Haberler

Air Race'de Sezon Sürpriz Zaferle Açıldı

Dünyanın en hızlı motor sporları serisi Red Bull Air Race’in 2017 sezonu, Abu Dabi’de gerçekleşen yılın ilk yarışı ile başladı.

Dünyanın en hızlı motor sporları serisi Red Bull Air Race'in 2017 sezonu, Abu Dabi'de gerçekleşen yılın ilk yarışı ile başladı. Sürpriz birincinin çıktığı yarışta kürsünün ilk sırasında Martin Sonka yer aldı. Çek pilot, 2010 yılından bu yana yer aldığı Red Bull Air Race kariyerinin ilk zaferine Abu Dabi'de ulaştı. Geçtiğimiz yılın şampiyonu Matthias Dolderer ise dördüncülüğü elde etti.

Red Bull Air Race serisinde 2017 sezonu, Abu Dabi'deki sezonun ilk yarış ile başladı. Şampiyona tarihindeki 75. yarışta, zafer 53.139'luk derecesiyle Çek pilot Martin Sonka'nın oldu. Yedi yıllık kariyerindeki ilk birinciliği elde eden Sonka'nın 1.027 saniye gerisinde ikincilik İspanyol pilot Juan Velarde'nin oldu. Velarde de bu sonuçla kariyerinin ilk podyumuna ulaşmış oldu.

Sezonun açılış yarışında üçüncü sırada Kanadalı Pete McLeod yer alırken, dördüncülük koltuğunda ise geçen sezonun sürpriz şampiyonu Alman Matthias Dolderer oturdu. Dolderer'in ardından sırasıyla Fransız Nicolas Ivanoff, ABD'li Michael Goulian, Şilili Cristian Bolton, Fransız François Le Vot, Fransız Mikael Brageot ve Avustralyalı Matt Hall ilk onu oluşturdu.

Abu Dabi'nin ardından pilotlar sıralamasının en üstünde Martin Sonka (15 puan) yer aldı. Onun ardından Juan Velarde (12 puan) ve Pete McLeod (9 puan) geldi.

Abu Dabi'nin ardından ikinci yarış 15-16 Nisan tarihlerinde San Diego'da gerçekleşecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title