Haberler

AK Parti Edirne Milletvekili Budak Açıklaması

AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, Esnafın Kredi Kefalet Kooperatifine Olan Borçlarının Yeniden Yapılandırıldığını Bildirdi.

AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, esnafın kredi kefalet kooperatifine olan borçlarının yeniden yapılandırıldığını bildirdi.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, kredi borcu 31 Aralık 2010 tarihinden önce kredi kefalet kooperatif takibine intikal eden ortakların, 15 Nisan'a kadar başvurmaları kaydıyla, takibe intikal eden kredi borcu anapara tutarının üçte biri peşin, kalanını iki taksitte ödeyeceğini belirtti.

Borçlarını yeniden yapılandırmak için başvuran ortaklardan peşin ödemeden sonraki iki ay içerisinde gecikme faizi tahsil edilmeyeceğini vurgulayan Budak, şöyle devam etti:

"Kredi borcunun yıl sonuna kadar taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde, borcun kooperatif takibine intikal ettiği tarihten, başvurunun yapıldığı tarihe kadar yıllık yüzde 5 gecikme faizi uygulanacak ve bu şekilde tespit edilen toplam borç yıl sonuna kadar faizsiz olarak taksitlendirilecektir.

Kredi borcunun 24 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde, borcun kooperatif takibine intikal ettiği tarihten, başvurunun yapıldığı tarihe kadar yıllık yüzde 12 gecikme faizi uygulanacak ve bu şekilde tespit edilen toplam borç 24 aya kadar faizsiz olarak taksitlendirilecektir."

Yapılandırma talebinin ortaklardan yazılı olarak alınacağını anlatan Budak, şunları kaydetti:

"İcra takibinde bulunan ortaklardan icra nezdinde taahhüt alınmak kaydıyla yapılandırma talepleri kabul edilebilecek ve icra takibi durdurulacaktır. Taksitlendirme yapılan ortaklar iki taksiti üst üste ödemedikleri takdirde taksitlendirme iptal edilecektir. Rehinli veya haczedilen gayrimenkullerde satış istenmiş veya bu aşamaya gelinmiş ise borcun anaparasının üçte biri peşin alınarak satış veya haciz işleminden vazgeçilecek, borcun kalan kısmı ise iki ay içerisinde tahsil edilecektir.

Borca karşılık araçlarda yakalama gerçekleşmiş ise aracın değerine ve borcun tutarına göre anapara tutarının bir kısmının peşin ödenmesi şartıyla bu işlemden vazgeçilerek borç yapılandırılacaktır.

Böylece ülke genelinde 60 bin esnaf ve sanatkar ile bunların 120 bin kefillerinin kredi kefalet kooperatiflerine olan 490 milyon lirayı bulan anapara borçlarının yeniden yapılandırılarak 215 milyon lira gecikme cezası borcunun da silinmesine imkan sağlanabilecektir."

- EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title