Haberler

AK Parti Çankaya Kadın Kolları Kongresi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu,”Kimlerin organize ettiği belli olmayan Whatsapp gruplar, kimlerin nereye yönlendirdiği belli olmayan sosyal medya araçlarındaki o propagandalara alet olmasın kimse” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu,"Kimlerin organize ettiği belli olmayan Whatsapp gruplar, kimlerin nereye yönlendirdiği belli olmayan sosyal medya araçlarındaki o propagandalara alet olmasın kimse" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, AK Parti Çankaya Kadın Kolları İlçe Kongresi'nde konuştu. Bakan Sarıeroğlu, Zeytin Dalı Operasyonu'nun terör örgütlerine yönelik bir operasyon olduğuna dikkat çekerek, "PKK, KCK, PYD, YPG, DEAŞ tüm bölgemizde, sınırımızda istenen terör koridoruna karşı, terörle ilgili yapılması planlanan girişimlere karşı bunların hepsinin bozulmasına yönelik başlatılmış operasyondur. Rabbim Mehmetçiğimizi muhafaza eylesin. Allah bu süreçte ordumuzu muzaffer eylesin. Dualarınızı eksik etmeyin. Sayın Cumhurbaşkanımız her defasında ifade ediyordu; 'Türkiye istikamet gösterilecek ülke değildir.' Bunu 15 Temmuz'da gördüler. Tam 15 Temmuz gibi bir ihanetin arkasında ordumuz içine sinen terör örgütlerini gerçekleştirmiş olduğu o hainlikler sonucunda elimizin, boynumuzun büküleceğini sandılar. Boynumuzun büküleceğini sandılar ama yanıldılar. 15 Temmuz gecesi milletimizin verdiği destekle sokaklara liderimizin çağrısıyla inen vatandaşlarımız sayesinde Türkiye'nin hiçbir zaman istikamet gösterilemeyecek, boyun eğdirilemeyecek, diz çöktürülemeyecek bir ülke olduğunu tekrardan dosta, düşmana karşı gösterdik" ifadelerini kullandı.

Taşeron konusunda vatandaşa söz verdiklerini vurgulayan Bakan Sarıeroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ağzından laf bir kere çıkar. Gereği yerine getirilir. Bu taşeron konusuyla ilgili şaşkınlık oldu. Büyük bir kara propaganda başladı. 'Haklar geriye gidecek, herkesi almıyorlar, kıdem tazminatını dile getirdiler, kefil isteniyor, haklardan feragat ediliyor', hepsini çürüttük biliyorsunuz. Yaptığımız düzenlemede hiç kimsenin hak kaybı yok. Biz çok titizlikle çalıştık. Taşeron tanımı yasalarımızda neyse, geçmişteki davalarda muazza kararlarında, içtihatlarda asıl tanımlanıyorsa, bu tarife bağlı olarak gerçekleştirdik. Son günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın katıldığı kongrelerde, bizlerin katıldığı programlarda bazı sorular, sloganlar atılıyor. Bazı kesimler öyle rahatsız oldular ki, kirli bir çalışma içerisindeler. Ben emekçi, işçi kardeşlerimize sesleniyorum; İşçilikle alakası olmayan insanlar tarafından Whatsapp grupları kuruluyormuş, Facebook, sosyal medya organlarında farklı gruplar kuruluyormuş. Geleceğe dair herkesin umudu var. Bu umutları yerine getirmek için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Sarıeroğlu şöyle devam etti:

"Toplum yararına çalışma İŞKUR'un uygulamış olduğu sosyal modeldir. Uzun süreli işsizlerin çalışma hayatına girmelerine katkı sağlayacak ara formüldür. Burada aracı yoktur. Taşeron çalışma sisteminde aracı bir firmanın olması gerekiyor. Aracı firmanın bile olmadığı bir yerde buradaki arkadaşlarımıza propaganda yapılarak, sanki kadro verilmesi gerekiyormuş da vermemişiz gibi bir hava oluşturulmaya çalışılıyor. Böyle bir şey mümkün değil. Bu kapsamı genişletirsek, karayollarında anahtar teslimi işlerdeki arkadaşlarımız Whatsapp gruplarıyla hareketlendirilmeye, sokağa davet edilmeye başlandı. Bu çok tehlikeli bir şey. Böyle bir şey yaparsak, tüm müteahhit firmalarda işçileri almak gibi bir sonuçla karşı karşıya kalırız. Herkes şu anda sanki kapsamda olması gerekiyormuş da biz dışında tutmuşuz gibi yapılan propagandaya alet edilmeye çalışılıyor. Bu oyunlara, tuzaklara gelmeyecekler. Kimlerin organize ettiği belli olmayan Whatsapp grupları, kimlerin nereye yönlendirdiği belli olmayan sosyal medya araçlarındaki o propagandalara alet olmasın kimse." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Jülide Sarıeroğlu Whatsapp Ak Parti Çankaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title