şu ya da bu kişinin söylediğiyle amel etmez. Bütün bu görüşlerin neticesinde ortaya çıkacak

en ağırlıklı isim kimse o noktada bir karar verilir. Bu karar verilirken de Trabzon siyasetine AK Parti olarak iyi hizmeti yapabilecek arkadaşımız seçilecektir. Bunlar birer görevdir, bunu herkes layıkıyla yürütecektir. Bir arkadaşımız olur bir arkadaşımız da bir başka görev alır. Ama partinin yapacağı seçime herkes riayet etmek ve bulunduğu noktada en iyi hizmeti yapmak zorundadır. Siyaset uzun vadeli bir iştir. Uzun vadeli bakan siyasette her zaman kazanır kaybetmez. Bugün olmayan şey yarın olur."

(MU-MU-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title