Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Suriye'deki kimyasal saldırıya ilişkin, "Ortadoğu'da Müslüman çocuklar, kimyasal silahlarla zehirleniyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Suriye'deki kimyasal saldırıya ilişkin, "Ortadoğu'da Müslüman çocuklar, kimyasal silahlarla zehirleniyor. O çocuklar, bizim çocuklarımız. Tıpkı 100 sene önce Balkanlar'da, 150 sene önce Kafkaslar'da bizim kardeşlerimize yapılan zulmün bir benzeri, bugün Ortadoğu'da, Suriye'de, Irak'ta yapılıyor." dedi.

Partisinin Sakarya İl Kadın Kolları Başkanlığınca bir restoranda düzenlenen toplantıda partililerle bir araya gelen Eker, referandum çalışması için kente geldiğini düşündüğünü fakat Sakaryalı hanımefendilerin kutlama şöleni yaptığını, işi bitirdiğini söyledi.

"Allah çabanızı, gayretinizi kutlu kılsın. Allah sizden razı olsun." diyen Eker, "Sakarya, benim için Türkiye gibi önemli çünkü ben Sakaryalı bir hanımefendinin damadıyım, bununla iftihar ediyorum. Böyle hanımefendilerin olduğu bir şehir, Türkiye'nin kalbi, bütün Osmanlı coğrafyasının Balkanlar'dan Kafkaslar'a Anadolu'nun her bir köşesinden insanlara yurt olmuş güzel Türkiye şehri, sizin gücünüzle ve Allah'ın izniyle Türkiye'yi daha iyi bir noktaya taşıyacak." ifadelerini kullandı.

Mehdi Eker, 16 Nisan'ın bu dönüşümün başlangıç noktası olacağını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında hep birlikte büyük ve güçlü bir Türkiye inşa edeceklerini kaydetti.

"Başkasının silahıyla güçlü olmayız"

Düşmanlara korku salacaklarını, mazlumların umudu olacaklarını ifade eden Eker, şunları söyledi:

"Her zamandan daha fazla güçlü olmaya ihtiyacımız var. Neden? Ortadoğu'da Müslüman çocuklar, kimyasal silahlarla zehirleniyor. O çocuklar, bizim çocuklarımız. Tıpkı 100 sene önce Balkanlar'da, 150 sene önce Kafkaslar'da bizim kardeşlerimize yapılan zulmün bir benzeri bugün Ortadoğu'da, Suriye'de, Irak'ta yapılıyor. Bütün bu mazlumlara yardımcı olabilmemiz için güçlü olmamız lazım. Güçlü olabilmemizin yolu, anayasayı değiştirmekten, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini inşa etmekten geçer. Kendine faydası olmayanın, dostuna da mazlumlara da faydalı olması mümkün değil. Güçlü Türkiye için silahımızı kendimiz yapmamız lazım. Başkasının silahıyla güçlü olamayız."

Eker, Türkiye'nin 16 Nisan referandumuyla güçleneceğine, ekonomisini güçlendireceğine, işsizlikle mücadele edeceğine, milli gelirini arttıracağına işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Silahını, tankını, topunu, uçağını, tüfeğini kendi yapacak. Elin silahına muhtaç olmayacak. Bu ufka, bu vizyona sahip lider, Recep Tayyip Erdoğan. Onun için onu hedefe koymuşlar, sadece içimizdeki bazı aklı kıt siyasetçiler değil, Kemal Bey'den önce Almanlar 'hayır' kampanyası başlatıyor. Bunun sebebi ne ola ki? Neden Almanya Kemal Bey'den önce 'hayır' kampanyası başlatıyor, neden Hollanda atını, itini bizim üstümüze sürüyor, neden İsviçre Tayyip Erdoğan'ın posterinin yanına tabanca koyuyor, neden Avusturya 'hayır' kampanyasına destek veriyor, neden PKK terör örgütü, onların elebaşları Kandil'den 'hayır' mesajları veriyorlar? Bunu düşünmek lazım ve buna göre de bizim 'evet' oylarını artırmamız lazım. Sakarya'nın sorunu yok, Sakarya şimdi 'evet'te Türkiye şampiyonluğu için yarışıyor. Allah'ın izniyle Sakarya'nın hanımları 'evet'te Türkiye şampiyonu olacak."

Toplantının ardından partililerle hatıra fotoğrafı çektiren Eker, daha sonra Karaköy Mahallesi'ndeki bir taziye yerini ziyaret ederek, vefat eden kişinin yakınlarına başsağlığı diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Mehdi Eker AK Parti Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title