Haberler

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer Açıklaması

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın’ın yasaları bilmeden hareket ederek çamur at izi kalsın siyasetine devam ettiğini belirterek " AK Partisinin siyaseti köy kasaba gezip dert dinlemek değil, belediye belediye dolaşıp ihale takip etmek" şeklindeki sözlerini de yargıya taşıyacaklarını kaydetti.

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın yasaları bilmeden hareket ederek çamur at izi kalsın siyasetine devam ettiğini belirterek " AK Partisinin siyaseti köy kasaba gezip dert dinlemek değil, belediye belediye dolaşıp ihale takip etmek" şeklindeki sözlerini de yargıya taşıyacaklarını kaydetti.

Sümer, Alanya Atık Çevrim Tesisi yenilenmesi için belediye başkanlığı döneminde engellemelerde bulunduğunu iddia ettikleri Akaydın'ın yaptığı basın açıklamasına ilişkin konuştu. Akaydın'ın, Alanya Atık Çevrim tesisi konusunda yaptığı açıklamayı yine anlamadan gerçekleri saptırarak, şahsını hedef alan açıklamalarda bulunduğunu kaydeden Sümer; " Bilindiği gibi Büyükşehir Yasası 12 Kasım 2012 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Neyse ki Akaydın bu tarihi hatırlıyor. Ancak 6360 sayılı yasanın geçici 1.maddesinin 26. fıkrası, ilçe belediyelerini, personel ve mal alımı satımı (Altyapı,katı atık,arıtma,kanalizasyon) gibi bütçe konuları ile yasa yürürlüğe girdikten sonra Büyükşehir yetkisine geçecek hususlarda bağlı olacağı Büyükşehir iznine tabi tutuyor. İşte bu yüzden Alanya Belediyesi yasanın yürürlüğe girmesinden sonra, 12.11.2013 ve 09.12.2013 tarihinde izin talebinde bulunmuş ve bu talep iki kez Akaydın yönetimi tarafından red edilmiştir. Akaydın'ın hatırlamadığı konu bundan ibarettir. Madem Büyükşehir izni gerekli değildi neden CHP'li Büyükşehir Belediyesi bu müracaatları cevaplayarak geri çevirdi ? Yasaları hala bilmeyen ve anlayamayan bir CHP milletvekiline sahip olmak en büyük üzüntü kaynağımızdır "dedi.

YASAL İŞLEM BAŞLATACAĞIM

Siyaseti hiçbir zaman kendi menfaatleri için kullanmadıklarını hatırlatan Sümer, Akaydın'ın AK Partililerin siyasetleri köy kasaba gezip dert dinlemek değil, belediye belediye gezip ihale toplamak üzerinedir" şeklindeki sözlerine de cevap verdi. Sümer; " Millete hizmet için Antalya'da gece gündüz çalışıyoruz. Zamanında kırsal kesimin oyunu küçümseyen Akaydın'ın dağ tepe dolaştığını kendi sözleriyle duymak bizi oldukça duygulandırıyor. Demek ki neymiş büyükşehir yasasıyla hizmeti en iyi ve hızlı bir şekilde almaya başlayan kırsaldaki vatandaşlarımızda unutulmamalıymış. Biz her zaman her yerde vatandaşımızın yanında olduk 14 yıldır bizi iktidar yapan milletimiz kimin, kimin yanında olduğunu çok iyi görüyor cevabını da sandıkta en iyi şekilde veriyor. Başarısızlığı huy edinmiş bir partinin milletvekili olarak iktidarı karalama girişimiyle bir kez daha karşı karşıyayız. Belediyelerde ihale kovalandığı yönündeki iftirasına derinden üzüldüğümü belirtmek isterim. Bulunduğu iftirada kimler ihale peşinde koşuyor bunun cevabını da Akaydın'dan bekliyorum. Böyle bir iftirayı ispatlaması için kendisine buradan çağrıda bulunuyor, ispatlayamadığı takdirde kendisi hakkında yasal işlem başlatacağımı bilmesini isterim. Antalya Büyükşehir belediyesini zarara sokarak, Antalya'yı 15 yıl geriye taşıyacak bir belediye başkanlığı yapmışsanız bu sorumluluğunuz hiçbir zaman bitmez. Bunun hesabı elbet sorulacaktır. Artık çamur at izi kalsın siyaseti ömrünü tamamlamıştır. Her şey anın da paylaşılıyor, cevabını buluyor. Bu anlayışla yıllardır başarısızlıklarla boğuşan muhalefet artık bu türlü iftiralardan uzak durmalı. Çünkü milletimiz basiretiyle olayları görüyor. Bu türlü iftiralara pabuç bırakmıyor. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Akaydın Rıza Sümer AK Parti Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title