Haberler

AK Parti'den İhracı İstendi

Güncelleme:

Erzurum'da Merkeze Alınan Vali Sami Bulut ile Uygunsuz Durumda Görüldüğü İddiaları Üzerine İl Genel Meclis Başkanlığı'ndan İstifa Eden Avukat Selcen Karagöl, İhraç İstemiyle AK Parti Disiplin Kuruluna Sevk Edildi.

Erzurum’da merkeze alınan Vali Sami Bulut ile uygunsuz durumda görüldüğü iddiaları üzerine İl Genel Meclis Başkanlığı'ndan istifa eden avukat Selcen Karagöl, ihraç istemiyle AK Parti Disiplin Kuruluna sevk edildi.

Oltu’da kendisine ait işyerinde fuhuşa aracılıkla suçlanan Oltu İl Genel Meclis üyesi Mustafa Macit Ak Parti'den istifa ederken, çek- senet tahsilatı iddiasıyla tutuklanan Hınıs İl Genel Meclis üyesi Senih Yürekseven ise AK Partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna verildi.

Erzurum’da 10 gün önce ortaya çıkan Vali Sami Bulut ile İl Genel Meclis Başkanı AK Partili Selcen Karagöl’ün ormanlık alanda otomobil içinde polis tarafından uygursuz durumda görülmeleriyle ilgili olarak bugün Ak Parti’de bir basın toplantısı düzenlendi. Parti binasındaki toplantıya Ak Parti Erzurum Milletvekili MKYK üyesi Muzaffer Gülyurt, İl Başkanı Murat Kılıç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler katıldı.

İl Genel Meclis Başkanlığı görevinden dün istifa eden Selcen Karagöl ile çek- senet olayına karıştığı iddiasıyla tutuklanan Hınıs İl Genel Meclis üyesi Senih Yürekseven’in ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini açıklayan İl Başkanı Murat Kılıç, fuhuşa aracılık yaptırdığı iddiasıyla Erzurum 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Oltu İl Genel Meclis üyesi Mustafa Macit’in de dün partiden istifa ettiğini bildirdi.

İl Başkanı Kılıç, “Şuyuu vukuundan beter, sözü gereği partimiz isminin bu tür kişisel ihmal veya kusurlardan dolayı, toplumumuzun kabul edemeyeceği kişisel yanlışlıklardan kaynaklanan bir takım hadiselerle yıpratılmasına asla müsaade edemeyiz. Ak Parti, ismi gibi aktır. Hiç kimse ona leke getirebilecek bir hareketin içinde, yanında ve yakınında olmamalıdır” dedi.

Vali Sami Bulut ile İl Genel Meclis eski Başkanı avukat Selcen Karagöl olayını televizyondan öğrendiğini ifade eden Ak Parti Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt, o gece sabaha kadar uyuyamadığını dile getirdi. Erzurum isminin ülke genelinde ‘dürüstlük ve güven’ anlamına geldiğini hatırlatan Gülyurt, “Olayı duyunca bir anda şok oldum. Sabaha kadar uyuyamadım. Günlerce bunun rahatsızlığını yaşadım. Bu olay oldu olmadı bilemem ama bunun tüm ülke çapında yayılması bizi çok üzdü. Mecliste her gün milletvekili arkadaşlar olup bitenle ilgili sorular yöneltiyorlar. Bir cevap veremiyoruz. Artık bu konuyu fazla gündemde tutmasak iyi olur. Erzurum’un adı daha fazla bu gibi kötü olaylarla anılmasın” diye konuştu.

Erzurum’la İran’ın Tebriz kentinin kardeş şehir olması için bir dizi girişimlerde bulunduklarını vurgulayan Ak Parti Milletvekili Gülyurt, başta Tarım İl Müdürü olmak üzere birkaç kurum müdürünün değiştirileceğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title