Haberler

AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nın "2. Engelliler Şöleni"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, engellilerin diğer tüm vatandaşlar gibi ülkenin birinci sınıf vatandaşı olduğunu belirterek, "Hiç kimseye bedensel ve zihinsel özrü nedeniyle ayrımcılık yapılmasına asla izin vermeyiz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, engellilerin diğer tüm vatandaşlar gibi ülkenin birinci sınıf vatandaşı olduğunu belirterek, "Hiç kimseye bedensel ve zihinsel özrü nedeniyle ayrımcılık yapılmasına asla izin vermeyiz" dedi.

Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde partisinin Ankara İl Başkanlığı tarafından Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen "2. Engelliler Şöleni"ne katılan Aksu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin, devleti, halka hizmet etme aracı olarak gördüğünü vurgulayarak, AK Parti'nin toplumun tüm kesimlerine olduğu gibi engelli vatandaşların da en büyük destekçisi olduğunu söyledi.

Aksu, engellilerin diğer tüm vatandaşlar gibi ülkenin birinci sınıf vatandaşı olduğunu belirterek, "Hiç kimseye bedensel ve zihinsel özrü nedeniyle ayrımcılık yapılmasına asla izin vermeyiz" diye konuştu.

Partisinin yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak kentsel alanlar, işyerleri, okullar başta olmak üzere tüm kamusal alanlarda engellilerin hayatını kolaylaştıracak yapısal önlemler almaya devam ettiğini belirten Aksu, şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlarımıza yönelik özel eğitim imkanları arttırılmakta, iş bulma projeleri sağlanmakta, vergi muafiyeti getirilmekte ve kamuda istihdamları artırılmaktadır. Engellilerin sosyal hayatta var olmalarını kolaylaştıran gerekli araç ve gereçlerin imalat ve ithalatını destekleyen düzenlemeler yapılmaktadır. Sporun tüm dallarında binlerce engelli kardeşimiz desteklenmektedir. İl başkanlığımızın yaptığı 'Gönül Köprüsü Kardeşlik Projesi' ile bugüne kadar Doğu ve Güney Doğu'daki on binlerce kardeşimize ayni ve nakdi destek sunulmuştur."

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan da Türkiye'de yaklaşık 8 milyon engellinin bulunduğunu ve bu sayının nüfusun yaklaşık yüzde 13'üne tekabül ettiğini belirterek, engelli vatandaşlara yapılan hizmetlerin bir lütuf olmadığının altını çizdi.

Şölene Aksu ve Alparslan'nın yanı sıra AK Parti Ankara milletvekilleri Haluk Özdalga, Tülay Selamoğlu, Fatih Şahin, Nurdan Şanlı ve Emrullah İşler de katıldı.

İşitme, görme ve bedensel engelli sporcu ve çocukların çeşitli gösteriler yaptığı şölende, 2012'de Londra'da yapılacak Paralimpik Yaz Oyunlarına katılma hakkı kazanan "Golbol Milli Takımı" da bir gösteri maçı yaptı.

- ANKARA

Kaynak: AA / Spor

Engelliler Haftası Abdülkadir Aksu Ak Parti Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title