Haberler

AK Parti Edirne Milletvekili Budak: 'Edirne'nin Adını Sporda Daha da İleri Noktalara Taşımamız Lazım'

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, 'Edirne'nin Adını Sporda Daha da İleri Noktalara Taşımamız Lazım' Dedi

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, 'Edirne'nin adını sporda daha da ileri noktalara taşımamız lazım' dedi. Budak, Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve spor kulübü yöneticileri ile birlikte DSİ sosyal tesislerinde toplantı yaptı.

ASKF Başkanı Osman Hatipoğlu, Futbol İl Temsilcisi Zafer Tınaz ve Ayşekadın Spor Kulübü Başkanı Polat Öztaş, Yeniimaretspor Kulübü Başkanı Murat Kayasöken, Milletvekiline, Edirne'deki spor faaliyetleri ve kulüplerin sıkıntıları hakkında bilgi verdi.

Kulüp ve federasyon temsilcileri, kulüplerin ekonomik açıdan çok zor durumda olduklarını belirtti. Kulüplerin devamı için ekonomik kaynağa ihtiyaç bulunduğunu vurgulayan yöneticiler, kulüplere maddi destek çıkılmasını istedi.

Osman Hatipoğlu, Edirne'ye son yıllarda Milletvekili Necdet Budak'ın da destekleriyle sporun altyapısına çok sayıda yatırımlar yapıldığını belirterek, Budak'a teşekkür etti.

Milletvekili Budak da yaptığı konuşmada, Edirne'de Amatör Spor Kulüplerinin sorunlarını öğrenmek amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Edirne'ye daha önce sentetik bir saha yaptıklarını, ikinci bir talep daha bulunduğunu vurgulayan budak, sporun kardeşlik, barış, disiplin, takım ruhu ve öz güven olduğunu bildirdi.

Sporun faydalarının anlatmakla bitmeyeceğini de vurgulayan budak, şöyle devam etti:

'Edirne marka olma yolunda hızla ilerleyen bir kent. Kaliteli bireylerin yetişmesini biz önemsiyoruz. Bu kapsamda Edirne Fatih sultan Mehmet yüzme havuzunu onararak yarı olimpik hale getirdik. Keşan'da açık bir yüzme havuzu yapıldı üstü kapanacak. Enez'de spor salonu inşası hızla devam ediyor. Keşan'da mevcut spor salonunu 500 bin lira ödenekle onardık. Havsa'da spor salonu yapma çalışmamız var. 27 yıl başpehlivanlık yapmış Aliço'nun adını verdiğimiz Güreş Merkezi yaptırdık. 7.5 milyonluk bir yatırım. Edirne güreşle anılıyor. Bu yıl 650. yılını yapacağız Kırkpınar'ın. Kırkpınar'da da 500 bin lira masraf yaptık. Bunlar tamamen hükümetimiz tarafından yapılan yatırımlar bunlar. Burada takımlarımız çamurda idman yapılıyordu. Burada suni çim yapıldı. Büyük rağbet görmesi bizi sevindirdi. İkinci bir suni çim yapılması yönünde bir talep var. Bireysel sporda alt yapı da çok ciddi bir yatırım var. Edirne'nin adını duyurmak için büyük bir gayret içindeyiz. Edirne'ye ne yapsak az. Süloğlu ve Lalapaşa'ya da spor salonu yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. Bakanlığın yatırım programına devam ettik. Edirne'nin adını sporda daha da ileri noktalara taşımamız lazım.'

(RC-NÖZ) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title