Haberler

AK Parti Bahçelievler İlçe Kongresi

Başbakan Davutoğlu: "Hükümetimizle yeni Türkiye'nin hedeflerini birer birer gerçekleştirmek üzere planlamaları, projeleri yerine getirdik, son olarak da yapısal dönüşüm projesini. Bizde saniye dahi kaybetmeden o ülkeye, o millete hizmet etme aşkı vardır.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni Türkiye'nin hedeflerini birer birer gerçekleştirmek üzere plan ve projeleri yerine getirdiklerini belirterek, "Bizde saniye dahi kaybetmeden o ülkeye, o millete hizmet etme aşkı vardır. Bahçelievler de AK Parti'nin kalkınmasından istifade etti" dedi.

Davutoğlu, AK Parti Bahçelievler İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Bahçelievler'in kendisi için çok derin etkisi olduğunu belirterek, ilk kez 1969 yılının yazında Bahçelievler'e geldiğini söyledi.

Bahçelievler'e geldikleri evin aile huzurunu her zaman hatırladığını dile getiren Davutoğlu, "Bahçelievler bana anamı, babamı, amcamı, bütün ailemi, babaannemi, dedemi hatırlatıyor. Bahçelievler her an gönlümde zihnimde güzel hatıralar yer alıyor. Bahçelievler davet etti mi gelmemek olmaz" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Bahçelievleri anarken bir ismi daha zikretmek istediğini belirterek, şunları kaydetti:

"İlkokul öğretmenim Müzeyyen Kızanlıklı... Bundan 3 sene önce bizzat elimle defnettiğimde 90 yaşını aşmıştı. İlkokul 5. sınıfta öğretmenliğimi yapıyordu çok mübarek bir hanımefendiydi. Vefatına kadar onu ziyareti hiç ihmal etmedim. Tek başına yaşıyordu ve bir not düşmüştü evinde masasının kenarına, 'başıma bir şey gelirse oğlum Ahmet'i arayın'... Bunu niye zikrettim biliyor musunuz? O zaman Bahçelievler bizim oturduğumuz Yayla'dan Bahçelievler İlkokulu'na kadar boş arsalardan ibaretti. Kış günleri çamur deryası içinde çizmeler giyerek okulumuza ulaşırdık."

"Çamurlu başbakan diye isim taktılar"

İlkokul öğretmeninin o yıllarda kendisine bir görev verdiğini anımsatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Kümeler halinde çalışırdık. Her küme için benim yazdığım bir oyunla anlatırdık. Osmanlı tarihi, Cumhuriyet... Bir gün de Türkiye'de demokrasi ve seçimlerle ilgili bir oyun yazmamı istedi. Arkadaşlarımla birlikte yazdım. O oyunda, müsamerede benim başbakan rolünü oynamamı istedi. Allah rahmet eylesin hala o günü hatırlarım. Çizmeleri giydim çok da düzenli birisi olmadığım için şimdiki gibi çizmelerle evden okula kadar yürüyene kadar çizmelerim çamur içinde kalmıştı. Ondan sonra bir müddet bana, seçimi kazanmış bir Başbakan olarak da okulda, müsamerede bir konuşma yaptım çamurlu çizmelerle. Bir müddet bana 'çamurlu başbakan' diye isim taktılar çizmenin şeyi dolayısıyla. Bahçelievler o haldeydi ama şimdi hamdolsun."

Davutoğlu, bütün Bahçelievler'deki komşularına da selam göndererek, geçen bayram öncesi arife günü cuma namazını müteakip Bahçelievler sokaklarına girdiğinde eski hatıraları yad ettiğine değindi.

Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Babamın komşularını, annemle selamlaşan teyzelerin her birinin elinden öptüm helallik istedim. Aslında bizde adettir her yola çıkışta bütün tanıdıklardan helallik istenir. Hac yolu değil sadece. Çünkü nihayetinde o yol istikameti hak ve doğru olan bir yol ancak ve ancak hellalleşerek çıkılacak bir yoldur. O sebeple başbakanlık görevini aldıktan sonra ilk fırsatta Bahçelievler'e geldim bütün o baba dostlarından, ana dostlarından helallik istedim. Hepsinin duasını aldım beni bağırlarına bastılar. 4,5 saat Bahçelievler sokaklarında dolaştım. Allah onlardan razı olsun. Bahçelievler'de eğer bugün çok sağlam bir damar varsa hep onların gayretleriyle var."

Bahçelievler'de seçimlerde çıkacak neticenin herkes tarafından yorumlanacak bir netice olacağını dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Onun için hep 48-50 bantlarında olan Bahçelievler'in oylarını inşallah mademki bağrından çıktık 60-70 bantlarına çekmemiz lazım. Yüzde 60'ı aşacak oy bekliyorum sizden. Şiarlar güzeldir, çağrılar, davetler güzeldir ama onun da sorumluluğunu yapmak lazım. Önümüzdeki dönemde yüzde 60'dan aşağısı Bahçelievler'de kabulümüz değildir. Hep beraber çalışacağız ve inşallah Bahçelievler'de yüzde 60'ın üzerine çıkacağız. Bahçelievler'de çıkarsan İstanbul'un genelinde de böylesi yüksek bir orana ulaşırız."

AK Parti'de yaşanan görev değişiminin başka partilerde yaşanması halinde gerginliklere sebebiyet verebileceğini ancak bunun partilerinde olmadığını ve suhuletle aşıldığını aktararak, şunları kaydetti:

"Bu AK Parti hareketinin içinden 2 cumhurbaşkanı çıktı ve bir cumhurbaşkanı diğerine onurla görevini tevdi etti ve Sayın Başbakanımız halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olarak makamına oturdu. Dün gece kendisiyle konuştum, dün akşam, biraz soğuk algınlığı dolayısıyla sesinde etkilenme vardı ama yine de gönlünden gelen gür bir sesle Bahçelievler'e selam etti, onun da selamını kabul edin. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçimini müteakip bir bayrak değişimi de partimizde ve hükümetimizde oldu. Görev, sayın Cumhurbaşkanımızdan bendenizin omuzlarına yüklendi ve görevi devraldık. Başka bir partide olsaydı sancılarla dolu olacak olan bu süreç, Allah'ın izniyle AK Parti'de vakarla, vefayla karşılıklı saygıyla tam bir kardeşlik bilinciyle yaşandı."

AK Partinin farkının bu olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Herkes AK Parti'de acaba bir hareketlilik, türbülans olur mu diye beklerken o hareketlilik, o türbülans CHP'de oldu. Diğer partiler durumu takip edeyim, durumu anlayayım telaşı içindeyken ve krizlere girmişken AK Parti, seçimlere gitmeden önce genel kongreyi vaktinde yapma kararı aldı ve bunun için de ilçe kongrelerimize başladık. İl kongrelerimizle devam edeceğiz. İlçe kongrelerimizde şu ana kadar 200'e yakın ilçenin kongrelerini yaptık. Tek bir huzursuzluk olmadan, bazen farklı kanaatler dile getirilse de tek bir ihtilaf yaşanmadan AK Parti yoluna devam ediyor. Bu sebeple şimdi bu kongreleri de vesile addederek bir kez daha bütün teşkilatlarımıza buradan seslenmek istiyorum. AK Parti'nin bu uhuvvetini, kardeşliğini, dava aşkını ebediyete kadar sürdürme kararlılığı içinde olmalıyız. Bizde bu kardeşlik omuz omuza dayanışma olursa Allah'ın izniyle AK Parti'nin de Türkiye'nin de istikbali açıktır, parlaktır" diye konuştu.

Ülkeye ve millete hizmet aşkı

Davutoğlu, kendilerinde saniye dahi kaybetmeden ülkeye ve millete hizmet aşkı olduğunu dile getirdi.

AK Parti'nin başlattığı kalkınma hamlesinde Bahçelievler'in de istifade ettiğini ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul, bütün bu yapısal dönüşümünü gerçekleştirerek tarihten geleceğe kadimden küreselleşmeye yürüyen bir dünya başkenti halini aldı. Bütün bunlara emek veren AK Parti kadrolarına bir kez daha teşekkür ediyoruz. 94'te Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda Bahçelievler'deki çöp dağlarını, tepelerini hatırlarsınız. Genç olanlar hatırlamazlar ama yaşı müsait olanlar bilirler. Aynen 70'li, 80'li yıllarda bizim tanıdığımız Bahçelievler'de her yerin çamur deryası olması gibi 90'lı yıllarda da çöp yığınları vardı. Bunların hepsini temizleyen ve şehre İstanbul'a da Bahçelievler'e de şehir kültürünü ve şehrin altyapısı itibariyle tertemiz bir şehir çevresini kazandıran AK Parti kadroları oldu. Emeği geçen bütün belediye başkanlarımıza, bütün ilçe başkanlarımıza teşekkürü borç biliyorum. İnşallah çok daha güzel günlere birlikte yürüyeceğiz. Bu çerçevede Bahçelievler'den kongre sonrasında da öyle bir dinamizm bekliyoruz ki inşallah 2015 seçimlerinin yıldız ilçelerinden birisi Bahçelievler olacak."

"En az yüzde 60 inşallah"

Katılanlara "2015 Haziran seçimlerine hazır mıyız? Bahçelievler'in her semtini, her sokağını, her apartmanını ziyaret edip Bahçelievler'de oy oranımızı en az yüzde 60'a çıkarmaya hazır mıyız?", "2023'e kadar büyük bir hamleyi başlatmaya hazır mıyız? Bu hamlenin neferleri olmaya hazır mısınız?" diye seslenen Davutoğlu, katılımcılardan tüm Bahçelievlerlilere selamlarını iletmelerini isteyerek, "Deyiniz ki bağırından çıktığı Bahçelievler'e her zaman bağlı olan Başbakanımız selam eder ve der ki '2015 Haziran'ında sizden güzel bir hediye bekliyoruz'. Bu hediyeyi şimdiden inşallah duyar gibiyim. En az yüzde 60 inşallah. Allah bu yolda hepimize yardım eylesin. Allah hayırlı mübarek eylesin. Bütün Bahçelievler'e selamlar olsun. selam olsun. Allah'a emanet olun" diyerek konuşmasını tamamladı.

Bahçelievler Belediyesi Hasan Doğan Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen kongreye katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, salona girişinde "Bu teşkilat seninle gurur duyuyor" ve "Başbakan seninle ölmeye geldik" şeklinde sloganlarla karşılandı. Salonu selamlayan Davutoğlu'nun konuşması zaman zaman sloganlarla kesildi.

Kongrenin yapıldığı salonda "Yeni Türkiye Yeni Güç Hedef 2023", "Mahallemizin Ahmet ağabeyi seninle gurur duyuyoruz" ve "Onurluyuz ve gururluyuz. Bahçelievleri'n bağrından Başbakan, sadakatinden Cumhurbaşkanı çıkar" yazılı pankartlar yer aldı.

Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve partinin Bahçelievler ilçe teşkilat üyeleri katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Bahçelievler Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500

Yorumlar (1)

Yusuf Gündoğar:

Bahçelievler İlçe kongresinde Sayın Nurettin Nebati demokrasi dışı ve hukuka aykırı tavır ve uygulamalarla seçilme hakkına müdahale etmiştir. Bu yapılanlara teşkilatın cevabı ileride çok farklı olacaktır.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title