Haberler

AK Parti'de Bayramlaşma

AK Parti, Geçtiğimiz Bayram Siyasi Partiler Arasındaki Bayramlaşma Programına Dahil Etmediği DTP ile Bayramlaştı. CHP ve MHP'nin Bayramlaşma Programına Almadığı DTP Heyeti Öğle Saatlerinde AK Parti'yi Ziyaret Etti.

AK Parti, geçtiğimiz bayram siyasi partiler arasındaki bayramlaşma programına dahil etmediği DTP ile bayramlaştı. CHP ve MHP'nin bayramlaşma programına almadığı DTP heyeti öğle saatlerinde AK Parti'yi ziyaret etti.

Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, MYK Üyesi Ahmet Aday ve Kadın Kolları üyesi Sener Şahin'den oluşan DTP heyetinin ziyaretinden basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi. Ziyaret sırasında hiçbir açıklama yapmayan DTP heyeti, AK Parti Genel Merkezi'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevapladı. AK Parti'ye bayramlaşmak için geldiklerini belirten DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, "Türkiye'ye huzur ve barış mesajı vermeye geldik. Temennimiz de budur. Bundan böyle isteriz ki

Türkiye'de bugüne kadar yaşananlar yaşanmamış olsun. Bundan böyle, bugüne kadar adı konmamış Kürt meselesinden doğan bu sancıların yaşanmaması için Kürt sorununun adının konması gerektiğine inanıyoruz. Ve özellikle de şunu söylüyoruz; Türkiye'de tırmandırılmak istenen bir şiddet ortamı var. Bu şiddet ortamından Türk halkı ve Kürt halkının hiçbir çıkarı yoktur. Biz bunu biliyoruz ve barışı bu anlamda çok daha önemle istiyoruz ve savunuyoruz" diye konuştu.

Halis, bayram sonrası Meclis'e gelecek sınır ötesi operasyonla ilgili tezkereye destek verip vermeyeceklerinin sorulması üzerine ise, "Destek vermeyeceğiz. Kendi ülkesinin sınırlarına saygı duyan bir devlet başka ülkelerin sınırlarına da saygı duymak zorundadır. Kaldı ki sorunun çözümü sınır ötesinde değildir. Sorunun çözümü Türkiye'dedir" dedi.

Bu arada AK Parti'yi Genel Muhasip Suat Pamukçu başkanlığındaki Saadet Partisi ile Genel Sekreter Yardımcısı Recai Ersoy başkanlığındaki SHP heyeti de ziyaret etti. Saat 10.50'de yapılacağı duyurulan Anavatan Partisi'nin ziyareti ise heyetin gelmemesi üzerine gerçekleşmedi.

(DA-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title