Haberler

AK Parti 12. Bölge Yerel Yönetimler Şurası

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Baş Taçları Olan Cumhuriyet ve Demokrasinin Hiç Kimsenin Tekelinde Olmadığını Belirterek 'Cumhuriyetin de Demokrasinin de Sahibi Biziz' Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, baş taçları olan cumhuriyet ve demokrasinin hiç kimsenin tekelinde olmadığını belirterek "Cumhuriyetin de demokrasinin de sahibi biziz. Herkes hesabını buna göre yapsın" dedi.

Adalet Kalkınma Partisi (AK Parti) 12. Bölge Yerel Yönetimler Şurası, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Salonu'nda başladı. Toplantıya, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Manisa milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin yanı sıra 13 milletvekili, Batman, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt ve Van illerinden AK Partili il, ilçe ve belde belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ve partililerden oluşan yaklaşık bin kişi katıldı. Şurada oluşturulan divan başkanlığının ardından kürsüye gelen Bakan Çelik, hükümetin çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi. Konuşmasında sık sık Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) eleştiren Bakan Çelik, "Ne getirmeye çalışsak kalkıp 'Cumhuriyet elden gitti' diyorlar. Kalktım dedim ki, sayın milletvekilleri, değerli CHP'li arkadaşlarım, bana öyle geliyor ki siz yanılıyorsunuz. Elden giden cumhuriyet değil, elden giden CHP'dir. Siz farkında değilsiniz. Bugün ben sizin bir hemşehriniz olarak, kuş uçmaz kervan geçmez bir köyde dünyaya gelmiş bir insan olarak, eğer Türkiye'deki en büyük Bakanlığın başında oturuyorsam, bu memleketin sıradan bir insanının evladı olarak eğer ben Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunda oturuyorsam, bu cumhuriyet ve demokrasi sayesindedir. Eğer sayın Başbakanımız bir gemi kaptanının oğlu olarak Rize'de doğmuş, Kasımpaşa'da büyümüş bir insan olarak bugün Başbakanlık koltuğunda oturuyorsa bu cumhuriyet ve demokrasi sayesindedir. Eğer bir tornacı ustası oğlu olan Sayın Cumhurbaşkanımız bugün devletin başkanı ise bu cumhuriyet ve demokrasi sayesindedir. Eğer padişahlık sistemi olsaydı belki bizi sarayın kapısına bile yaklaştırmazlardı. Biz bunun farkındayız ve dolayısıyla cumhuriyet ve demokrasi de bizim başımızın tacıdır. Cumhuriyet ve demokrasi hiç kimsenin tekelinde değil. Cumhuriyetin de demokrasinin de sahibi biziz herkes hesabını buna göre yapsın lütfen" dedi.

Cumhuriyetin temel niteliklerinin vazgeçilemezleri olduğunu da belirten Bakan Çelik, "Bizim anayasamızda cumhuriyetimizin özellikleri sayılırken 'Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir' diyor. Demokratik olması bizim için vazgeçilmezdir. Laik olması bizim için vazgeçilmezdir. Bu ülkenin Hristiyan, Yahudi, Müslüman veya ateist vatandaşları olabilir. Hiç inanmayan vatandaşları olabilir. Bir insan inanır, ibadetini yapar. Bir insan inanır, ibadetini yapmaz. O bizim memleketimizin insanı ve vatandaşımızdır. Laiklik din ve vicdan özgürlüğünün olmazsa olmazlarındandır. Laiklik demokrasinin olmazsa olmazıdır. Laiklik, hangi düşünce ve inançta olursanız olun inancınızı ve düşüncenizi istediğiniz şekilde hür ortamlarda ifade etmenizi sağlayan bir ilkedir. Elbette din ve devlet işlerini birbirinden ayırmasıdır. Elbette devletin din kuralları tarafından idare edilmemesi anlamına geliyor. Biz diyoruz ki: Hey bize muhalif olanlar, 'Cumhuriyet elde gitti' diyenler, aslında siz hayalinizde bir cumhuriyet kurmuşsunuz. Sizin hayalinizdeki cumhuriyet bu cumhuriyet değil. Bu cumhuriyetin vasıfları demokratik olmak zorunda ve halkın iradesine dayalı olmak durumundadır. AK Parti'nin de gayreti budur. Dolayısıyla 'Cumhuriyet elde gidiyor, laiklik elde gidiyor, Atatürk elden gidiyor' diyip korku pompalamanın, adeta nükleer bir reaktör gibi etrafa korku salmanın kimseye bir faydası yoktur" şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin de kısa bir konuşma yaptığı şura, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

(ŞA-MET-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title