Haberler

AK Parti'den 'Orta Doğu' Konulu Uluslararası Toplantı

AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı'nca, 15-17 Mart Tarihlerinde Antalya'da, 'Orta Doğu'da Çatışmanın Maliyeti' Konulu Uluslararası Bir Toplantı Düzenlenecek.

AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı'nca, 15-17 Mart tarihlerinde Antalya'da, ''Orta Doğu'da Çatışmanın Maliyeti'' konulu uluslararası bir toplantı düzenlenecek.

AK Parti Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı'nın Hindistan'ın en büyük düşünce kuruluşu Stratejik Öngörü Grubu ile düzenleyeceği toplantıda, Orta Doğu'da yaşanan çatışmalar siyasi, askeri, ekonomik, diplomatik ve diğer boyutlarıyla ele alınacak.

İsviçre Dışişleri Bakanlığı'nın da katkı verdiği toplantıya, Ürdün, Lübnan, Filistin, Kuveyt, Katar, Irak, Mısır, İsrail, İsveç, Norveç, İsviçre, Hindistan gibi ülkelerin yanı sıra Arap Birliği, Avrupa Parlamentosu ve önde gelen uluslararası düşünce kuruluşlarının temsilcileri de katılacak.

Toplantının açış konuşmasını Medeniyetler İttifakı Projesi'nin çalışmalarını Türkiye adına koordine eden Devlet Bakanı Mehmet Aydın yapacak.

AK Parti'den Genel Başkan Yardımcıları Şaban Dişli, Egemen Bağış ile TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış'ın da katılacağı toplantıda, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve akademisyenler de yer alacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, ''toplantının partisinin uluslararası alanda yükselen ve saygı gören profilinin bir yansıması olduğunu'' belirterek, şunları kaydetti:

''Sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Orta Doğu'da yangının söndürülmesinin herkes için aciliyet taşıdığını sık sık belirtmektedir.Sayın Başbakan'ın yakından izlediği dosyalardan birisi de Orta Doğu'dur. Bu kapsamda Orta Doğu'da çözüm anlayışının yayılması için bütün zeminleri harekete geçirmeye ihtiyaç var. AK Parti olarak barış, uzlaşma ve hoşgörü çağrımızı Orta Doğu'da bütün taraflara bıkmadan, usanmadan iletmekteyiz. Türkiye, hem AB'ye tam üye olma yolundaki bir ülke olarak hem de önemli bir bölgesel güç olarak uzlaşma ve barış yolunun kavşağındadır. Asırlardır olduğu gibi bundan sonra da hepimiz bu topraklarda yan yana bir arada yaşayacağız.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title