Haberler

AK Parti Balıkesir Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan: (1) "30 Mart'ta sadece Balıkesir'de bir büyükşehir belediye başkanlığı seçimi veya ilçelerde belediye başkanlıkları seçimi yapmayacağız. Meclis üyelerini muhtarları seçmeyeceğiz.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "30 Mart'ta sadece Balıkesir'de bir büyükşehir belediye başkanlığı seçimi veya ilçelerde belediye başkanlıkları seçimi yapmayacağız. Meclis üyelerini muhtarları seçmeyeceğiz. Türkiye içindeki hainlere, Türkiye dışındaki gözü dönmüş düşmanlara, sandıkta çok güçlü bir ders vereceksiniz. Türkiye'nin hedeflerine, kazanımlarına, istikrarla büyüyen ekonomisine saldıranları sizler sandıkta püskürteceksiniz" dedi.

Erdoğan, partisinin Kuvayi Milliye Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti.

Vatandaşların "Dik dur eğilme bu millet seninle" tezahüratlarına Erdoğan, "Dik duruyoruz, sizlerle beraber bu yolda kararlılıkla yürüyoruz. İnşallah 30 Mart, yeni bir milat olacak Balıkesir'de ve Türkiye'de" karşılığını verdi.

Mehmet Akif Ersoy'un Balıkesir için yazdığı şiirden "Hani gök kubbenin altında görülmüş mü eşin? Dağların bağ, hele vadilerin altın deresi! Ey benim her taşı bir ma'bed-i iman yurdum, seni er-geç bana mutlak verecek ma'budum!" bölümünü okuyan Erdoğan, "Balıkesir çok farklı, bugün tarih yazıyor. Balıkesir bugün maşallah kabına sığmıyor. Balıkesir buradan Kuvayi Milliye Meydanı'ndan tüm Türkiye'ye bir kez daha istiklalini, hürriyetini, kahramanlığını, birliğini, kardeşliğini haykırıyor" diye konuştu.

Erdoğan, "Bizlere sahip çıktığınız için, Türkiye yolculuğunda bizlere yol arkadaşlığı yaptığınız için Rabbim hepinizden razı olsun, Allah birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin" dedi.

Yerel seçimlerin Türkiye için, millet için, Balıkesir için hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, "30 Mart Gazze için, Filistin için, Mısır için, Suriye için, dünyanın tüm mazlum halkları için inşallah dünyaya verilmiş gür bir mesaj olsun. Kuvayı Milliye'nin ateşini yakan Balıkesir inşallah, 30 Mart'ta yeniden İstiklal Mücadelesinin zaferini dünyaya duyuracak. Balıkesirli Seyit Onbaşı'nın torunları inşallah buradan bir kez daha dünyaya kahramanlığı haykıracak" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "30 Mart'ta sadece Balıkesir'de bir büyükşehir belediye başkanlığı seçimi veya ilçelerde belediye başkanlıkları seçimi yapmayacağız. Meclis üyelerini muhtarları seçmeyeceğiz. 30 Mart'ta Türkiye içindeki hainlere, Türkiye dışındaki gözü dönmüş düşmanlara sandıkta çok güçlü bir ders vereceksiniz. Türkiye'nin hedeflerine, kazanımlarına, istikrarla büyüyen ekonomisine saldıranları sizler sandıkta püskürteceksiniz" diye konuştu.

Vatandaşlara, "Ülkene, sandığa, demokrasiye, milli iradeye, istiklaline sahip çıkıyor musun? Kuvayı Milliye ateşini bir kez daha yakıyor musun? Yeniden İstiklal Mücadelesine hazır mısın? 30 Mart'ta Türkiye'nin partisine, AK Parti'ye mührü basıyor musun Balıkesir?" diye soran Erdoğan, kalabalıktan gelen "evet" yanıtı üzerine "Elhamdülillah bu iş bitmiştir" dedi.

Seçimlere 30 gün kaldığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Durmak yok. Kapı kapı dolaşacağız. Bildiklerimizi bilmeyenlere anlatacağız. Duyduklarımızı duymayanlara anlatacağız. Bu arada birileri kapınızı çalabilir. Anlıyorsunuz değil mi? Bunların adı ablaymış, nasıl ablaysa? Gelip size şunu diyebilirler, 'AK Parti'nin dışında kime oy verirseniz verin ama AK Parti'ye vermeyin.' Onlara şunu söyleyin, 'Kusura bakmayın, biz bu ülkede eğitimde yapılan reformları gördük. Biz bu ülkede sağlıkta yapılan reformları gördük. Biz bu ülkede ulaşımda yapılan reformlar gördük. Biz bu ülkede tarımda yapılan reformları gördük. Biz bu ülkede barajları gördük. Biz bu ülkede adalette, emniyette atılan adımları gördük. Biz bu ülkede sadece Balıkesir'e yapılan 10 katrilyon liralık yatırımları gördük. Sizde hiç arlanma yok mu' Onlara bunu söyleyin. 'Sizde hiç arlanma yok mu? Eğer siz siyaset yapmak istiyorsanız partinizi kurun da öyle karşımıza gelin'. Onlara bunu söyleyin. Onlara şunu söyleyin, 'Bu ülkede biz başımız örtülü diye okula gidemiyorduk. Bu ülkede başı açık, başı örtülü bizi birbirimize düşürmek istediler ama şimdi biz başörtülü olarak okullarımıza gidebiliyoruz, üniversitelerimize gidebiliyoruz, devlet dairelerinde çalışabiliyoruz. Siz ne istiyorsunuz? Sizin hocanız 28 Şubat'ta başörtüsü için 'füruattandır' dedi. Kusura bakmayın. Biz o hocalardan kurtulduğumuz için şu anda memnunuz' deyin. 'Çünkü biz ya olduğumuz gibi görüneceğiz ya göründüğümüz gibi olacağız' bunu söyleyin."

- Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title