Haberler

AK Parti Amasra Teşkilatının Yeni Binası Açıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Amasra İlçe Teşkilatı Yeni Binasını Törenle Hizmete Açtı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Amasra İlçe Teşkilatı yeni binasını törenle hizmete açtı.

Açılışa Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar, AK Parti Amasra İlçe Başkanı Avukat Tarık Güney, Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım, Amasra İlçe Teşkilatı Mensupları ve Amasralıların katılımı ile gerçekleştirildi. Açılışta bir konuşma yapan Milletvekili Tunç, ilçe teşkilatını gayretli bir çalışma yürüttüğünü ifade etti. Tunç, "Kısa süre içerisinde AK Parti üye sayısını Amasra'da yüzde 13 seviyesine çıkardıklar ve yeni teşkilat binası ile de çok güzel çalışmalara imza atacaklarına inanıyorum" dedi. AK Parti hükümetinin Amasra'yı marka yapmak için çalıştığını söylediğinde birilerinin "Amasra için ne yaptınız ki" dediğini hatırlatan Milletvekili Tunç, Bartın-Amasra Yolunun Amasra'nın gelişmesi için AK Parti hükümeti tarafından yapıldığını kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın en önemli projelerinden biri olan Beldes Projesi ile Amasra'ya ayrılan kaynakla, Belediye'nin binlerce yerli yabancı turistin uğrak noktası olan Kaleiçi-Boztepe-Ağlayan Ağaç mevkiindeki parke taşı düzenlemelerinin gerçekleştirildiğini, tüm tarihi yerlerin restorasyonunun yapıldığını vurgulayan Tunç, büyük yolcu gemilerinin Amasra'ya binlerce turist indirebilmesi için Amasra Yolcu İskelesi'nin yapımını 2008 programına aldırdıklarını söyledi. Tunç, bölgenin kalkınması için gerekli çalışmaları şöyle anlattı:

"Bu proje 8 milyon YTL'lik bir projedir. 2008 yılı için 1 milyon YTL'ye yakın para ayrıldı. Adapazarı-Bartın Demiryolu projesi Amasra için de önemlidir. Bu projenin de hayata geçirilmesi için çalışacağız. Amasra TTK işletmesini siyasete alet ederek, Amasra üzerinden siyasi rant elde etmek isteyenler var. Amasra'daki TTK işçileri ve Amasralıların bu konuda uyanık olması gerekiyor. Genel Maden İşçileri Sendikası Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan, Ankara'da bizleri ziyaret etti. Enerji Bakanının yoğun programına rağmen Bakan Güler'le Sendika Başkanı Denizer'in görüşmesini sağladık. Biz AK Parti hükümeti olarak Amasra'ya işçi alınmasını, üretimin artırılmasını ve yerin altındaki kömürün çıkarılarak ülke ekonomisine kazandırılmasını istiyoruz. İşçi arkadaşlarımızın her zaman yanında olacağız. İşçileri fırsat buldukça ben de ziyaret ediyorum, ocağa da indim onların ne kadar zor şartlarda çalıştığını ben biliyorum. Hiç kimse o zor şartlarda iş ve aş kazanmaya çalışan emekçilerimiz üzerinden oy hesabı yapmasın, oy hesabı yapanlara da alet olmasın. Amasra'lıların büyük bir kısmının termik santral konusunda endişe duyduğunu görüyoruz. Biz Amasra'nın turizmine zarar verecek, doğasını kirletecek, bir santrale izin vermeyiz, buna biz de karşıyız. Eğer Amasra'nın vizyonunu turizm yönünde belirlemeseydik 8 milyon YTL'lik bir yatırım olan Amasra yolcu iskelesini programa aldırmazdık. Amasra Yat Limanı Projesini Turizm Bakanlığının stratejik planına koydurmazdık. Biz Amasra'yı turizmde marka yapacağız derken bunu sadece lafla söylemiyoruz." AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, en önemli amaçlarının çalışmlarını takip ettikleri Hema şirketinin bir an önce üretime geçerek işçi almaya başlamasını istediklerini kaydederken, bir hataları olursa gerekli girişimi de yapmaktan hiç çekinmeyeceğini ifade etti.

(MAO-SD-ET-Y) 17.03.2008 20:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title