Haberler

AK Parti Aydın İl Başkanlığından Sağlar, Başbuğ ve Ataklı hakkında suç duyurusu

Güncelleme:

AK Parti Aydın İl Başkanlığı, bazı medya organlarındaki sözleri nedeniyle eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, gazeteci Can Ataklı ve CHP'li Fikri Sağlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Aydın İl Başkanlığı, bazı medya organlarındaki sözleri nedeniyle eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, gazeteci Can Ataklı ve CHP'li Fikri Sağlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, adliye önünde yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, doğrudan milletin yürüttüğü ve onun temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yönettiği bir istiklal mücadelesi sonunda kurulduğunu, çok partili siyasi sistemle birlikte, milli iradenin üstünlüğünün tam manasıyla hayata geçmeye başladığını söyledi.

Bu sürecin başından beri her dönemde milli iradenin üstünlüğünü hazmedemeyenlerin olduğunu ileri süren Özmen, "Milli irade düşmanlığı, kimi zaman darbeci, kimi zaman vesayetçi, kimi zaman marjinal akımların temsilcisi olarak karşımıza çıkmıştır. Faşizmin en ilkel, en karanlık, en nobran söylemleri ve eylemleriyle millete, milletin değerlerine, tarihine, kültürüne saldıran köhne zihniyetin mensuplarıyla mücadele etmek, kendini bu ülkenin demokrat, yerli ve milli bireyi olarak gören herkesin en başta gelen sorumluluğudur." ifadelerini kullandı.

CHP'li Fikri Sağlar'ın, bir televizyon kanalında "başörtülü bir hakimin tarafsız olamayacağı ve adil yargılama yapamayacağına" ilişkin sözlerini hatırlatan Özmen, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin artık geride bırakmış olması gereken, büyük acıların çekildiği ve bedellerin ödendiği bir meseleyi yeniden gündeme getiren bu kişi, CHP'nin demokrat yaldızı altındaki faşist yüzünü bir kez daha sergilemiştir. Gazeteci kimliğiyle yaptığı bir sosyal medya paylaşımında ise Can Ataklı, Cumhurbaşkanımızın seçimle gitmeyeceğini, ordunun darbe kabiliyetinin kalmadığını, artık tek ümidin ülkenin halkta öfkeye yol açacak büyük bir felakete uğraması olduğunu söyleyebilecek kadar derin bir sefalete düşmüştür. Darbe ve felaket çığırtkanlığı yapan bu zihniyet, ülkemiz için bizatihi bu tehditlerin kendisi kadar tehlikelidir. Aynı şekilde İlker Başbuğ'un, 27 Mayıs darbesinin, şayet rahmetli Menderes erken seçim kararını ilan etseydi olmayabileceği, böyle bir durumda da iktidarın zaten CHP'ye geçeceği yönündeki açıklamaları, zihinlerin gerisindeki darbe sevdasını açık etmiştir."

Açıklamanın ardından Özmen, Sağlar, Başbuğ ve Ataklı hakkındaki suç duyurusu dilekçesini savcılığa teslim etti.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi AK Parti Aksaray Konya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title