Haberler

AK Parti Bursa İl Başkanı Yalçın:

Adalet ve Kalkınma Partisi Tarafından Bursa ile Birlikte Türkiye Genelinde 40 İlde Düzenlenen Yerel Yönetimler Akademisi Yeniden Başlayacak. 14 Mayıs 2008 Tarihinde İlk Dersin Verileceği Akademinin İkinci Etabının Kayıtları 20 Mayıs’a Kadar Sürecek.

Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından Bursa ile birlikte Türkiye genelinde 40 ilde düzenlenen Yerel Yönetimler Akademisi yeniden başlayacak. 14 Mayıs 2008 tarihinde ilk dersin verileceği akademinin ikinci etabının kayıtları 20 Mayıs’a kadar sürecek.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde yerel yönetimlere aday olmak isteyenlere nitelik kazandırmayı ve donanımlı siyasetçi sayısını arttırmayı hedefleyen Yerel Yönetimler Akademisi herkese açık olacak. 20 Mayıs tarihine kadar AK Parti İl Başkanlığı’na yapılacak başvurularda en az lise mezunu olma şartı aranıyor.

200 kişilik gruplar halinde düzenlenen eğitimlere, yine AK Parti Genel Merkezi tarafından görevlendirilen akademisyenler ve alan uzmanları katılacak. 40 saatlik eğitim paketinde 20 saat teorik eğitim sunulurken, 10 saat başarı önekleri, 10 saat de kişisel gelişim eğitimleri verilecek.

Adile Naşit Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek eğitimler 14 Mayıs’ta başlamış olacak. Çarşamba ve Cuma akşamları 2’şer saatlik periyotlar halinde 2.5 ay sürecek eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlar sertifika almaya hak kazanacak. 3 grup halinde tekrarlanacak Yerel Yönetimler Akademisi’ne katılım ücreti olarak erkeklerden 500 YTL alınırken, bayan katılımcılar ise yüzde 50 indirimli olarak 250 YTL’ye kayıt yaptırabilecek.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, “Türkiye’nin geleneksel siyaset anlayışına yeni bir boyut kazandıran AK Parti, siyasete gönül veren ve yerel seçimlerde aday olmak isteyen kişilere yönelik eğitim çalışmasıyla farkını ortaya koymaya devam ediyor” dedi.

Siyasette ve yerel yönetimlerde kalite çıtasını yükseltmenin donanımlı insanların sayısının arttırılması ile mümkün olacağının altını çizen Yalçın, “Yerel Yönetimler Akademisi, ülkemize ve kentlerimize daha iyi hizmetler verebilmek ve eğitimli kadroları işbaşına getirmek amacıyla oluşturuldu. İlk dönemi tamamlanan ve büyük ilgi gören Yerel Yönetimler Akademisi’nin 2’ncisini düzenlemenin heyecanını yaşıyoruz. Gelecek yıl gerçekleştirilecek yerel seçimlerde belediye başkanlığı, belediye ve il genel meclisi üyeliği adaylıkları için başvurular arasından bu eğitimi almış kişiler tercih noktasında öncelikli olacak” ifadelerini kullandı.

Bayan siyasetçi adaylarına da Siyaset Akademisi’ne katılmaları için çağrıda bulunan Yalçın, siyasette ve yerel yönetimlerde aktif olarak görev alan kadınların sayısını daha da yükseltmeyi hedeflediklerini vurguladı. 7 Ocak 2008 tarihinde başlayan ilk Yerel Yönetimler Akademisi büyük bir katılım sağlanmış, 200 mezun ile dönem başarılı bir şekilde tamamlanmıştı.

(MŞ) 03.05.2008 15:58 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title