Haberler

AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk Bakanlığa Devredilen Bedesten Çarşısı'nda İncelemelerde Bulundu

Aydın'da 120 Metrekarelik 4 Katlı Bir Binada Hizmet Veren Bağ-kur İl Müdürlüğü'nün Bir Yıldır Devam Eden Mekan Sorununun Çözümü İçin Çalışma Bakanlığına Devredilen Bedesten Çarşısı AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk'ten de Onay Aldı. Bugün Bedesten Çarşısında İncelemelerde Bulunan Ertürk, Çarşının Soruna Tam Olarak Cevap Verebileceğini Belirterek, Çarşıyı Çalışma Bakanlığına Cüzi Bir Mi...

Aydın'da 120 metrekarelik 4 katlı bir binada hizmet veren Bağ-Kur İl Müdürlüğü'nün bir yıldır devam eden mekan sorununun çözümü için çalışma bakanlığına devredilen Bedesten Çarşısı AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk'ten de onay aldı. Bugün Bedesten Çarşısında incelemelerde bulunan Ertürk, çarşının soruna tam olarak cevap verebileceğini belirterek, çarşıyı çalışma bakanlığına cüzi bir miktar karşılığında devreden Aydın Belediyesine teşekkür etti.

Aydın Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile Ramazan Paşa Mahallesi'nde bulunan ve inşaatı yeni tamamlanan Bedesten Çarşısı Aydın'daki bütün sigorta kurumlarını bir çatı altında birleştirecek. AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Bağ-Kur Aydın Müdürü Mehmet Teke, Bedesten Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Mersin 6 katlı çarşının Çalışma Bakanlığı'na devredilen son katında incelemelerde bulundular. İncelemeler sırasında bina hakkında bilgi alan AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Aydın'da Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı kurumlarının hepsinin mekan ihtiyacını Bedesten Çarşısı sayesinde çözüm bulacağını söyledi. Çalışma Bakanlığı'na devredilen alanın 4 bin 162 metrekare olduğunu belirten Ertürk, "Aydın'da yıllardır sıkışmış bir alan içerisinde vatandaşlara hizmet vermeye çalışan Bağ-Kur'un bina sorununu çözmek için çıktığımız bu yolda bütün sigorta kurumlarının mekan sorununu çözüme kavuşturuyoruz. Belediye Bedesten Çarşısı'nda kendi hakkı olan bu mekanı Çalışma Bakanlığına aylık 357 YTL karşılığında devretme talebinde bulundu. Bakanlık tarafından bu talep memnuniyetle karşılandı. Ben de şuanda yaptığım incelemeler sayesinde edindiğim bilgileri Ankara'ya gidince bakanlık yetkililerine aktaracağım. İnşallah kurumlarımız dar alanlardan hizmet vermekten kurtularak en kısa sürede buraya taşınır. Çarşıdaki mekan hakkından vazgeçerek buna Çalışma Bakanlığı'na devretmek isteyen belediyemize çok teşekkür ediyorum. Bu davranış esnafa yapılan bir jesttir" dedi.

Bina içerisindeki odaların yaklaşık 60-70 metre kare olduğunu belirten Bedesten Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Mersin, sigorta kurumlarının yaşadığı mekan sıkıntısını çözmek için en ideal ortamın seçildiğini ifade ederek, bakanlığın istemesi halinde binanın tamamlanmış olarak devrinin bir ay içerisinde yapılabileceklerini söyledi. Sigorta kurumlarının Bedestene taşınmasıyla çevre esnafın da işlerinde gözle görülür bir canlanma yaşanmasını ümit ettiklerini kaydeden Fettah Mersin, binanın kaba inşaatının bittiğini ve ince işlerin en kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

(DAK-İK-YK)

05.01.2007 18:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title