Haberler

AK Parti'de Rota Belli Oldu

AK Parti, Kapatma Davasına Karşı İzleyeceği Yol Haritası Belli Oldu. Anayasa Çalışmalarına Yeniden Hız Verme Kararı Alan AK Parti, Kapatma Davası Sonuçlanmadan Mini Bir Anayasa Değişikliği Yapacak.

AK Parti, kapatma davasına karşı izleyeceği yol haritası belli oldu. Bir süredir gündemden düşen Anayasa çalışmalarına yeniden hız verme kararı alan AK Parti, kapatma davası sonuçlanmadan mini bir Anayasa değişikliği paketini gündeme getirecek. Yargı reformunun da içinde olduğu mini pakette, Anayasa Mahkemesi'nin ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görev tanımının da yer alması bekleniyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti hakkında kapatma davası açıldığı haberini Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından geçtiği makam odasında telefonla aldı. Kurmaylarını anında Genel Merkez'de 8. katta bulunan makam odasına çağıran Erdoğan, haberi paylaştı. Erdoğan'ın ilk tepkisinin, "Soğukkanlı olacağız. Bize sağduyu görevi düşüyor" olduğu öğrenildi. Erdoğan, kurmaylarına da sükunet telkin etti.

AK Parti, önümüzdeki süreçte kapatma davasının ardından başörtüsü düzenlemesiyle ilgili Anayasa değişikliği nedeniyle gündemden düşen sivil Anayasa çalışmalarına hız verecek. Başbakan Erdoğan'ın çok sayıda bakan ve parti yöneticisi ile yaptığı değerlendirme toplantısında, hukuk ve yargı reformunu öne çıkaran yeni bir Anayasa çalışmasının öne çekilmesi görüşü ağırlık kazandı. Yeni Anayasa değişikliğinin özellikle yargının siyasete müdahalelerini bertaraf edecek değişiklikler içermesi gerektiği belirtildi.

Buna göre, Anayasa Mahkemesi'nde kapatma davası sürerken, aynı anda Meclis'te yargı reformunu kapsayan yeni Anayasa çalışmaları da başlayacak. Yeni Anayasa çalışmasından önce gündeme gelmesi beklenen mini paket, kısa ve yargıya yönelik olacak. Paketin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın yetkilerini daraltan ve Anayasa Mahkemesi'nin görev tanımına yönelik düzenlemeleri içermesi bekleniyor.

(DA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title