Haberler

Beşir Atalay: 12 Yılda Sessiz Devrim Yaptık

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, 12 yıllık iktidarları boyunca Türkiye'nin geldiği noktaya işaret ederek, "Biz bir sessiz devrim yaptık. 12 yılda Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimizi herkes biliyor" dedi.

Atalay, partisinin İstanbul'un Kağıthane İlçe Başkanlığı'nın 5'nci Olağan Kongresi'ne katıldı. Üç aday üzerinden yapılan ve Yahya Kemal Spor Kompleksi'nde düzenlenen kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Atalay'ın yanı sıra TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile partili delegeler katıldı.

Kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, demokratik bir ülkede kolay kolay bir partinin üç yıl üst üste iktidar olamayacağını ifade ederek, "Şimdi 13. yılımızdayız iktidar olarak. Kolay kolay demokratik bir ülkede seçimle gelen bir partinin böyle 3 dönem arka arkaya; inşallah 4. döneme gideceğiz. İktidar olduğu örneği azdır. Bu 12 yılda AK Parti'nin Türkiye'ye getirdikleri saymakla bitmez. Her alanda biz yaptıklarımızı kitaplara bastık, bu konuda kitaplara sığmıyor. Biz bir sessiz devrim yaptık. 12 yılda Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimizi Türkiye'yi yaşayan herkes bilir" şeklinde konuştu.

YENİ TÜRKİYE VURGUSU

Türkiye'de vesayet sorunlarını kırdıklarını belirten Atalay, "Ama ben 3 noktada özetlerim bunu; 3 noktada bunu esas alarak değerlendiririm. Birincisi Türkiye'de en önemli sorun olan vesayet mekanizmalarını kırdık. Siyasetin üzerinde, siyaseti denetleyen, millet iradesine yol vermeyen, millet iradesi ortaya çıksa bile onu denetleyen, 'sen yanlış yapıyorsun bir kenara çekil' diyen siyaset mekanizmalarını kaldırmış olduk. Türkiye'nin esas özgürleşmesi budur. İkincisi; biz her alanda vatandaşın özgürlük alanlarını genişlettik. Türkiye'yi gerçekten çok farklı bir demokratik seviyeye getirdik. 'Eski Türkiye', 'Yeni Türkiye' terimlerini kullanıyoruz. 'Yeni Türkiye' diyoruz. Yeni Türkiye 2002'de başladı. 2002'den itibaren yeni Türkiye'nin inşasına başladık biz. O tarihten önce başka bir Türkiye vardı. Yasakların olduğu, korkuların olduğu, tabuların olduğu, fukaralığın olduğu, ekonominin çöktüğü, insanların her birinin devletle sorunun olduğu bir Türkiye vardı. Kimisi istediği kıyafeti giyemez, devlet yasaklar, kimisi ana dilini konuşamaz, kimisi istediği gibi ibadetini yapamaz, kimisi düşüncesini söyleyemez, insanların yaşadığı bir Türkiye vardı. Biz gelirken şunu dedik; bütün vatandaşlarımızın devletle sorunlarını çözeceğiz. Herkes özgürce giyinecek, hiç kimsenin kıyafetini karışmayacak, herkes ana dilini özgürce konuşacak, herkes isteği şekilde ibadetini yapacak. ve şunu diyecek; bu benim devletim. Üçüncüsü; bu 12 yılın en önemli sonucu kalkınmadır. Türkiye'de hayat standardı yükseldi. Türkiye zenginleşti. Türkiye dünyanın, ülkelerin sıralandığı G-20'de 16'ıncı sırada bir ülke haline geldi. ve biliyorsunuz 1 Aralık'tan itibaren G-20'nin Dönem Başkanlığı'nı Türkiye yapıyor" şeklinde açıklama yaptı.

"ANKETLER, AK PARTİ'Yİ YÜZDE 50 GÖSTERİYOR"

Partisinin şu anki anket sonuçlarını da açıklayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Atalay, "Şimdi son araştırmalar şunu gösteriyor; hamdolsun yine yüzde 50 bandında yerimizi koruyoruz. 2011 seçiminden bu yana yüzde 50 bandındayız. Türkiye gibi bir ülkede milletimizden önce yüzde 34 ile başlayıp, 2002'den sonra yüzde 50'ye kadar oyunu arttırması Ak Parti'nin bu yaptıklarının millet tarafından da çok iyi bilinmesi anlamına geliyor" dedi.

Atalay, yapılan konuşmaların ardından kongredeki oylamayı beklemeden salondan ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Beşir Atalay İstanbul Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title