Haberler

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu TBMM'de Konuştu Açıklaması

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, zeytin ve zeytinyağı sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ne taşıdı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, zeytin ve zeytinyağı sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ne taşıdı.

TBMM'de gündem dışı konuşan Aydınlıoğlu, 2002 yılında 95 milyon olan zeytin ağacı varlığının Tarım Bakanlığı'nın teşviği ve verdiği desteklerle 165 milyona ulaştığını bildirdi.

İnsan sağlığına son derece faydalı olduğu bilenen zeytin ve zeytinyağının bol miktarda üretildiğini, ancak tüketilmediğini bildiren Aydınoğlu şunları söyledi:

"Zeytin ağaçlarımız 1 yıl mahsül verip 1 yıl vermemektedir. Zeytinin toplanması, taşınması, sofralık tane zeytin haline dönüştürülmesi ve yağ yapılması çok zahmetli bir iştir. Aynı zamanda ülkemizde 5 yüz bin aile zeytin ve zeytinyağı tarımı ve üretimi ile uğraşmaktadır. Mahsül yılında ülkemizde 200 - 220 bin ton zeytinyağı üretilmekte olup, ne yazık ki bunun sadece 100 -110 bin tonluk kısmı Türkiye'de tüketilmektedir. Zeytinyağlarımız maalesef yeterince tüketilmemekte ve alıcı beklemektedir. AB ülkelerine zeytinyağı satmamız gümrük duvarlarından dolayı çok zor olduğundan ve dünyada büyük bir rekabet olduğundan dolayı üretici zor durumda kalmakta ve ürününü satamamaktadır."dedi.

Aydınlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun için hükümetimizden uzak doğuya, İspanyaya, Çin'e ve Afrika'ya daha fazla ihracat yapılması için yeni çalışmalar bekliyoruz. Bakın Avrupa ülkelerinde kişi başına yıllık zeytinyağı tüketimi 18 -2 5 kg arası iken ülkemizde maalesef sadece 1,5 - 2 kg dır. Ülkemizde de kişi başına tüketimi mutlaka arttırmak zorundayız. Mutlaka en az 5 kg'a çıkartmalıyız. Maalesef ülkemizde yıllarca televizyonlarda margarin yağlarının reklamları yapılarak insan sağlığına son derece zararlı donmuş, kimyasal içerikli yağlar yedirildi.

İnsanımızın sağlığı ile oynandı ve sağlıkları bozuldu. Kanser, kalp, damar, tansiyon ve kolesterol hastalıklarının sayısı hızla arttı. İnanın bu sayılan hastalıkların bir numaralı düşmanı zeytinyağıdır. 300-400 yıl yaşayan zeytin ağacının bu uzun hayatı bünyesinde kansere karşı direnç gösteren ve kanseri yenen maddelerin bulunmasından dolayıdır. Zeytin ağacı bu uzun hayatı boyunca kanser hastalığına yakalanmayan tek ağaçtır. Dünyanın en kıymetlisi dediğimiz zeytinyağımızı mutlaka yaşatmak ve önemini herkese anlatmak zorundayız. Balıkesir'de bölge insanımızın büyük çoğunluğu zeytin ve zeytinyağı üretimi ile uğraşmakta ve geçimini bununla sürdürmektedir. Özellikle Havran, Edremit, Burhaniye, Gömeç,

Ayvalık, Erdek, Marmara ilçeleri ve Edincik beldemizde sadece İtalya'nın Toskana bölgesinde üretilen ve gerçekten dünyanın kaliteli ve damak tadı en güzel zeytin ve zeytinyağı üretimi gayet modern sistemlerle yapılmaktadır"ifadelerini kullandı.

Zeytinyağının insan sağlığına faydaları saymakla bitirilemeyeceğini söyleyen AK PArti Balıkesir Milletvekili Aydınlıoğlu, " Sağlıklı yaşam için mutlaka her evde zeytinyağı tüketilmelidir. Bgün dünyanın en önemli kanser ilacı köpek balığı kıkırdağıdır. Köpekbalığından çıkan sukualin (sgualene) adlı madde zeytinyağında bol miktarda bulunmaktadır. Zeytinyağı kanser riskini yüzde 50 ye kadar azaltmaktadır. Zeytinyağı hücreleri korur zeytinyağında bulunan oleiprine adlı madde sayesinde hücreler yenilenir ve kansere karşı hücrelerin direnci artar" şeklinde konuştu.

Aydınlıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Rafine edilmemiş sızma zeytinyağı bunun için çok önemli bir şifa kaynağıdır. Cildi yumuşatmak ve güzelleştirmek için zeytinyağı kullanılır. Zeytinyağı sabunu saç dökülmesini durdurarak saç diplerini güçlendirir. Gastrit ve ülsere karşı da korumada etkin rol sağlar. Bağırsakların çalışmasını düzenler. Safra taşı oluşumunu azaltır. Hazmı kolaylaştırır. Zeytinyağı basit kronik kabızlığa iyi gelir. Basur şikayetlerini giderir. Yüksek tansiyonu düşürür. Zeytin yapraklarından çay yapılıp içilirse kan şekerini düşürür. Yine zeytinyağı şeker hastalığına iyi gelir. Kötü kolesterol olan LDL' yi azaltırken iyi kolesterol olan HDL'yi yi arttırır. Damar tıkanıklığından bizi korur, bu özelliğiyle kalp sağlığı açısından en uygun yağdır.

Bakın; Prof. Dr. Canan Karatay zeytinyağı ile ilgili neler söylüyor: 'İnsan hücreleri sağlıklı olması lazım. Böbrek, kalp, damarlar, beyin bütün bu organlarımızın hücreleri 3 ay da bir yenileniyor. Sağlıklı yenilenmesi için zeytinyağı mutlaka vücuda girmelidir' Yine Karatay, kitabında, insan vücuduna zeytinyağından daha faydalı bir şey yoktur. Tüm dünya artık zeytinyağının kıymetini anladı. Fransa ve İsveç trans yağları yasakladı. Fazla miktarda zeytinyağı kullanıyorlar. Ama biz zeytinyağını kullanmıyoruz. Trans yağlar, donmuş yağlar insan için çok tehlikeli vücuda zararlı tüm toksinleri diğer yağları yiyerek depoluyoruz. Bunlar çok zararlı. Anne sütüne eşdeğer tek gıdanın zeytinyağı olduğunu' söylüyor. Ülkemize Cenabı Allah'ın bolca verdiği bu kadar insan sağlığına dost olan zeytinyağını niçin kullanmıyoruz? Sağlığımızı niçin önemsemiyoruz? Bakın Avrupalı kişi başına yılda 20-25 kg tüketirken niçin biz 1,5 kg tüketiyoruz. Bu dünyanın en kıymetlisi zeytin ağacımızı ve zeytinyağımızı korumalıyız. Bundan 2 yıl evvel 6,5 TL'ye ye satılan naturel sızma dizem yağlar bu yıl kilosu 5 TL'ye satılmaktadır. Tarım Bakanlığımızın kilogram başına verdiği destek 50kuruştur. AB ülkelerinde bu destek çok daha fazladır. Bu ecdat yadigarı mübarek zeytin ağacına başta Tarım Bakanlığımız olmak üzere sektörün önde gelen kuruluşlarından ve devlet desteğini her zaman hükümetimizden alan Tariş, Zeytinyağı İhracatcılar Birliği, Ulusal Zeytinyağı Konseyi, zeytinyağı üretici dernekleri ve zeytinyağı tanıtım grubuna bu ürünün üretimi, tanıtımı, satışı, ihracatı, reklamı ve iç piyasa da daha fazla tüketiminin arttırılması için büyük görevler düşmektedir ve bizler bu kuruluşlara her zaman her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. sayın başbakanımıza da bu konuda bir rapor sunduk. Tarım Bakanımızdan da zeytinyağına biraz daha fazla destek vermesini talep ediyorum. Zeytinyağının kullanımı ve ihracatı için daha fazla reklam, tanıtım ve gayrete ihtiyaç var. En önemlisi de daha fazla iç piyasada zeytinyağı tüketimine ihtiyaç var. Sadece salatalarda değil, yemeklerimizin tümünde zeytinyağı kullanalım ve sağlığımızı kazanalım. İnsan sağlığı için zeytinyağı tüketiminin faydalarını anlatan tanıtım filminin de biran önce kamu spotu olarak televizyonlarda yayınlanmasını, Tarım Bakanımız dan bekliyor, sağlığımız için daha fazla zeytinyağı tüketelim diyorum"(BT)

26.03.2013 15: 31: 41

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Aydınlıoğlu Balıkesir Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title