Haberler

AK Parti Bursa İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı - Müezzinoğlu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Mağduriyetlere kapımız açık ama bunu bir algı operasyonuna dönüştürmeye müsaade etmeyeceğiz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Mağduriyetlere kapımız açık ama bunu bir algı operasyonuna dönüştürmeye müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Bursa'da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti İl Başkanlığı'nın 42. İl Danışma Meclis Toplantısı'na katılan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin değerlerinin temsilcisi olduklarını söyledi.

Sıkıntıları çözmek için büyük çaba harcadıklarını ifade eden Müezzinoğlu, "Birileri tuzak kuracak, tuzakları bozacağız. Birileri çukur kazacak o çukurlara onları gömeceğiz. Birileri farklı farklı maşalar kullanacak. FETÖ'yü bu milletin başına bela edecek, FETÖ'yü de adamlarını da kendi başlarına bela etmeyi inşallah başaracağız." diye konuştu.

Türk milletinin 15 Temmuz akşamı asil, cesur ve ferasetli bir millet olduğunu bir kez daha gösterdiğini dile getiren Müezzinoğlu, "Bu hainler bu milletten korksun. Yeni tuzak veya hesap yapıyorlarsa bilsinler ki ödeyecekleri bedel çok daha ağır olacaktır. Kısa sürede FETÖ de PKK da bitecek ve bunların sahipleri yeni maşalar aramak zorunda kalacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

Mağduriyet söylemleri

Müezzinoğlu, birilerinin mağduriyet söylemleriyle FETÖ'nün sözcülüğünü yaptığını ifade ederek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında 785 kişinin memuriyetten çıkarıldığını, 462 kişinin görevine iade edildiğini, 247 kişinin de inceleme safhasında olduğunu aktardı.

AK Parti'nin milletin vicdanını en üstte tuttuğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Gerçek mağdurların başımızın üstünde yeri var. Şehitlerimiz, gazilerimiz vatan için bedel ödediyse, vatandaşlarımız demokrasiye sahip çıkmak için sokaklara çıktıysa gerçekten mağdur olanlar da vatan için iki ay mağduriyet yaşasın. Burada da 'mağdurum' diye feveran etmesin. Bugün şehit annesi feveran ediyor mu? 'Ben mağdurum' diye ağlayan şehit annesini, babasını veya ailesini gördünüz mü? Medyaya, kamuoyuna 'mağdurum' diye çıkan gaziler gördünüz mü? Masum ve mağdurum diyenlere kapımız açık. Bu anlamda bütün değerlendirmeleri yapıyoruz. Kamuoyu algısı oluşturmak ne? FETÖ'nün sözcülüğüdür, maşalığıdır."

Müezzinoğlu, geçen yıl temmuzdan beri özellikle sokağa çıkma yasağı ilan edilen il ve ilçelerde yaklaşık 50 bin ailenin evlerinden olduğunu ve devlet olarak onlara sahip çıktıklarını anlatarak, o insanların da 'mağdurum' diye şikayet etmediğini kaydetti. Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bugün FETÖ'nün mağduriyet sözcülüğünü yapan siyasi sözcüleri, bu aileleri savunurken gördünüz mü? Ülkeyle ilgili tuzak kuranların ateşine odun taşıyan bir anlayışı burada görmek lazım. Burada birileri o ateşe odun taşıyor. Böyle bir mağduriyete hükümet ve parti olarak asla zemin hazırlamadık. Bütün bakanlıklarımızda bakan yardımcılarının başkanlığında, duygusal karar verilmesin diye önceki komisyondan ayrı bir komisyon kurarak mağduriyetleri o komisyonlarda değerlendiriyoruz. Mağduriyetlere kapımız açık ama bunu bir algı operasyonuna dönüştürmeye müsaade etmeyeceğiz. Çünkü bu millete ve ülkeye kurulmak istenen yeni tuzakların zemini olur. Biz burada kararlıyız. FETÖ'yü de PKK'yı da mutlaka bitireceğiz."

"İşin asıl sahibi milletimizdir"

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala da Ortadoğu'daki kötü gelişmelere rağmen ortaya koydukları siyasi iradeyle Türkiye'nin Uludağ gibi dimdik ayakta durduğunu söyledi.

Türkiye'nin çeşitli saldırıları bertaraf ederek yoluna devam ettiğini dile getiren Ala, "Türkiye'nin başarması çok önemlidir. Saldırıyorlar çünkü başarıyoruz. Yol kesmeye çalışıyorlar çünkü yol alıyoruz. Tuzak kuruyorlar çünkü tuzaklarını boşa çıkarıyoruz. Bunları sizin ortaya koyduğunuz emekle yapıyoruz." dedi.

Ala, 1960'tan beri milli iradeye en az 10 defa saldırı olduğunu vurgulayarak, "Ya darbe ya da darbe teşebbüsü olmuş. AK Parti hükümetlerine kadar bütün darbe teşebbüsleri başarılı olmuştur ve darbe gerçekleşmiştir. 2003'ten beri AK Parti hükümetleri döneminde bütün darbe teşebbüsleri püskürtülmüştür. Bu çok kıymetli, incelenmeye değer bir veridir. Bunu vatandaşların ortaya koyduğu milli irade ve demokrasi anlayışıyla gerçekleştirdik. İşin asıl sahibi milletimizdir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Müezzinoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara'da gazi olan Bursalı Abdurrahman Kafkas'a Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Bursa milletvekilleri, belediye ve parti başkanlarıyla partililer katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Müezzinoğlu AK Parti PKK Politika Güncel Haberler

title