Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Bu 'hayır'ı söyleyen orkestrayı oluşturanların içerisinde kimlerin var olduğunu biliyorsunuz. Orkestranın içerisinde terör örgütlerinin olduğunu biliyorsunuz." dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Bu 'hayır'ı söyleyen orkestrayı oluşturanların içerisinde kimlerin var olduğunu biliyorsunuz. Orkestranın içerisinde terör örgütlerinin olduğunu biliyorsunuz." dedi.

Çalık, kentte bir restoranda düzenlenen basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Malatya'da bir milyar 160 milyonluk yatırımların açılışını gerçekleştireceğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı sistemi için milletin kararının "evet" olacağını bildiklerini kaydeden Çalık, "evet"i verecek olan vatandaşların köhnemiş parlamenter sisteme son vererek yeni bir sistemle ülkeyi buluşturacağını söyledi.

Milletin vereceği "evet"in karşısında bir de "hayırcıların" olduğunu dile getiren Çalık, şöyle devam etti:

"Bu 'hayır'ı söyleyen orkestrayı oluşturanların içerisinde kimlerin var olduğunu biliyorsunuz. Orkestranın içerisinde terör örgütlerinin olduğunu biliyorsunuz. PKK'nın hayır dediğini, onun uzantısı HDP'nin hayır dediğini, FETÖ'nün, DEAŞ'ın hayır dediğini ve bunları sözcülüğünü de orkestranın şefliğini de Cumhuriyet Halk Partisinin yaptığını biliyorsunuz. Bu orkestra şefliği Cumhuriyet Halk Partisine yakışır ve o orkestra şefliğini yaparken de şeytana pabucunu ters giydirerek söylemiş olduğu argümanlarla yapacağımız değişikliği millette yanlış algı oluşturarak farklı yönlere çekmek istiyorlar. Ne diyorlar 'Türkiye Cumhuriyeti bir rejim değişikliğine gidiyor' diyorlar. Hayır arkadaşlar Türkiye Cumhuriyeti bir rejim değişikliğine gitmiyor. Eğer okuma yazma bilmiyorlarsa biz onlara okuyalım."

Anayasadaki ilk dört maddeyi hatırlatan Çalık, "Eğer Cumhuriyet Halk Partisi okuma yazma bilmiyorlarsa biz onlara okuyalım. Rejim değişikliği değil. Türkiye devleti bir cumhuriyettir. Asla bir rejim değişikliğine gitmeyecektir. Bu bir sistem değişikliği olacaktır. Sistem değişikliğinin adı da Cumhurbaşkanlığı Sistemi olacaktır." dedi.

Referandum sonrası yapılacak değişiklikle birlikte kalıcı istikrarı sağlayacaklarını kaydeden Çalık, yeni sistemle hızlı ve etkili bir yürütme yapılacağını söyledi. Çalık, "TBMM'nin ortadan kalkacağını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi 16 Nisan'da karar 'evet' çıktıktan sonra gelecek seçimde milletvekillerini belirlerken, milletvekillerini nereye göndermeyi düşünüyorlar? Milletvekilleri Mecliste görev yapacak. Güçlü bir yaşama, kanun tekliflerinin yegane verileceği merci TBMM olacak. Bir tek bütçeyi Cumhurbaşkanlığı meclise gönderebilecek ve onun da onayı TBMM'den geçecek. Güçlü bir yasama, güçlü bir TBMM olacak." diye konuştu.

Cumhurbaşkanını seçen milletin aynı anda hükümetin kimin kuracağını bileceğini aktaran Çalık, bugüne kadar sadece milletin iradesini tanıdıklarını ifade etti.

Eğer 1923'ten itibaren 5 yılda bir seçim yapılmış olsaydı şu an 19'ncu hükümettin görevde olacağını, ancak şimdi 65'nci hükümetin görevde olduğunu hatırlatan Çalık, şöyle konuştu:

"Eğer biz 65'nci hükümete gitmek istiyorsak, o zaman senenin 2183 olması gerekir. Dolayısıyla Osmanlı İmparatorluğu 600 yıl idare etmiştir ve 36 padişah gelmiş geçmiş 600 yılda. Ama biz 93 yılda 65 hükümet kurmuşuz. Bunun en önemli gerekçesi parlamenter sistemin maalesef milleti koalisyonlara mahkum eden ve birbiriyle anlaşamayan çok başlılığın olmasından kaynaklanan, oluşturulan krizlerdir. Biz siyasi istikrar istiyoruz ve seçilecek 5 yıllık süre içerisinde istikrarlı icraat yapacak hükümet istiyoruz. Uzun süreli hükümetlerin icraatlarının çok daha güçlü olduğunu biliyoruz."

Ak Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Erdem'in istifası

Çalık, bir gazetecinin AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem'in söylemleri ve ardından istifa etmesine ilişkin değerlendirmesi sorulması üzerine, Türkiye Cumhuriyeti anayasanın ikinci maddesini hatırlattı. Çalık, "Türkiye demokrasiyle idare edilir, herkesin fikrini söyleme özgürlüğü vardır. Hayır diyen evet diyen vatandaşlarımız da bizim için kıymetlidir. Fakat hayır cümlesini söyleyip, arkasından olağanüstü bir durum varmış cümlelerini sarf eden Manisa İl Başkanı Yardımcımızla alakalı biz gereğini yerine getirdik. İstifası alındı ve asla böyle bir şeyin söylenemeyeceğini kendisine de genel merkezimiz, teşkilat başkanımız ifade etti. Manisa İl Başkan Yardımcısı da gereğini yerine getirdi." diye konuştu.

Toplantıya AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan ve partililer katıldı.

Çalık, daha sonra basına kapalı gerçekleştirilen AK Parti Malatya İl Yönetim Kurulu toplantısına eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Öznur Çalık AK Parti Malatya Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title