Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, terörün en büyük amacının Türkiye'nin kalkınmasını yavaşlatmak, savunmasını frenlemek, neticede iç savaşla ülkenin toprak bütünlüğüne kasdetmek olduğunu bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, terörün en büyük amacının Türkiye'nin kalkınmasını yavaşlatmak, savunmasını frenlemek, neticede iç savaşla ülkenin toprak bütünlüğüne kasdetmek olduğunu bildirdi.

Partiden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çalık Kurban Bayramı dolayısıyla Doğanyol ilçesini ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşların bayramını kutladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çalık, darbe girişimi karşısında milletin dik bir duruş sergilediğini aktararak, "Daha önceki darbeleri hepimiz biliriz. 'Darbe yapıldı, ordu yönetime el koydu' denildiğinde insanlar evlerine kapanır, yapabileceği kadar gıda alışverişi yapardı ama Allah'a şükürler olsun öyle bir Cumhurbaşkanımız var ki 'Ben vatandaşlarımızı meydanlarımıza ve havaalanlarımıza bekliyorum' ifadesiyle beraber bütün meydanlar doldu taştı. 15 Temmuz gecesi milletimiz tarih yazdı." ifadesini kullandı.

Çalık, terörün en büyük amacının Türkiye'nin kalkınmasını yavaşlatmak, savunmasını frenlemek, neticede iç savaşla ülkenin toprak bütünlüğüne kasdetmek olduğunu belirterek, "Ekonomimiz büyümeye devam ediyor. Demokrasimiz istikrarına devam ediyor. Ülkesine güvenen, milletine güvenen bir Türkiye var. Büyüyen, gelişen ve her geçen gün büyümeye devam eden bir Türkiye var." değerlendirmesinde bulundu.

"Kuzey çevreyolu ihale süreci tamamlandı"

Çalık, Malatya'nın önemli projelerinden olan Kuzey Çevreyolu İhalesi sürecinin tamamlandığını, yer tesliminin 20 Eylül tarihinde yapılacağını bildirdi.

Malatya Çevre Yolu sözleşmesinin 8 Eylül'de Karayolları Genel Müdürlüğü ile yüklenici firma arasında imzalandığını vurgulayan Çalık, "Malatya'nın en önemli projelerinden birisi olan Kuzey Çevreyolu Projesi'nde artık ihale süreci tamamlanmış ve yapım aşamasına geçilmiştir. İhale bedeli 183,4 milyon lira, proje bedeli ise 227 milyon liradır. Yüklenici firmaya 20 Eylül 2016 tarihinde yer teslimi yapılarak, inşaat ve yapım çalışmaları başlatılacaktır. Bu projenin Malatya'mıza ve bölgemize hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Çalık, Karayollarının Malatya'daki projeleri ile ilgili yeni gelişmeler hakkında da müjdeler vererek, Erkenek Tüneli Enerji Nakil Hattı, aydınlatma, havalandırma, elektromekanik işleri gibi çalışmalara ise 6 Haziran'da başlanıldığını kaydetti.

Malatya-Darende Karayolu Akçadağ ayrımının ihalesinin de yapılarak 19 Eylül'de sözleşmenin yüklenici firma ile imzalanacağını bildiren Çalık, Malatya-Hekimhan Yolu 1. Kısım İkmal İhalesi sözleşmesinin ise 9 Eylül'de imzalanarak çalışmalara başlandığını ifade etti.

Çalık, Hekimhan-Kuluncak yolunda çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini, ekim ayı içinde 5 kilometrelik kısmın sathi kaplamalı olarak trafiğe açılacağını, Pütürge-Doğanyol Karayolu'nun yapım işinin de 2017 yılı yatırım programına alınması için proje teklifinin yapıldığını, kentteki bazı noktalara yaya üst geçidinin de bu yıl içerisinde yapılacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Öznur Çalık AK Parti Malatya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title