Haberler

AK Parti Batman 6. Olağan İl Kongresi - Başbakan Yardımcısı Şimşek

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Cumhurbaşkanımıza müteşekkiriz. Çünkü bugün Batman'da gayri safi milli hasılada 29 ili geride bırakan yatırımlar yaptı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Cumhurbaşkanımıza müteşekkiriz. Çünkü bugün Batman'da gayri safi milli hasılada 29 ili geride bırakan yatırımlar yaptı. Bu bölgenin geçmişte hayal edemeyeceği birçok yatırım yaptı, yasaklarla mücadele etti." dedi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Atatürk Spor Salonu'ndaki, partisinin Batman 6. Olağan İl Kongresi'nde partilileri Kürtçe, Arapça ve Türkçe selamladı.

Kongrenin hayırlı olmasını dileyen Şimşek, farklılıkları zenginlik olarak gördüklerini belirtti.

"Biz en zor dönemde Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ret ve inkara son vermiş bir partinin mensubuyuz. Sizlerle yol arkadaşı olmaktan da gurur duyuyoruz." diyen Şimşek, Batman'da 50-80 yıl konuşulan bütün projelerin hayata geçtiğini vurguladı.

Şimşek, hizmet, yatırım, demokrasi, temel hak ve özgürlüklerde AK Parti'nin devrim niteliğinde adımlar attığına işaret ederek, "Cumhurbaşkanımıza müteşekkiriz. Çünkü bugün Batman'da gayri safi milli hasılada 29 ili geride bırakan yatırımlar yaptı. Bu bölgenin geçmişte hayal edemeyeceği birçok yatırım yaptı, yasaklarla mücadele etti. 2019'a giderken bugünkü yenilenmeyle çok daha fazla çalışacağız." diye konuştu.

"Kimse bizden daha fazla Kürt değildir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Türkiye'nin tarihi bir dönemden geçtiğini söyledi.

AK Parti'nin bu topraklarda yaşayan hiç kimseyi dışlamadan hizmet yürüttüğüne dikkati çeken Eker, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na değindi.

Eker, "AK Parti asla Kürtlere karşı değildir. Afrin operasyonu Kürtlere karşı değil, teröristlere karşı yapılıyor. Kürtlerin inancına, örfüne, adetine, geleneğine, göreneğine, dinine karşı duran PKK terör örgütü ve onun türevlerine karşı yapılıyor. Kürtler bizim canımız, ciğerimiz ve kardeşimizdir. Kimse bizden daha fazla Kürt değildir." ifadelerini kullandı.

"Kürt, Türk hep birlikte bu toprakları herkesin barış içerisinde yaşayacağı bir yurt haline getireceğiz." diyen Eker, bugüne kadar hep bunu savunduklarını belirtti.

Eker, şunları kaydetti:

"AK Parti'den önce yapılan yanlışlar bizim dönemimizde düzeltilmeye çalışıldı. Büyük ölçüde düzeltildi. Ne zaman yeni bir adım atsak ya PKK sabote ediyordu ya da devlet kurumlarına sızmış olan FETÖ terör örgütü. Dünyanın her yerinde zaman zaman yanlışlıklar, sorunlar ve problemler olabiliyor. Avrupalılar kendilerinde bir problem olduğu zaman çözüm olarak birleşmeyi, bütünleşmeyi ve entegrasyonu kendilerine öneriyorlar ama ne zaman İslam dünyasında ve Ortadoğu'da bir sorun olsa diyorlar ki 'Çözümü bölünmedir.' 'Bölünün, ayrılın, parçalanın ve birbirinizle kavga edin.' diyorlar. Terör örgütleri DEAŞ, PKK ve FETÖ de bu uluslararası karanlık aklın maalesef oyuncağı haline gelmiş. Kürt, Türk ve Arapların evlatlarını da bu karanlık emeller doğrultusunda ölüme götürüyorlar. Ölüm sunuyorlar, ölümden besleniyorlar, ölümden ve göz yaşından başka bir şey bu topluma önermiyorlar."

Eker, AK Parti olarak ölüme karşı hayatı, zulme karşı da adaleti önerdiklerini belirterek, adaleti de kalkınmayla birlikte harekete geçirmeye çalıştıklarını aktardı.

"Son 15 yılda Türkiye 3,5 kat büyüdü"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni kadrolarla 2019 yılına hazırlandıklarını belirtti.

"Son 15 yılda Türkiye 3,5 kat büyüdü. Doğu ve Güneydoğu daha hızlı bir şekilde büyüdü." ifadesini kullanan Yılmaz, GAP Projesi'ni, tekstil fabrikalarını, eğitim kurumlarını, yolları bu nedenle yaptıklarını dile getirdi.

Yılmaz, bütün bu yatırımların temelinde bir zihniyet olduğuna işaret ederek, "Bu zihniyet, 'Batıda ne varsa doğuda da o olsun, kuzeyde ne varsa güneyde de o olsun' diyen bir zihniyettir. Bu, ülkenin birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde gelişmesini, refah artışını arzu eden bir zihniyet. Bu zihniyetin başında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var." dedi.

Bölgenin bir vatandaşı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Yılmaz, 15 yılda yapılan çalışmalar ve yatırımlarla epeyce mesafe katedildiğini kaydetti.

Yılmaz, yapılacak işlerin bitmediğini anlatarak, "İnşallah 2019 ile Türkiye yeni bir atılım dönemine girecek." şeklinde konuştu.

Yeni dönemde gençlere daha çok istihdam alanı oluşturacaklarını aktaran Yılmaz, bir taraftan kamu yatırımları diğer taraftan özel yatırımlarla hızlı bir yükseliş sağlanacağını bildirdi.

Yılmaz, bugüne kadar terör nedeniyle harekete geçmeyen potansiyelin daha hızlı şekilde harekete geçeceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Terör, demokrasinin de mazlumların da düşmanıdır. Huzurun ve güvenin pekiştiği bir ortamda demokrasimiz de ekonomimiz de daha iyiye gidecek. Türk, Kürt, Zaza, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni kim yaşıyorsa bu topraklar üzerinde, birlik ve beraberlik içerisinde, birtakım uluslararası güç odaklarının bizi bölmesine, parçalamasına, bu ülkeye nifak sokmasına müsaade etmeden yolumuza devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Yılmaz Mehmet Şimşek Ak Parti Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title