Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: "28 Belediyenin Hukuk Çerçevesinde Görevlerinden El...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyelere yapılan görevlendirmeyle ilgili, "28 belediyenin hukuk çerçevesinde görevlerinden el çektirilmiştir, kayyum atanmıştır.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyelere yapılan görevlendirmeyle ilgili, "28 belediyenin hukuk çerçevesinde görevlerinden el çektirilmiştir, kayyum atanmıştır. Demokrasi ve hukuk devleti gereğini yerine getirmiştir. Terörle kimin bağlantısı varsa mutlaka ve mutlaka gereği yerine getirilecektir. Bunu herkes böyle bilsin." dedi.

Çalık, AK Parti Malatya İl Başkanlığınca Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilen bayramlaşma törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu belirterek demokratik hukuk devleti çerçevesinde seçilmişlerin emri sadece milletten alması ve devletin, anayasanın vermiş olduğu yetki ve yasalar çerçevesinde de millete hizmet etmesi gerektiğini söyledi.

Terörle bağlantısı olanlarla mücadele edeceklerini aktaran Çalık, şöyle devam etti:

"Eğer siz belediye başkanı olduktan sonra emri başka yerlerden, kiminiz Kandil'den, kiminiz Pensilvanya'dan almaya kalkarsanız ve milletin üzerine silah sıkan, bomba atan terör örgütlerine yardım ederseniz, devlet bunun gereğini yerine getirir. 28 belediyenin yapmış olduğu icraat, uzun zaman hendekler kazarak, terör örgütünün orada kırsaldan şehrin içerisine girmesine ve vatandaşlarımızın Kürt'ün, Türk'ün herkesin mağdur olmasına sebebiyet vermişlerdir. Şu anda terörle bağlantısı olup belediyede, kamuda çalışan ya da siyasette ne kadar kişi varsa onlara karşı müdahale edeceğiz, mücadele edeceğiz hem de operasyonlara devam edeceğiz."

"Mutlaka gereği yerine getirilecektir"

Çalık, PKK'nın kuyruğunun sıkıştığını dile getirerek şunları kaydetti:

"FETÖ'nün inlerine nasıl girdiysek, PKK'nın da inlerine girilmeye başlandık. Şu anda yapabileceklerini en had safhada yapmaya çalışıyorlar. Bugün Van'da yapılan saldırıyı, bayramı kana çeviren terör örgütünün bir kez daha nasıl cani olduğunu görüyoruz ve gösteriyor. ABD'nin Van'daki patlamaya, orada yaralananlara dönüp bakması lazım. Belediyelerin yapmış olduğu çalışmalara dönüp bakmaları lazım. Amerika'nın yetkilileri, Türkiye'ye geldiklerinde 'Buradaki darbe girişimini bu kadar tasavvur etmiyorduk, geç kaldığımızı düşünüyoruz' demelerinden sonra şimdi PKK'nın yapmış olduğu canice saldırıları onların da kınaması gerekir. 28 belediyenin hukuk çerçevesinde görevlerinden el çektirilmiştir, kayyum atanmıştır. Demokrasi ve hukuk devleti gereğini yerine getirmiştir. Terörle kimin bağlantısı varsa mutlaka ve mutlaka gereği yerine getirilecektir. Bunu herkes böyle bilsin."

Kaynak: AA / Güncel

Öznur Çalık AK Parti Malatya PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title