Haberler

Bomba Kulis! Binali Yıldırım AK Parti Delegelerini Yokladı: Aday Olayım mı

Güncelleme:

AK Parti'nin yarınki büyük kongresi öncesinde kulislere 'Binali Yıldırım bombası' düştü. Yıldırım'ın genel başkan adaylığı için el altından nabız yokladı.

Milletvekili aday adaylığı başvurusu yaparak aktif siyasete dönen eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın çevresinin, dün sürpriz bir biçimde delegeleri arayarak adaylığı konusundaki görüşlerini sorması, kulisleri hareketlendirdi. Yıldırım yakın çevresine, "Henüz kesin kararımı vermedim" derken, kulislerde de adaylığına ilişkin, "Yüzde 50 ihtimal. Temasları var, yakında netleşir" yorumu yapılıyor.

Kongreye saatler kala yaşanan bu gelişme Davutoğlu cephesini karıştırdı. Davutoğlu dün özel konutunda kurmaylarıyla uzun uzun gelişmeleri değerlendirirken, parti kaynakları ise Hürriyet'e, "İki adaylı bir yarış olmaz, kongreye o karar verilmiş olarak gidilir" dedi.

ERDOĞAN, DAVUTOĞLU VE YILDIRIM İLE AYRI AYRI GÖRÜŞTÜ

Gözlerin çevrildiği Erdoğan ise dün Davutoğlu ve Yıldırım ile ayrı ayrı görüştü. Bu temasların, Yıldırım'ın adaylık ihtimalinden çok Davutoğlu'nun MKYK listesinin, 'Saray'ın etkisi altında oluşmasıyla' sonuçlanacağı iddia ediliyor.

YENİ MKYK İÇİN LİSTE SAVAŞI

Dün gün boyu yaşanan gelişmelerin ardından Yıldırım'ın adaylığı gündemden düşerken, kulislere de Davutoğlu ile Saray arasındaki kongrede oylanacak MKYK ve sonrasında MYK'ya girecek isimlerin uzlaşmayla belirlenmesi çabaları yansıdı. Kulislere, yoğun görüşme trafinin ardından listenin, Saray ile Davutoğlu arasında "yüzde 60-40" dengesiyle oluştuğu bilgisi yansıdı. Yeni MKYK listesi konusundaki mücadelenin, partinin 3 dönemlik bazı etkin isimlerinin de devreye girmesiyle hız kazandığı konuşulurken, yine kulislerde bu kesimden bazı önemli isimlerin liste sürprizi yaşayabileceğinden söz ediliyor. Liste tartışmalarında en çok merak edilen ise partinin Mehmet Ali Şahin'den boşalması beklenen iki numaralı koltuğuna kimin oturacağı konusu oldu. Aynı şekilde üç numaralı koltuk olan ve şu anda Süleyman Soylu'nun başında bulunduğu Teşkilat Başkanlığı'nda bir değişiklik olup olmayacağı da merak konusu.

SARAY GÜÇLÜ YÖNETİM İSTİYOR

Erdoğan'ın, "güçlü bir genel merkez yönetimi" hedefiyle MKYK'da yakın çevresinden Bekir Bozdağ, Ömer Çelik, Mücahit Arslan gibi isimleri listede görmek istediği öne sürülüyor. MKYK'da Nihat Ergün, Faruk Çelik, Haluk İpek, Numan Kurtulmuş, Sadullah Ergin, Abdülhamit Gül'ün yer alması bekleniyor. Kulislerde, Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, Aziz Babuşçu, Nihat Zeybekci, Mustafa Şentop, Nurettin Nebati, Adnan Boynukara, Lütfiye Selma Çam gibi isimlerin de yer alacağı konuşuluyor. Davutoğlu cephesinden ise Lütfi Elvan, Cevdet Yılmaz, Vedat Bilgin gibi isimlerden söz edilirken, partinin yeni kuşağından Taha Özhan ve Ertan Aydın'ın da MKYK'da yer alabilecekleri belirtiliyor.

AK Parti tüzüğüne göre kongrede genel başkan adayı olabilmek için delegelerin en az yüzde 20'sinin imzası gerekiyor. AK Parti'nin şu anda toplam delege sayısı 1400 olduğu için adaylık başvurusu en az 280 delegenin imzasıyla yapılabilecek.(Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Binali Yıldırım Hürriyet Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (103)

AS:

AKP NİN SON ÇIRPINIŞLARI

25
17
yanıtYanıtla
Vatan hainleri:

Bu yorum yapanlar gerçekten cahil...siz hepiniz vatan haini siniz....akp ye oy vermeyen herkes vatan haini dir...ortada ne oyunlar oynaniyo.siz olaylara.hala yüzeysel bakin..ne beyinsiz.bi toplum.var..yada isinize.gelmiyo

19
22
yanıtYanıtla
Tanıdık Biri:

Yüzde 39''un Dışında Herkes Vatan Haini İse Sizin Bizim Ülkemizde Ne İşiniz Var? :)

yanıt18
yanıt4
Türkiyeli:

Beyni olana bak akp saman yedire yedire olan beyinde gitmis

yanıt6
yanıt6
GÜNDÜZ:

NE VARSA EN GÜVENİLİR PARTİ CUMHURİYETİ KURAN PARTİ CHP DİR .

11
19
yanıtYanıtla
GÜNDÜZ:

KİM GEÇERSE GEÇSİN AKP OYU YÜZDE 35 ALTINDADIR. 7 HAZİRANDAN SONRA EN UYUMLU PARTİ CHP DİR . BU ÜLKENİN KURUCUSUDUR. ÜLKEMİZİ HEP KORUMUŞTUR

18
11
yanıtYanıtla
misafir:

işte karşınızda katıksız chpli. budur bu. chp nin oyları 1 kasımda ` demeyi unutmuşsun

yanıt0
yanıt4
BİTİŞİNİZ YAKIN:

13 YILDA BU KALLEŞ PARTİ ÜLKE Yİ NE HALE GETİRDİ...DİREKTÖRLÜK İSTEYEN 1 KASIMDA OYUNU AKP VERSİN,VERMEYE ETSİN ...

15
9
yanıtYanıtla
Can:

Siz ne diyorsunuz reis ne derse o olur...partide,ülkede

14
9
yanıtYanıtla
VATANSEVER:

başkan ne diyorsa o. BAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN.

9
13
yanıtYanıtla
Tüm 103 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title