Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, Siirt'te

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Demokratik hak kalleşçe, pusu kurarak, insanları katletmek midir?

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Demokratik hak kalleşçe, pusu kurarak, insanları katletmek midir? Sizin siyasetinizin bir parçası da buysa eğer, biz bu siyaseti reddediyoruz, lanetliyoruz ve bu siyaseti engellemek için de elimizden geleni yapacağız." dedi.

Aktay, AK Parti İl Binası'nda partililer ile gerçekleştirdiği bayramlaşma programının ardından, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti'den Hakkari'de aday olan Ahmet Budak'ın öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ahmet Budak'a yapılan hain saldırıyı kınayan Aktay, "Böylece insanları bir şekilde caydırabileceklerini ve insanların politik tercihlerini bölebileceklerini düşünüyorlar." ifadesini kullandı.

Bu saldırılar ile insanları rehin almaya çalıştıklarını belirten Aktay, şöyle konuştu:

"Gidersiniz Avrupa'da edindiğiniz dostlarınıza anlatırsınız, bizim burada haklarımız çiğneniyor, demokratik haklarımızdan faydalanamıyoruz, demokratik hak bu mudur? Bizim bir şekilde korkacağımızı düşünüyorsanız, aldanıyorsunuz. Burada sizden korkmayan bir halk vardır. Kürt halkı sizden korkmuyor, Kürt halkı size esir olmayacaktır, Kürt halkı size köle olmayacaktır. Demokratik hak kalleşçe, pusu kurarak insanları katletmek midir? Sizin siyasetinizin bir parçası da buysa eğer, biz bu siyaseti reddediyoruz, lanetliyoruz ve bu siyaseti engellemek için de elimizden geleni yapacağız."

Terör örgütünün burada zorbalıkla giriş yaptığını anlatan Aktay, zorbalıkla siyaseti birbirine karıştırdıklarını ve bunu hak olarak lanse etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Kalleşliğin bir güç olmadığına vurgu yapan Aktay, "Gücünüz kalleşliğe yetiyor. Kalleşlikle herkes herkese istediği şeyi yapabilir. Kalleşliğin bir güç olduğunu zannediyorsanız, onun bir güç olduğunu düşünmeyin. Kalleşlik zayıflığın işaretidir. Kalleşlikle pusu kurarsınız, bir insanın en savunmasız anında yakalarsınız, öldürürsünüz bu sizin zayıflığınızın, acizliğinizin, alçaklığınızın sadece bir işaretidir ve buna bir şekilde pirim verenleri, lanetlemeyenleri de lanetliyoruz." diye konuştu.

Bir siyasi parti eş başkanının Almanya'daki "PKK'yı terör örgütü olarak görmediklerine" ilişkin açıklamasını eleştiren Aktay, "Onların terör örgütü olarak görmemeleri gayet doğal, çünkü onlar bu örgütün bir parçası." dedi.

Van'da AK Parti İl Binası'nı hedef alan terör saldırısına da değinen Aktay, "Bu saldırı terör saldırısı olarak nitelendirilmiyor ise hangi saldırıya terör eylemi denilecek. Böyle bir siyaset yok, böyle demokrasi sınırı yok, demokrasi bu kadar da geniş bir çerçeve değildir. Demokrasi özgürlüklerin rejimidir ama cinayetlerin rejimi değildir, terörün rejimi değildir. Terör yapma hak ve özgürlüğünü de kendi sınırları içerisinde hiç kimse tanımaz ve bunların hesabının hepsini teker teker vereceksiniz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Budak Yasin Aktay AK Parti Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title