Haberler

AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, AKPM Türk Grubu Başkanlığına seçildi

Güncelleme:

AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Grubu Başkanlığına seçildi.

AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Grubu Başkanlığına seçildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, AKPM Türk Grubu üyelerinin katılımıyla, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz'ün geçici başkanlığında yapılan seçimde, üyelerin oy birliğiyle AKPM Türk Grubuna başkan seçilen Yıldız, tüm üyelere ayrı ayrı teşekkür etti.

Avrupa ile ilişkiler noktasında köprü görevi gören AKPM'de Türkiye'nin en iyi şekilde temsil edileceğini belirten Yıldız, önceki dönem başkan ve üyelerine değerli çalışmaları dolayısıyla teşekkürlerini ifade etti.

Avrupa Konseyine üye ülkelerin meclislerinden seçilen milletvekillerinin yer aldığı parlamento olan AKPM, üye ülkelerdeki demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin temel değerlerini tesis etmeyi amaçlıyor.

Türkiye'nin, 1949'da kurucu üye olarak dahil olduğu AKPM, halihazırda üye ülke parlamentolarından seçilen 324 asil, 324 yedek üyeden oluşuyor. Her ülke için ayrılan üye sayısı, o ülkenin nüfusuyla doğru orantılı şekilde yer alıyor. Türkiye'den de 18 asil, 18 yedek üye milletvekilinden oluşan heyet, AKPM çalışmalarına katılıyor.

Ahmet Yıldız kimdir?

Daha önce Dışişleri Bakanlığındaki merkez görevleri kapsamında, Ortadoğu, Irak, istihbarat, konsolosluk ve protokol konularından sorumlu birimlerde çalışan Yıldız, yurt dışında farklı ülkelerde ateşe, başkonsolos, müsteşar ve büyükelçi olarak hizmet vermişti.

Yıldız, 2014'te Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığına, cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanlığı görevine getirilmiş, 2016'da ise Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı.

AK Parti milletvekilliğine 2018'de seçilen Yıldız, AKPM Türk Grubu Başkanlığının yanı sıra NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Türk Grubu üyesi olarak çalışmalarını aktif sürdürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Milletvekili AK Parti Denizli Haberler

Bakmadan Geçme

Yozgat'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Sivas deprem nerede oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sivas'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? SON DAKİKA Sivas deprem nerede oldu? Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title