Haberler

AK Parti Bayrampaşa 5. Olağan Kongresi

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Bu millet o Ak Saray'da Putin ağırlamasının ne kadar saygın olduğunu gördü.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu millet o Ak Saray'da Putin ağırlamasının ne kadar saygın olduğunu gördü. Bu milletin saygınlığını, gücünü, bu milletin onurunu, saygın temsilini Recep Tayyip Erdoğan kendi nefsinde arasaydı, 12 yıl Keçiören'de bir apartman dairesinde Başbakan olarak oturmazdı, kalmazdı. Cumhurbaşkanımızın derdi; ülkenin ve milletin temsilidir" dedi.

Müezzinoğlu, Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi'nde yapılan, AK Parti Bayrampaşa 5. Olağan Kongresi'ndeki konuşmasında, programında Gaziosmanpaşa ilçe kongresinin bulunduğunu belirterek, Bayrampaşa'nın kendisinde yerinin ayrı olduğunu ve bu nedenle programında olmamasına rağmen kongreye geldiğini söyledi.

Medeniyetin sabit ayağının oturduğu felsefenin asla unutulmaması gerektiğini aktaran Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Mevlana 'benim medeniyetimin insanı nefsinin mahkumu olan değil, vicdanının esiri olandır' der. Biz bu millet adına ve milletimizin kaderi adına, milletimizin tarihi geçmişten getirdiği ve tarihi geleceğe taşımak zorunda olduğu medeniyet anlayışı adına, nefislerimizin mahkumu olamayız. Vicdanımızın esiri olarak milletimizin değerleriyle, tarihi geçmişten getirdiği değerleriyle, tarihi geleceğe yürümek ve bu anlamda daha çok birlik ve kardeşlikle herkese yer açarak, inşallah bu yolculuğu güçlü bir şekilde devam ettireceğiz. O nedenle asla ayrıştıran, çatıştıran, bölen, fitne sokan bir anlayışın değil, daha çok birlik ve beraberliği merkeze alan ve milletimizin hayallerinin umutlarının öncülüğünü ve liderliğini yapan bir anlayışı merkezde tuttuk."

"12 yıldır iktidarda olan AK Parti misyonunun temsilcileriyiz, bu milletin hayallerinin, umutlarının temsilcileriyiz" diyen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte çok daha güçlü bir şekilde ve inşallah 2015 Haziran seçimlerinde yüzde 50'lerin üzerinde bir oy oranıyla bu ülkeye borcumuz olan yeni bir anayasayı kazandıracak sonuçları alacağız. İnşallah anayasal değişiklikleri de yapabilecek bir sonucu birlikte sağlayacağız. Onun için bu kongreler ayrışma, çatışma, enerjimizi boşuna harcama değil tam aksine enerji yükleme kongreleri olmalıdır. Çünkü ülkemiz ve milletimiz adına enerjimizi kullanmamız gereken önemli adımlar var."

Müezzinoğlu, yeni dönemde anayasa değişikliğini yapabilecek süreçlere, imkanlara ve sonuçlara ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletin kaderine yön veren büyük bir lider olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "O büyük lider 'Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedi. Evet 'Almanya'da ne varsa Türkiye'de olacak' dedi. 'Almanlar neyi başarıyorsa Türk milleti de başarır' dedi. İngiliz, Fransız, Amerikalı'nın yapabildiğini Türk milleti de yapabilir..." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı

Müezzinoğlu, şu anda bazılarının rüyalarına Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın girdiğini belirterek, "Seviniyoruz, bundan mutlu oluyoruz. Rüyalarında bu milletin Ak Saray'ını reel olarak görüyorlar ama düşünemedikleri için milleti küçük gördükleri için millete yakıştıramadıkları için Ak Sarayı, milletin sarayını milletten kıskanıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı tartışması üzerinden yıpratılmaya çalışıldığını söyleyen Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Halbuki bir Recep Tayyip Erdoğan ki fakirin ne olduğunu bilir. Bir Recep Tayyip Erdoğan ki garibin ne olduğunu bilir. Garibin, gurebanın dostunun kim olduğunu, bu millet de o kitle de son derece iyi biliyor. Milleti de kendileri gibi kıt akıllı zannediyorlar. Bu millet 1994'leri unutmadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda Recep Tayyip Erdoğan senin başkanının oturduğu Florya'daki köşkte oturmadı. Onun köşk, saray derdi yok ama bu milleti muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşıma derdi var. 'İngilizlerin Buckingham Sarayı varsa Türk milletinin de Ak Saray'ı olacak' dedi. Bunu hazmedemeyenlere yine milletimiz en güçlü dersi 2015 seçimlerinde verecek."

Bakan Müezzinoğlu, millete Ak Saray'ın çok yakıştığını anlatarak, "Bu millet o Ak Saray'da Putin ağırlamasının ne kadar saygın olduğunu gördü. Bu milletin saygınlığını, gücünü, bu milletin onurunu, saygın temsilini, Recep Tayyip Erdoğan kendi nefsinde arasaydı 12 yıl Keçiören'de bir apartman dairesinde Başbakan olarak oturmazdı, kalmazdı. Cumhurbaşkanımızın derdi; ülkenin ve milletin temsilidir. Bu milletin büyük millet olduğunu millete yeniden özgüvenini kazandırma derdidir o" ifadelerini kullandı.

AK Parti kadrolarının sorumluluğunun önemli ve büyük olduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Yalnız 77 milyon ülke insanı adına değil sorumluluğumuz, mazlum ve mağdurlar adına. Türkistan'daki zulme uğrayan Müslümanlar adına, Filistin, Gazze, Myanmar'daki Müslümanlar adına, Suriye, Irak'taki kardeşlerimiz adına, Müslüman dünyasının içinde bulunduğu sıkıntılar adına... Toplumunun içinde bulunduğu sıkıntılar adına, mazlum ve mağdurların yarınlara umut ve güvenle bakması adına, bizler bu salonlarda 'dünya 5'ten büyüktür' demeye, çok daha büyük bir şekilde devam edeceğiz. Bayrampaşa görüyorum ki buna hazır. İnşallah üstlendiğimiz sorumluluğun hakkını da ve hesabını da vermeyi Rabbim bize nasip etsin."

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da konuşmasına, ilçe kongresine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı.

Türkiye'nin bugünlere kolay gelmediğine dikkati çeken Bozkır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok büyük mücadeleler... Adeta tırnaklarla kazınarak bugünlere gelindi. Bu son 10 yılda yapılanlar, cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde yapılmamıştır. Bu noktalara AK Parti hükümetleri zamanında gelinmiştir. 12 yıl boyunca Türkiye'de 500 bin öğretmen ataması yapıldı. 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yol 17 bin kilometreye çıkarıldı. 2 bin 500 sağlık tesisi yapıldı. 189 adalet sarayı yapıldı ve 6 milyon kişiye istihdam yaratıldı. Türkiye, OECD ülkeleri arasında en çok istihdam yaratan ülke konumunda. Milli gelirimiz, cumhuriyet tarihinin en büyük performansını gösterdi, 3,6 katına ulaşarak 823 milyar dolara ulaştı. Kişi başı milli gelir de 10 bin 800 dolara ulaştı."

Bozkır, Türkiye'nin pırıl pırıl, demokratik hukuka saygılı, önemli bir ülke haline geldiğini ifade ederek, "Son 15 günde Türkiye'yi ziyaret edenlere bir bakalım. Papa geldi mi? Geldi. Rusya Devlet Başkanı geldi mi? Geldi. Pazartesi Günü Litvanya Cumhurbaşkanı geliyor. Avrupa Birliği'nden 3 komiser bir arada geliyor. Eskiden teker teker 3 yılda bir gelirlerdi. İngiltere Başbakanı geliyor, İtalya Başbakanı geliyor. Bir haftada gelenlere bakın Allah daim etsin. Türkiye'nin itibarıdır bu arkadaşlar. Kimse boş yere gezmeye devlet ziyareti yapmaz" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Babuşcu

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ise kongrelerin kimi siyasi partiler açısından bir bayram, kimileri için ise ihtirasların çarpıştığı alanlar olduğunu dile getirdi.

AK Parti kongrelerinin samimiyetle, şölen havasında gerçekleştiğini anlatan Babuşçu, şunları kaydetti:

"Kongre süreçlerinde o ilçede herkesin düşüncesine bakarak, o ilçeyi en iyi temsil edebilecek aklı, kadroyu, ekibi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu çalışmayı yaparken tek liste ısrarımız, geniş istişare zemini sonucunda herkesin paydaş olabileceği bir tabloyu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bayrampaşa da da bunu yapmaya çalıştık. Bize Bayrampaşa teşkilatı yüzde 100'e yakın bir eğilimle bir isim önerdi. O zaman il olarak bizim söyleyecek bir sözümüz yok. Biz de 'o isim etrafında tavrımızı ortaya koyarız' dedik ve koyduk."

Babuşcu ayrıca, 7 yıldır AK Parti'de il başkanlığı yaptığını belirterek, siyaset yaparken endişe ve kaygılarının sadece daha iyi şeyler yapmak üzerine olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, hatıra fotoğrafı çektirildi ve Müezzinoğlu ile Bozkır'a hediyeler verildi.

Kongreye, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, bazı AK Partili milletvekilleri ve belediye başkanları da katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Bayrampaşa Ak Saray Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title