Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli'nin Basın Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Türkiye'de Kayıt Dışı Siyaset Yapılmaya Çalışıldığını Savunarak, Siyaset Yapmak İsteyenler İçin Yolun Açık Olduğunu Söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Türkiye'de kayıt dışı siyaset yapılmaya çalışıldığını savunarak, siyaset yapmak isteyenler için yolun açık olduğunu söyledi.

Gedikli, Kahramanmaraş'ta düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Rektörler Toplantısı'nda cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili yapılan açıklamayı değerlendiren Gedikli, "Kendilerinin yaptığı açıklama onları bağlar. Bu şekilde toplantının yapılıp siyasi manada açıklama yapılamasını doğru ve uygun bulmuyoruz. Hatta ben bunu kayıt dışı siyaset olarak nitelendiriyorum. Siyaset yapmak isteyenler için yol açıktır Türkiye'de. Nasıl yapılacağı da bellidir. Bir siyasi partiye girer, o noktada siyaset yaparsınız. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili sürecin nasıl işleyeceği anayasada belirlenmiştir. Meclisin iradesi ile seçilecektir. Daha önce de böyle olmuştur zaten" dedi.

AK Parti'de kamuoyu anketinin kurumsal hale geldiğini ve her ay düzenli olarak yapıldığını kaydeden Gedikli, "Bizim elimizdeki anketlerde şu anda iki partili bir meclis yapısı görülüyor. Biri AK Parti, diğeri CHP. Onun dışında barajı geçen herhangi bir parti yok. Gelişmeleri izliyoruz" ifadelerini kullandı. Cari açıkla ilgili bir soruya ise Gedikli, şu cevabı verdi:

"Cari açık demek, 'dışarının da tasarrufunu kullanıyoruz' demektir. Cari açığın olması, tek başına herhangi bir hastalık veya kötülük belirtisi değildir. Cari açığın nasıl finanse edildiğine bakmanız gerekir. İkincisi, cari açığın nereden doğduğuna bakmanız gerekir. Temel sorun ithalat ve dış ticaretten kaynaklanıyor. Ama ithalatın yapısına baktığınız zaman şunu görüyorsunuz. İthalatın sadece yüzde 11'i tüketim mallarıdır. Yüzde 89'u da ara mallar ve yatırım mallarıdır. Doğrudan doğruya yatırıma yönelik ithalattır. Önümüzdeki yıllarda bunların yatırıma dönüşeceği aşikar. Cari açığın finansmanı eskisi gibi sıcak parayla yapılmıyor. Doğrudan yabancı sermayenin ağırlığı cari açığın finansmanında daha ön plana geçti."

Bir başka soru üzerine ise Gedikli, ülkede seçim ekonomisinin uygulanmayacağını vurgulayarak, "Bunun için de ek bütçe hazırlamadık. Onun ötesinde bir adım atmamız mümkün değil. Bugüne kadar mali disiplinden hiç taviz verilmedi. Gelir gider dengesi sağlandı" şeklinde konuştu.

(ACB-MT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title