Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ: "910 Kilometre Sınırımız Olan Suriye'de 'Ne İşimiz Var?'...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Önümüze sürekli engel konuldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Önümüze sürekli engel konuldu. Bu noktada vazgeçme durumuna gelebilirdik ama yapmadık ve yolumuza devam ettik, bugüne geldik. Oralardan buralara gelen Türkiye'de AK Parti iktidarıyla 16 yıl sonra bu ülke çok daha farklı bir pozisyonda olacak." dedi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret eden Dağ, kent hakkında bilgi aldı. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçen Dağ, partililerle sohbet etti.

Dağ, Memur Sen İl Temsilciliğince Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen "15 Temmuz Hatıram" internet sitesinin tanıtım etkinliğine katıldı.

Dağ, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kurulduğu yıllarda her bebeğin borçla doğduğunu belirterek şöyle devam etti:

"22 bankanın battığı, günlük faizlerin 7 binlere çıktığı bir Türkiye vardı. Duble yolları bırakın, sağlık sektörünün yerle bir olduğu bir Türkiye vardı. Bu nedenle sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'yi kurduğunda Türkiye'nin her yerinde heyecan fışkırması oldu. 28 Şubat'ın ilmek ilmek insanlar üzerine etki ettiği bir dönemde 'Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu o parti, ülkenin umudu olacak, hem maddi hem de 28 Şubat nedeniyle yaşadığımız sıkıntıları ortadan kaldıracak inşallah' dediğimiz günlerdi. O günlerden bugünlere geldik."

İktidar olduğu ilk yıllarda sürekli AK Parti'nin önüne set çekildiğini aktaran Dağ, "Bütün düzenlemelerimiz yargıdan dönüyordu. Yol yapıyoruz, yargıdan dönüyor. Hastane yapıyoruz, yargıdan dönüyor. Ekonomiyle ilgili birşey yapacağız, IMF 'Şunu yapamazsınız' diyor. Önümüze sürekli engel konuldu. Bu noktada vazgeçme durumuna gelebilirdik ama yapmadık ve yolumuza devam ettik, bugüne geldik. Oralardan buralara gelen Türkiye'de AK Parti iktidarıyla 16 yıl sonra bu ülke çok daha farklı bir pozisyonda olacak." dedi.

AK Parti'nin dış politikasının bazı çevrelerce acımasızca ve mantıksızca eleştirildiğini ifade eden Dağ, şunları söyledi:

"Birileri sürekli 'Dışarıda herkesle kavgalıyız', 'Ne işimiz var dışarıda', '780 bin kilometrekarenin dışına çıkmamıza ne gerek var' deyip duruyor. Bu düşünce bizim tarihi genlerimize aykırı bir düşüncedir. Bu milletin tarihi kodlarına aykırı bir düşüncedir. 910 kilometre sınırımız olan Suriye'de 'Ne işimiz var?' diyemeyiz. Bazı ülkelerce bize dikte edilmeye çalışılan 'S400 leri niye alıyorsun?' diyenlere, 'Sen istemesen de ülkemin güvenliği için şarttır' deyip duruş sergilememiz lazım. Bunun uluslararası camiada bedeli elbet olacak, ama bu sözü söyleyen içinde bir bedeli olacak."

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili herkesin mutlaka bir hatırası olduğuna işaret eden Dağ, şunları kaydetti:

"Peki ben buradan bir çağrıda bulunuyorum. 15 Temmuz gecesi şu siteye (15 Temmuz Hatıram) Sayın Kılıçdaroğlu hatırasını yazabilir mi? Yazamaz. Utanacağı, utanç duyacağı bir gece o gece. O ana kadar 'Tankın üstüne çıkarım' diyen bir Genel Başkan, o gece önüne kadar gelen tankın üzerine çıkmamışsa bugün çıkıp 'Kontrollü darbe' gibi sözleri dikkate alınacak sözler değildir. Hele ki bir milletvekili '250 şehidin sebebi devlettir' diyor. Delilinin birinin uydurduğu bir laftır bu. Bu kişi milletvekili olsa bile. Bunlar meşhur olma yolunu bulmuş. 'Akla mantığa aykırı bir laf edelim. Günlerce televizyonlar bizden konuşsun' diyorlar. İsminin önünde milletvekili sıfatı bile olsa bu kişinin söylediği sözler deli saçmasıdır."

Kaynak: AA / Güncel

Hamza Dağ Ak Parti Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title