Haberler

AK Parti Eskişehir 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Modern Türkiye'yi inşa edeceksek, hani bunlar 'Atatürkçüyüz' diyorlar ya eğer Atatürkçüysen muasır medeniyetler seviyesine yükseltmek için ne yaptınız, söyleyin bakalım? Bunların dikili bir taşı var mı acaba? Yok ama bizim evelallah eserlerimiz çok. İşte muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak mı? Bak buradan dünyaya sesleniyorum, sadece onlara değil, dünyada şu anda 1 numaralı havalimanını biz yapıyoruz biz." dedi.

Erdoğan, Yenikent Spor Salonu'nda düzenlenen, AK Parti Eskişehir 6. Olağan İl Kongresi'nde partililere hitap etti.

Her gittiği yerde Eskişehir'deki gibi muhteşem bir heyecanla göz kamaştıran bir dayanışmaya şahit olduğunu belirten Erdoğan, AK Parti kadrolarının her zamankinden daha güçlü, daha organize şekilde 2019'da yapılacak seçimlere hazırlandığını söyledi.

Erdoğan, 2019 seçimlerinin ülkenin en kritik, tarihi önemi en yüksek seçimlerinden biri olacağını vurgulayarak, sandık müşahitlerinden ilçe yönetim kurullarına, il teşkilatından belediye başkanlarına, milletvekillerine kadar her bir dava arkadaşının bu gerçeği çok iyi bildiğini belirtti.

Türkiye'nin 2019'dan alacağı kuvvet, cesaret, özgüvenle 2023'e, daha sonra 2053 ve 2071'e yürüyeceğini ifade eden Erdoğan, ülkenin 2019 kavşağını da başarıyla dönmekten başka şansı olmadığını kaydetti.

Bunun kadrolarının burada olduğunu dile getiren Erdoğan, "Hazır mıyız?" sorusuna kalabalığın hep bir ağızdan verdiği "evet" yanıtının ardından, şunları söyledi:

"Siz hazır olduktan sonra Allah'ın izniyle bizim aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Bu seçimlerde sadece ülkemizin 15 yıllık başarılarının değil, demokrasi tarihimiz boyunca elde ettiğimiz tüm kazanımların da evelallah adeta oylaması yapılacaktır. Bu çok önemli. Üzerimizde taşıdığımız bu yükün ve sorumluluğun bilinciyle hazırlıklarımızı yürütmemiz gerekiyor. Şu andan itibaren 2019'a kadar kapı kapı dolaşacak, eserlerimizi, hizmetlerimizi, projelerimizi Eskişehirli kardeşlerimize anlatacağız. Bu süreçte durma, duraksama, rehavete kapılma lüksümüz yok. Şunu diyebilirsiniz, 'Sayın Cumhurbaşkanım, Genel Başkanım, artık bunu bilmeyen mi var?' Öyle demeyin, hafıza-i beşer nisyan ile maluldür. Siz herkes bilir zannedersiniz ama maalesef bu yapılanların hepsi unutuluyor. Hatta hatta hani o yüksek hızlı trenimiz var ya bunun bile AK Parti iktidarı veya AK Parti hükümeti tarafından yapıldığını bilmeyenlerin olduğunu da size söyleyebilirim."

-"Modern Türkiye için gerekliydi de onun için yaptık"

Havalimanı sayısını 25'ten 57'ye çıkardıklarını hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kadar havalimanını biz yaptık, hala yapıyoruz, yapacağız. Niye? İstiyoruz ki hemen evinden çıksın 15 dakikada, yarım saatte havaalanına, havalimanına varsın, oradan da uçağına binsin gideceği yere gitsin. Türkiye'yi bu hale biz getirdik. Düşünün bütün bunlar yapılırken niye yaptık bunları? Modern Türkiye için bu gerekliydi de onun için yaptık, iş olsun diye değil. Modern Türkiye'yi inşa edeceksek, hani bunlar 'Atatürkçüyüz' diyorlar ya eğer Atatürkçüysen muasır medeniyetler seviyesine yükseltmek için ne yaptınız, söyleyin bakalım. Bunların dikili bir taşı var mı acaba? Yok ama bizim evelallah eserlerimiz çok. İşte muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak mı? Bak buradan dünyaya sesleniyorum sadece onlara değil, dünyada şu anda 1 numaralı havalimanını biz yapıyoruz biz.

Şu anda önümüzdeki yıl değil bu yılın sonuna kadar yılda 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanımız inşallah açılıyor. 2023'te bu sayı 200 milyona çıkacak. ve bir numara. Buralara durup dururken gelmedik. Yan gelip yatarak gelmedik, çalıştık, azmettik, koşturduk."

İstanbul Boğazı'na üçüncü köprüyü, Yavuz Sultan Selim köprüsünü yaptıklarını, bununla da yetinmeyip MARMARAY ve Avrasya Tüneli ile denizin altından ulaşım sağladıklarını vurgulayan Erdoğan, "Şimdi bu nedir bu? Bu bir yarıştır. Nereyle? Dünya ile yarıştır? Niye kıskanıyorlar? İşte bundan." dedi.

Türk Hava Yollarının dünyada ilk 7 içerisinde olduğunu, en fazla noktaya uçma konusunda bir numaralı konuma geldiğini vurgulayan Erdoğan, "Ama biz geldiğimiz zaman Türk Hava Yollarının uçak sayısı bile hak getire, çok çok azdı, parmak sayılarını zor geçerdi ama şimdi... Türk Hava Yollarından başka o zaman havayolu şirketi yoktu, şimdi 7 tane havayolu şirketi var. Buralara öyle kolay gelinmedi, işte bu rekabetlerle oldu bunlar. Şimdi istediğimiz yere, istediğimiz gibi uçabiliyoruz, ulaşabiliyoruz. Hepsinden öte sağa sola gitmeye gerek yok, Eskişehir'de şu yüksek hızlı trenin olması bile gerek gençlerimiz gerek halkımız açısından çok çok önemli." ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title