Haberler

Air India'dan Uçuş Rekoru

– Hindistan hava yolları şirketi Air India en uzun uçuşu non stop, iki saat daha kısa sürede uçarak havacılık tarihinde rekor kırdı.

– Hindistan hava yolları şirketi Air India en uzun uçuşu non stop, iki saat daha kısa sürede uçarak havacılık tarihinde rekor kırdı. Şirket alışılmış uçuş rotasını değiştirerek uçuş hızını da arttırdı.

Internet gazetesi Quartz'ın duyurduğu habere göre Delhi kentinden San Francisco ya gerçekleştirilen Air India'nın AI173 sefer sayılı 15 bin kilometrelik uçuşunun 14 buçuk saatte gerçekleştirildiği, bunun da daha önceki rekordan hem daha hızlı hem de daha kısa sürede olduğu belirtildi. Daha önceki rekor 14.200 kilometrelik uçuş 16 buçuk saat süreyle Emirates Havayolları tarafından kırılmıştı.

Air India uçağının batı yönünde Atlantik Okyanusu üzerinden uçmak yerine Çin ve Büyük Okyanus üzerinden uçarak doğu yönündeki hava akımlarından faydalandığı belirtildi. Batı yönündeki uçuşlarda ise bu akımlara karşı uçulacağı için hızın da düştüğü belirtiliyor.

Rekorun kırıldığı uçuşun kaptan pilotu Raineesh Sharma, Air India'nın Twitter hesabında yaptığı açıklamada 13 ton yakıttan tasarruf edildiğini söyledi. - Arslan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

San Francisco Delhi India Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title