Haberler

AK Parti Adayı Özkal, Engelliler Meclisini Ziyaret Etti

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Hatice Özkal, seçim çalışmaları kapsamında Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt ve yönetimini ziyaret etti.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Hatice Özkal, seçim çalışmaları kapsamında Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt ve yönetimini ziyaret etti.

Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt ve yönetimini ziyaret ederek çalışmalarında başarılar dileyen Özkal, engellilere yönelik hükümetlerinin yaptığı çalışmalardan bahsetti. Engelli ve yaşlısına sahip çıkan AK Parti'nin düzenleme yaparak nakdi destekte bulunduğunu hatırlatan Özkal, 2002 yılı önce engellilerin sokağa bile çıkamadığını söyledi. Özkal, "Engellisine sahip çıkan sosyal bir devlet anlayışı hükümetlerimiz döneminde hayata geçti. Hiçbir engellimizi sahipsiz bırakmadık. Engelli bireylerimizin topluma kazandırılması için birçok projeye destek verdik. Bu gün engelli bireylerimiz artık kendilerine olan öz güvenleri arttı. Engellilere ödenen aylıkları, engel durumuna göre, yüzde 200 ile yüzde 300 oranlarında artırdık ve 18 yaşın altındaki engellilerin de yararlanmasını sağladık. İhtiyaç sahibi, bakıma muhtaç engelliler için evde bakım aylığı uygulamasını başlattık ve ayrıca özel bakım merkezlerinden yararlanan engelliler için aylık iki net asgari ücret tutarında ödeme yapmaya başladık. Engellilerin toplumsal hayata katılımı önündeki engelleri kaldırmak üzere; kamuya açık alanlar ile binalar ve toplu taşıma hizmetlerinin erişilebilir hale getirilmesine yönelik düzenlemeler yaptık. Engellilerin Haklarına İlişkin Birleşmiş Milletler Sözleşmesini 2007 yılında imzaladık. 2009 yılında TBMM'de onaylanarak yürürlüğe girdi. İlk defa devlet memuru olarak atanacak engelliler için ayrı ve merkezi bir sınav yapılması uygulamasını getirdik. 2002 yılı itibarıyla engelli kontenjanında memur olarak çalışan engelli sayısı 5 bin 777 iken, bu rakam 2015 yılı Mayıs ayı itibarıyla 37 bin 31'e ulaşmıştır. 2007 yılında evde bakım hizmetinden yararlanan engelli sayısı 30.368 iken, 2015 yılı Eylül ayı itibarıyla 466 bin 427 engelliye evde bakım hizmeti vermekteyiz" diye konuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title