Haberler

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mazıcıoğlu:

AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Kobi'lerin Destekleneceği Modelleriyle Girişimcilere Çok Daha Etkin, Verimli Hizmetler Sunacağını Bildirdi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, KOBİ'lerin destekleneceği modelleriyle girişimcilere çok daha etkin, verimli hizmetler sunacağına, ülke ekonomisine daha büyük katkılar sağlayacağına inandığını bildirdi.

Aynı zamanda Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Katip Üyesi olan Mazıcıoğlu, KOBİ'lerin değişen piyasa koşullarına hızlı uyum yetenekleri, esnek üretim yapılarının kriz dönemlerinde sağladığı yavaşlatıcı etki, bölgeler arasında dengeli büyüme, işsizliğin azaltılması ve yeni iş alanları açılmasındaki katkıları gibi bir dizi olumlu özellikleri nedeniyle ülkelerin ekonomik ve sosyal kalkınmasının temel taşları olduğunu belirtti.

Türkiye'de toplam işletmelerin yüzde 99,9'unun toplam istihdamın yüzde 81'ini, toplam katma değerin yüzde 59'unu, toplam yatırımların yüzde 62'sini ve toplam ihracatın yüzde 59,8'ini oluşturan KOBİ'lerin, ekonominin, istihdamın, sanayinin adeta omurgası, kalkınma ve büyümenin lokomotifi olduğunu dile getiren Mazıcıoğlu, şunları kaydetti:

'KOSGEB, 2009 yılında yapılan kanun değişikliğiyle birlikte imalat sanayi işletmelerinin yanı sıra ekonomimiz içerisindeki yerleri ve istihdamdaki payları giderek artan hizmet ve ticaret sektörlerini de hedef kitlesine dahil eden bir yapıya kavuşmuştur. Böylece KOSGEB, Ülkemizin KOBİ'lerinden sorumlu ulusal kuruluşu niteliğine kavuşmuştur. Bu tarihe kadar KOSGEB'in hedef kitlesi 400 bine yakın imalat sanayi KOBİ'si iken, yaklaşık 8 katlık bir artışla bu rakam 3.4 milyona ulaşmıştır.

Yeni dönemdeki KOSGEB desteklerinin çerçeve mevzuatını belirleyen Yönetmelik, 15 Haziran 2010 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği, ihtiyaç ve beklentileri, sektör ve ölçek anlamında farklılık arz eden KOBİ'lerimizin esnek ve dinamik bir anlayışla desteklenebilmesini teminen hazırlanmıştır. Artık KOBİ'lerimizin farklılaşan ihtiyaçlarına çözüm getirecek farklı programlar ile destekler sağlanacak, bu ihtiyaçların değişmesi ya da yeni bir ihtiyaç ortaya çıkması durumunda buna göre yeni destek programları tasarlanarak uygulanabilecektir.'

Mazıcıoğlu, KOSGEB Destek Programları yönetmeliği ile esnek bir destek sistemine kavuşan KOSGEB'in bu programlarla sınırlı kalmayacağını, günün ihtiyaçları doğrultusunda KOSGEB İcra Komitesi onayı ile yürürlüğe girecek yeni destek programları ile geri ödemeli ve geri ödemesiz destekler verilebileceğini bildirdi.

KOBİ'lerin destekleneceği modelleriyle, KOBİ'lerin ve girişimcilere çok daha etkin, verimli hizmetler sunacağına, ülke ekonomisine daha büyük katkılar sağlayacağına inandığını dile getiren Mazıcıoğlu, Türkiye ekonomisinin kan dolaşımı düzeldikçe Türk milletinin de ayağa kalkacağını, milletin kazanacağını, rahatlayacağını ve ilerleyeceğini vurguladı.

Mazıcıoğlu, KOSGEB Destek Programlarının KOBİ'lere ve girişimcilere hayırlı olmasını diledi.

(SEÇ-RŞ) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title