Haberler

AK Parti Denizli Milletvekili Özkan Açıklaması

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, tutuklu ve hükümlülerin duruşmalarda tek tip kıyafet giymesinin, pek çok gelişmiş demokrasilerde olduğu gibi sanıkların suçu ve suçluyu övmesine engel olacak bir düzenleme olduğunu kaydetti.

MKYK Üyesi olan Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname gereği, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar nedeniyle cezaevinde hükümlü ve tutuklu bulunanların duruşmalara tek tip kıyafetle getirilmesinin mağdurların ve mazlumların bir talebi olduğunu belirtti.

Bu uygulamanın Türkiye'ye has bir uygulama olmayıp, dünyanın birçok yerinde uygulandığına işaret eden Özkan, şunları ifade etti:

"Gelişmiş demokratik hukuk devletleri, her şeyden önce anayasal hukuk düzenine herkesin uyduğu, uymayanlara da hukuk kuralları çerçevesinde yasaların öngördüğü cezanın verildiği ülkelerdir. Demokratik hukuk devletinde, insan hak ve özgürlükleri gerekçe gösterilerek anayasal düzenin suç saydığı bir eylem icra edilemez. Tek tip kıyafet, pek çok gelişmiş demokrasilerde olduğu gibi sanıkların suçu ve suçluyu övmesine engel olacak bir düzenlemedir. Dünyanın bütün devletleri, toplum hayatını tehlikeye atacak infial ve intikam duygularını bastıracak ağırlıkta tedbir ve cezalar uygular. 15 Temmuz ihanetinin mağdurlarını düşündüğümüzde bu karar çok da ağır olmasa gerek."

15 Temmuz sanıklarının, zaman zaman suçtan zarar gören tarafa mesaj veren, alaya alan ve meydan okuyan kıyafet tercihlerinin olduğuna dikkat çeken Özkan, "Muğla duruşmasındaki FETÖ'cü alçağın, afiş gibi tişört giymesi bir deneme. Bu denemeye aynı ağırlıkta bir karşılık verilmezse bunu yaygınlaştırma, 15 Temmuz şehit ve gazi yakınlarını galeyana getirecek başka provokatif eylemlere yönelme ihtimalleri var. Bu, devlet otoritesinin gereği, aziz milletimizin talebidir." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Cahit Özkan Ak Parti Türkiye Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
title