Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, bölgede terör örgütüne yönelik operasyonlarla ilgili "Bu temizlik hareketinden sonra süratle hem o bölgelerin inşası hem de ekonomik rehabilitasyonun sağlanmasıyla ilgili çalışmalar başlayacak" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, bölgede terör örgütüne yönelik operasyonlarla ilgili "Bu temizlik hareketinden sonra süratle hem o bölgelerin inşası hem de ekonomik rehabilitasyonun sağlanmasıyla ilgili çalışmalar başlayacak" dedi.

Demiröz, Bitlis'teki temasları kapsamında Tatvan Ticaret ve Sanayi Odasında yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantının ardından yaptığı açıklamada, ilçenin sorunları ile devam eden projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını belirten Demiröz, önümüzdeki günlerde çevre yolu projesi kapsamında tünel ve viyadük ihalelerinin gerçekleştirileceğini vurguladı.

Demiröz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın Tatvan'da yapılan Türkiye'nin en büyüt feribotunda incelemelerde bulunduğunu anımsatarak şöyle devam etti:

"Feribotlarımızın biri tamamlandı, diğerinde de son kontroller yapılıyor. Demiryolu konusunda da bazı çalışmaları değerlendirdik. Bölgedeki esnaflarımızın durumunu biliyoruz. Hamdolsun Güneydoğu'da olayların olduğu yerlere göre çok sükunet hakim. İnsanlarımız, devletin gücüne ve bu işin sükunetle çözüleceğine inanmış vaziyette çünkü bölgenin beklentilerini günü gününe Başbakanımıza iletiyoruz. Biz de en kısa zamanda sorunların çözülmesi, milli birlik ve kardeşlik sürecinin tamamlanması, birlikteliğin devam etmesi, ticaretimizin açılması için çaba gösteriyoruz. Esnaflarımız borçlarını ödeyemiyor. Bu temizlik hareketinden sonra süratle hem o bölgelerin inşası hem de ekonomik rehabilitasyonun sağlanmasıyla ilgili çalışmalar başlayacak. Kısa sürede bu bölgenin huzura kavuşacağını ve demokratik şekilde çözüleceğine inanıyorum."

Tatvan Devlet Hastanesi'ni de nisan sonunda açmayı hedeflediklerini ifade eden Demiröz, vatandaşların mağdur olmaması için ek hizmet binasındaki acil servis ve bazı polikliniklerin kalması konusunda gereken görüşmeleri yapacaklarını dile getirdi.

Demiröz, İran üzerindeki ekonomik yaptırımların kaldırılmasının bölge ekonomisini olumlu etkileyeceğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Geçmişte de bütün dünya İran'a baskı yaparken Türkiye yanında oldu. Bu nedenle bizim İran ile özellikle ticari ilişkilerimiz önemlidir. İran'daki ticaret açıldığı zaman çok büyük olan feribotlarımızın bile yeterli gelmeyeceğini göreceğiz. İki yeni feribotumuz var ve her biri 50 vagon kapasitelidir. İnşallah, lojistik merkez ile birlikte bir ihracat üssü olur burası. Başbakanımızın İran seyahati önemli bir zamanda yapıldı. Yakında oradan da Türkiye'ye üst düzeyde ziyaret gerçekleştirilecek. Bunlar, İran'a komşu olan bizler için çok yararlı olacak."

Kaynak: AA / Güncel

Vedat Demiröz AK Parti Türkiye İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title