Haberler

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer Açıklaması

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, demokrasi nöbetlerinin dosta güven, düşmana korku saldığını söyledi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, demokrasi nöbetlerinin dosta güven, düşmana korku saldığını söyledi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, yaptığı açıklamada FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi yaptığı darbe girişiminin ardından tutulan nöbetlerin dünyaya demokrasi dersi verdiğini belirterek, nöbetlerin milletin birlik ve beraberlik göstergesi olduğunu kaydetti. Koçer, vatanı için endişe duyan herkes tek vücut olduğunu vurgulayarak, "Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'sokağa çıkın' çağrısı üzerine meydanları doldurmaya devam eden milletimiz, dünyaya demokrasi dersi veriyor. Birçok ülkeye sözüm ona demokrasi ihraç etmeye çalışan ancak Türkiye'yi bu demokrasi sınavında yalnız bırakan batının iki yüzlülüğü bir kez daha ortaya çıkmıştır. Almanya'da vatandaşlarımızın demokratik gösteri ve toplantı hakkına ve Türk bayrağı asmasına engel olan, Avusturya'da havalimanlarına Türkiye'ye yönelik küstah yazılar asan anlayışı esefle kınıyorum. Darbe girişimi sonrası demokrasi ve milli iradenin yanında yer alması gereken sözüm ona ileri demokrasi ülkeleri darbenin savunucusu olduklarını açıkça ortaya koydular. Bu durum karşısında ülke olarak yaşanan bu darbe girişiminden ve ardından yaşanan dış ülkelerin ilkesiz ve düşmanca davranışlarından tarihi bir sonuç çıkarmak zorundayız. Hangi siyasi görüşe hangi etnik yapıya ve hangi kimliğe sahip olursak olalım gün birlik beraberlik günüdür. Gün yaşadığımız topraklara ve vatanımıza sahip olma günüdür. Gün çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini koruma günüdür. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'tamam' deyinceye kadar, demokrasi nöbetine devam edeceğiz. Bu nöbetler dosta güven düşmana korkudur. 15 Temmuz'da göğsünü tanklara, silahlara siper eden demokrasi şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Türkiye, milletimizin desteği ile terörle güçlü bir mücadele dönemine girmiştir. Kendi coğrafyasında güçlü ve güvenilir bir konumda olan, ekonomisi ve büyüme rakamlarıyla öne çıkan Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlere fırsat vermemek zorundayız" dedi.

Piyasaların normale dönmeye başladığını anlatan Koçer, Türkiye'nin kredi notlarını düşüren kuruluşlara da tepki gösterdi. Milletvekili Koçer, "Piyasalar hızla normalleşiyor. Yatırım ortamının iyileştirilmesini, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması ve varlık barışı gibi yasalar Meclis'ten çıktı. Ekonomik beklentileri olumsuza çevirerek, özellikle yabancı sermayeye mesaj vermek isteyen S&P ve Ficth gibi kuruluşlar, kredi notumuzu düşürerek sıkıntıya yol açmak istediler ancak başarısız oldular. Türkiye yüzde 4,5'luk büyüme hedefini, yüzde 3,9'luk cari açık oranını muhafaza ediyor. Bütçe açığı oranını muhafaza ediyor. Yapısal reformlar için yeni kararlar alınıyor. Öncelikli dönüşüm programları bir bir hayata geçiyor, İhracata yönelik teşvikler hızla uygulamaya konuyor. Büyüme performansımız çok iyi durumda. Yıllar önce önümüze koyduğumuz 2023 hedeflerimiz devam ediyor. Avrupa'nın ilk 3 büyük ekonomisi ve dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefimiz var Türkiye'nin bu güçlü ekonomik performansı ile vatan, bayrak, demokrasi sevdalısı, inançlı halkı olduğu müddetçe bu hedeflere ulaşmamız kaçınılmaz. İnşallah hep birlik olacağız, hep birlikte başaracağız" ifadelerini kullandı.

Şehitlere rahmet, gazi ve yaralılara şifa dileyen Koçer, "Ne mutlu bizlere ki böyle bir ülkeye böyle insanlara sahibiz. Tüm dünya bir kez daha, Türk milletinin birlik ve beraberliğini gördü. Milletimiz tek yürek ihanete karşı koymuştur. Bu hainliği yapan FETÖ, milletimizden gereken cevabı almıştır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için Türkiye'nin her yerinde terör örgütleriyle olan mücadelede bu güne kadar vatanı için canını vermiş aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi korusun" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nejat Koçer Gaziantep AK Parti Türkiye Yerel Haberler

title