Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Alkış: Nusaybin İçin 2 Milyar Kaynak Ayrıldı

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'ne gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış, 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede sivil toplum örgütleri ve esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'ne gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış, 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede sivil toplum örgütleri ve esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Alkış, çatışmalı ortamdan kaynaklı yaraların sarılması amacıyla başlangıç olarak Nusaybin'e 2 milyar liralık kaynak ayrıldığını söyledi.

AK Parti MKYK üyesi ve Siyasi Hukuki İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış, 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği Nusaybin İlçesi'nde STK temsilcileri ve esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Alkış, Mardin Vali Yardımcısı Murat Sarı, Nusaybin Kaymakamı Ergün Baysal ile birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Eğitim Bir-Sen, Ticaret ve Sanayi Odası ile Seyit-Der'i ziyaret ederek yöneticileriyle görüştü. Kaymakam Baysal ve STK temsilcilerinden ilçenin sorunlarını dinleyen Alkış, bu sorunların çözmek için Başbakan Binali Yıldırım'ın talimat verdiğini söyledi. Alkış, yaşanan terör olayları nedeniyle buruk bir bayram geçirdiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Nusaybin, Sur, Şırnak, Silopi, İdil, Cizre ve Yüksekova için dev projeler hazırlandı. Konut ve alt yapı sorununu çözmek için sayın Başbakanımız Binali Yıldırım talimatlarını verdi ve çalışmalar başladı. Yatırımlar bizzat, devletimiz ve hükümetimiz tarafından yapılacak. Terörün yerle bir ettiği her yer yeniden inşa edilecek, yaralar inşallah sarılacak. Nusaybin için başlangıç olarak yaklaşık 2 milyar lira kaynak ayrıldı. Konutların temelleri atılacak, hastane, okul, park, cami, gençlik ve kadın merkezleri, sosyal ve kültür merkezleri de inşa edilecek."

Alkış, 15 Temmuz darbe girişimine de değinirken, halkın huzur ve refahı için çaba harcadıklarını, kardeşlik için mücadele ettiklerini refah ve huzur için çalıştıklarını anlatırken şöyle dedi:

"Türkiye kanlı bir darbe girişimini geride bıraktı. Millet ayağa kalktı, darbecileri dize getirdi. Yeni bir tarihin yazılışına hep birlikte tanıklık ediyoruz. Tarihi, millet destansı duruşuyla yazdı. FETÖ darbe girişimi başka ülkede yaşansaydı ekonomisi yerle bir olurdu. Bizde ise darbenin hemen ardından yeni yatırımlar başladı, bölgemizin geleceğini yeniden inşa etmek için topyekün seferberlik ilan edildi. İşte bu AK Parti'nin farkıdır. Bu yeni Türkiye'nin gücüdür. Hep birlikte FETÖ'cüleri alt ettik, hep birlikte terör koalisyonunu da yerle bir edeceğiz. Yolu kardeşlik, amacı birlik ve beraberlik olanlara kimse diz çöktüremez."

Nusaybin ilçe merkezindeki esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Alkış, daha sonra ilçeden ayrıldı.

- Nusaybinmardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım AK Parti Nusaybin Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title